Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2022 07:00

Kahve festivalleri için geri sayım başladı... Tanınmış şef Yotam Ottolenghi’den yeni bir kitap geliyor. Gıda sektörü TÜYAP’ta buluşuyor. Yeme-içme dünyasından en yeni haberler burada.

Haberin Devamı

 

SONBAHAR TAKVİMİ DOLU

Nitelikli kahve içebildiğimiz yeni nesil mekânlar çoğaldıkça kahveye olan ilgimiz de artıyor. Her yıl sayıları artan büyük kahve festivalleri de bunun ispatı. Meraklıları için sonbahar takvimiyse yine dopdolu. Dream Sales Machine’in düzenlediği kahve festivalleri, sezonu bu yıl Bodrum ve İzmir’le açmıştı. 2022 festival takviminde sırada Ankara, İstanbul ve Diyarbakır var. Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek Ankara Coffee Festival 23-25 Eylül’de Bilkent Center’da, 8’incisi gerçekleşecek İstanbul Coffee Festival 6-9 Ekim’de KüçükÇiftlik Park’ta... Mezopotamya’nın ilk kahve festivaliyse 28-30 Ekim’de Alz Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacak. Tarihleri ajandanıza not etmeyi unutmayın.

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

ÜNLÜ ŞEFİN ‘EKSTRA İYİ’LERİ

Yotam Ottolenghi’nin tariflerini sevenlere müjde! Çok satan yemek kitaplarının yazarı, İsrail doğumlu İngiliz şef yeni kitabını çıkarıyor. Ottolenghi’nin şef Noor Murad’la birlikte hazırladığı ‘Extra Good Things’ (Ekstra İyi Şeyler) bu sonbaharda satışa sunulacak. Şef yeni kitabı hakkında “Yemeklerinizi ‘Ottolenghi’leştirmek için dönüp dönüp bakacağınız bir kitap oldu. İçinde sostan turşuya pek çok eşlikçi tarifi ve yemeklerinize boyut atlatacak öneriler yer alıyor. Kitabın ‘ekstra’ başlıklı ismi de buradan geliyor” diyor.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

TÜRK MARKALARI İÇİN TANINMA FIRSATI

Uluslararası gıda ürünleri ve teknolojileri fuarı WorldFood İstanbul 30’uncu yılında... Fuar bu sene 1-4 Eylül tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Gıda ürünleri alımıyla ilgilenen perakende zincirleri ve gıda toptancısı işletmeleri buluşturan organizasyonun bir artısı da yabancı firmaların Türk gıda sektörünü keşfetmesi, ürünlerin tanınması için imkân sağlaması. worldfood-istanbul.com adresine girerek daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!