Akhisar'dan WorldFood İstanbul'a çıkarma

Güncelleme Tarihi:

Akhisardan WorldFood İstanbula çıkarma
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2016 09:54

Akhisar'dan WorldFood İstanbul'a çıkarma

Haberin Devamı

MANİSA'daki Akhisar Ticaret Borsası, İstanbul'da düzenlenen 24'üncü WorldFood İstanbul Fuarı'na çıkarma yaptı.

İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo'da düzenlenen 24'üncü WorldFood İstanbul Fuarı, 290 milyar lira ciro ve 410 binin üzerinde çalışana sahip gıda sektörünün zirvesine ev sahipliği yaptı. Yeni işbirliklerine zemin hazırlayan fuara, Akhisar Ticaret Borsası ve Akhisar Ticaret Odası'nın standı damgasını vurdu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş ile AK Parti Manisa milletvekilleri Recai Berber ve Murat Baybatur'un atılımıyla açılan stant, fuar ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü.

AĞIR CEZALAR İÇİN ÇALIŞMA

Akhisar'ın zeytin ve zeytinyağında farklıllığı yakaladığını, kalite ve rekabette önde gelen bir markaya dönüştüğünü belirten Bakan Yardımcısı Daniş, "Biz her zaman Akhisar'ın yanındayız" dedi. Sofralık zeytine destekleme verilmesi konusu üzerinde çalışmaların sürdüğüne dikkat çeken Daniş, tağşişe yönelik aralarında ağır cezaların da bulunduğu yaptırımları içeren tasarının da kısa zamanda Meclis'in önüne geleceğini söyledi.

BERBER: "AKHİSAR ARTIK BİR MODELDİR"

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ise Akhisar'ın sektörde kendini kanıtlamasının ötesinde artık öncü konuma geldiğini belirterek, "Akhisar zeytin ve zeytinyağında gerçekleştirdiği üretim, model olacak niteliktedir" dedi.

DÜNYA İLE AYNI KALİTE

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, Türkiye'de sofralık yeşil zeytin pastasının yüzde 70'ine, sofralık siyah zeytin pastasının ise yüzde 30'una sahip Akhisar'ın 14 milyon zeytin ağacı sayısına ulaştığını söyledi. Alhat, "İyi tarıma geçtik. Organik tarım çalışmalarımız başladı. Sağlıklı nesiller için zeytinyağı ve sofralık zeytin üretimimizi artırdık. Akhisar bugün dünya ile aynı kalitede ürün üretiyor. Ürettiğini de en iyi şekilde ambalajlıyor" dedi.

Akhisar'ın salçasının da WorldFood'ta görücüye çıktığını belirten Alhat, Dünya tercihinde ilk sırada yer alan yeşil zeytinin yanısıra Akhisar tirilye ile küresel piyasada büyük ilgi gördüklerini de söyledi. Alhat, "Akhisar'ın hedefi kişibaşı tüketimde 10 kilogram. Bizim zeytin ve zeytinyağımızda sağlıksız hiçbir şey yok. Bunun üstüne bir de çok yüksek kalitede ürün alıyoruz. Yeşil zeytinde Türkiye'nin yüzde 70'ini, siyah zeytinde ise yüzde 35'ini Akhisar'da üretiyoruz. Birçok marka Akhisar'da tesisleşmeye başladı. Organize sanayide doluluk oranımız yüzde 100'e ulaştı. Yeni kurulun Zeytin İhtisas Organize Sanayi'nde satış oranlarımız çok yüksek. Geldiğimiz noktada, artık zeytin ve zeytinyağında referans nokta Akhisar oldu. Akhisar resmen zeytinin başkentidir" diye konuştu.

AKHİSAR (Manisa), DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!