Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı WorldFood İstanbul, 32’nci kez kapılarını açtı. Fuara 155 ülkeden 72 bin 864 ziyaretçi katıldı. İlginin her yıl arttığını belirten WorldFood İstanbul Fuar Direktörü Semi Benbanaste, “Geçen sene 65 bin ziyaretçiyi ağırlamıştık. Bu yıl 73 bin kişiye yaklaştık. Ziyaretçilerimizin yüzde 26’sı yurtdışından geldi. Ayrıca 90 ülkeden 900’ün üzerinde satın alma yöneticisi de stantları gezdi” dedi.
#Fuarı WorldfoodTürk şirketleri, pandemi döneminde birçok ülkenin aksine uluslararası fuarlara katılmaktan vazgeçmedi. Son olarak Almanya bu yıl şekerleme fuarının en güzel yerini Türk firmalarına ayırdı. Ancak şirketler vize engeline takıldı. İHBİR Başkanı Taycı, “Bizi davet edip kapıda saatlerce bekletiyorlar. Ortada bir çelişki var” dedi.
#AlmanyaUluslararası Gıda Ürünleri Teknolojileri Fuarı-WorldFood İstanbul'a katılan ünlü şef Somer Sivrioğlu, "Anneannemden gelir, karnıyarık hastasıyım. Karnıyarık benim en sevdiğim yemektir. Sofranın toparlayıcılığını çok genç yaşta keşfettim, değişik politik görüşleri ve inançları olan bir aileydik. Ama sofraya geldiğimiz zaman anneannemin o yemekleri bizi birleştiriyordu. Yemek dünyadaki birçok sorunun en azından konuşulabileceği bir ortamdır" dedi.
#Somer SivrioğluTarım ve Orman Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen ve 26’ıncı kez sektörü bir araya getiren Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknoloji Fuarı WorldFood, 5-8 Eylül tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.
#KalkınmaİZMİR Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ihracat yapmak isteyen üyelerine danışmanlık hizmeti verdiklerini, özel pazar araştırmaları yapıp, fuarlara götürdüklerini belirterek. "Üyemiz yeter ki ihracat yapmak istesin biz yolunu açarız" dedi, sadece son bir ayda İTO üyelerini Almanya, Rusya, Azerbeycan ve İstanbul’da 6 fuara götürdüklerini söyledi.