Ayçiçek yağıyla ilgili söylentilerin ardından ortaya çıkan yağ kuyrukları, ilgili bakanlıklar ve belediyeleri harekete geçirdi. Ticaret Bakanlığı fiyatları, Maliye Bakanlığı ise, zabıtalarla birlikte stokları denetlemeye başladı. Bakanlık yetkilileri spekülasyonla birlikte 100 liraya satılan yağın bir anda 200 liradan satılmaya başlandığı bilgisini paylaştı.
#YağÖzellikle şehirlerarası otobüslerde çıkan yangınlarda bir numaralı şüphe olarak görülen, geçtiğimiz aylarda İstanbul'da şehir içi otobüs yangınında da şüphe çeken 10 numara yağa karşı denetimler artarak devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri başkent Ankara'da denetimleri artırarak sürdürüyor.
BURSA’da Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini arttırdı. Ekipler solvent karışımlı hileli akaryakıt olarak bilinen ve yasak olmasına karşın özellikle toplu taşıma araçlarında yakıt olarak kullanılan 10 numara yağ denetimi yaptı.
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü yaz başlarken artan otobüs seferleri nedeniyle Esenler'deki İstanbul Otogarı'nda yakıta dönüştürülen '10 Numara yağ'a yönelik inceleme yaptı. Piyasada '10 numara yağ olarak bilinen, madeni yağın, white sprite adlı kimyasalla karıştırılarak yakıt olarak kullanılmasına yönelik Mali Şube ekipleri çalışmalarını hızlandırdı. İstanbul Mali Şube ekipleri bu amaçla, Maliye Bakanlığı'na bağlı müfettişlerle geçtiğimiz hafta İstanbul Otogarına baskın düzenledi. Geçtiğimiz hafta otogardaki bir çok firmaya ait depoları denetleyen ekipler, yoğunluk ölçüm aletleriyle yakıt ölçümleri yaptı. Habip ATAM / İSTANBUL DHA
#HtvhaberTereyağına süt kreması yerine margarin, ayçiçeği yağı, mısır özü yağı, palm yağı, hayvansal kaynaklı farklı bitkisel yağlar ve patates nişastası eklenmesi en çok uygulanan hilelerden. Bu hileli tereyağlarını ayırt etmenin en iyi yollarından biri ambalajlı ürün almak ve ürün etiketlerini okumak. Ancak gıda sahtekarları ünlü markaların sahte etiketleri kullanarak hileli teryağlarını piyasaya srüyorlar. Peki biz nasıl güvenle tereyağı tüketeceğiz? Gıda Güvenliği Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Artık ile konuştuk.
#TereyağKahvaltıların vazgeçilmezi yemeklerin olmazsa olması her öğünde tükettiğimiz tereyağına da hile bulaştı. Ünlü markalara ait sahte etiketlerle piyasaya sürülmek istenen 3 ton ağırlığında ve 5 milyon lira değerinde sahte tereyağı yapılan operasyonla toplatıldı. Peki biz nasıl güvenle tereyağı tüketeceğiz? Satın alırken nelere dikkat etmeliyiz? Sahte olduğu nasıl anlaşılır? Gıda Güvenliği Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Artık ile konuştuk.
#Gıda SahtekerlarıÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, çevrenin etkin bir şekilde korunmasını sağlamak amacıyla Bakanlıkça yürütülen çalışmalara ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Bakan Kurum, bu yılın başından bu yana; 41 bin 414 çevre denetimi yaptıklarını, 2 bin 391 tesise yaklaşık 340 milyon TL ceza kestiklerini ve 257 tesisin faaliyetini durdurduklarını belirtiği açıklamasında, “Çevremizi, toprağımızı, havamızı, suyumuzu kirletenlere hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğiz!” dedi.
#Murat KurumİYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Milletimizin çalınan ve yağmalanan her bir karış toprağının, kopartılan her bir çiçeğinin, ağacının hesabını soracağız. Talana yol verenden de altına imza atandan da çanta taşıyandan da hesap soracağız. İhaleyi alandan da şantiye kurandan da ranttan beslenip semirenden de hesap soracağız" dedi.
#İyi PartiÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen “sıfır atık” ve “sıfır atık mavi” projeleri ile atıkların doğaya ve denizlere ulaşarak kirliliğe neden olmasının önüne geçiliyor. Projeyle atıklardan 30 milyar lira ekonomik kazanç sağlandı. 3 milyon ton sera gazı salınımının önlendi ve 265 milyon ağaç kurtarıldı.
#Sponsorlu İçerikİstanbul sahillerinde görülen müsilaj her geçen dakika artıyor. Tuzla açıklarında aynı noktada bir gün arayla çekilen görüntüler müsilajın artış hızını ortaya koydu.İki gün önce Tuzla ve Kadıköy'deki çekilen görüntüleri yorumlayan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, kirliliğin müsilaj olduğunu belirterek, "Gördüğümüz krem kıvamındaki müsilaj" demişti. Acil çağrı yapan Prof. Dr. Sarı, "Denizin zamanı yok. Hep beraber Marmara çevresinde yaşayan insanları denize yardıma çağırmamız gerek. Ulusal çapta kampanyalar yapmamız gerek" ifadelerini kullanmıştı.
#İstanbulİstanbul sahillerinde görülen müsilaj her geçen dakika artıyor. Tuzla açıklarında aynı noktada bir gün arayla çekilen görüntüler müsilajın artış hızını ortaya koydu.İki gün önce Tuzla ve Kadıköy'deki çekilen görüntüleri yorumlayan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, kirliliğin müsilaj olduğunu belirterek, "Gördüğümüz krem kıvamındaki müsilaj" demişti. Acil çağrı yapan Prof. Dr. Sarı, "Denizin zamanı yok. Hep beraber Marmara çevresinde yaşayan insanları denize yardıma çağırmamız gerek. Ulusal çapta kampanyalar yapmamız gerek" ifadelerini kullanmıştı.
#İstanbulİstanbul'da Tuzla ve Kadıköy sahilinde bu sabah müsilaj benzeri kirlilik görüldü. Görüntüleri yorumlayan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, kirliliğin müsilaj olduğunu belirterek, "Gördüğümüz krem kıvamındaki müsilaj" dedi. Acil çağrı yapan Prof. Dr. Sarı, "Denizin zamanı yok. Hep beraber Marmara çevresinde yaşayan insanları denize yardıma çağırmamız gerek. Ulusal çapta kampanyalar yapmamız gerek" ifadelerini kullandı.
#İstanbul