İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Türkiye’de tarımın ihtiyaçlarını geleneksel yaklaşımlarla karşılamanın zor olduğunu belirterek, teknolojik altyapıyı destekleyecek finansal ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Aran, “Teknolojinin desteğiyle tarımdaki hikâyeyi değiştirebileceğimize inanıyorum” dedi.
#Türkiye İş BankasıTürkiye İş Bankası, ülkemizde girişimciliğin gelişmesi ve ekosistemin büyümesi adına sunduğu kapsamlı desteklerini tarım alanında düzenlenecek girişim hızlandırma programı WorkupAgri ile genişletiyor. 4 yıldır kesintisiz devam eden bağımsız girişimcilik programı Workup’ın çatısı altında tarım alanında değer önerisi geliştirerek ülkemizde tarım ekonomisinin gelişmesine yönelik çözümler üreten sürdürülebilir ve ölçeklenebilir teknoloji startup’larının büyümesine destek olmayı amaçlıyor.
#İş BankasıTürkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı’nın 6. dönem girişimleri mezun oldu. Pandemi nedeniyle workupdemoday.ist üzerinden online olarak yapılan Demo Day etkinliğine; melek yatırımcılar, girişim sermayesi şirketleri, hızlandırma ve kuluçka programlarının yöneticileri ile İş Bankası ve iştiraklerinin üst düzey yöneticileri katıldı.
#Workup Girişimcilik ProgramıTürkiye’deki ev güvenliği sistemi kullanan hanelerin oranı yüzde 1.5. Güvenlik sistemini daha ulaşılabilir yapma hedefiyle yola çıkan ‘Securezi’, kurulumu basit bir seçenek geliştirdi. Üzerindeki bataryası sayesinde şarjlı olarak da çalışan model, özellikle yazlık sahipleri için birebir.
#Gazetehaberleriİş Bankası’nın ana destekçisi olduğu girişim programı ‘Workup’ 4’üncü dönem mezunlarını verdi. Mezun olan 11 startup, ‘Demo Day’ etkinliğinde sunum yaptı ve girişimcilik ekosisteminin paydaşlarıyla bir araya geldi. 2017’de başlayan Workup Girişimcilik Programı’na bugüne kadar 8 binden fazla başvuru yapıldı, yüzlerce girişim ile buluşuldu. 4’üncü dönem ile birlikte toplamda 40 girişimin mezun olduğu programdan daha önce mezun olan 29 girişimden 26’sı faaliyetine devam ediyor.
#İş BankasıBir startup’ın etkili bir şekilde büyümesini sağlayan en önemli desteklerinin başında kendi kaynağını yaratabilmesi geliyor. Yani ürün ve servislerini satabilmek. Bunun için de kurum ve şirketlerle bir araya gelmek startup’ların en kritik noktası. Geçen yıl kurulan Workinlot ise şirketlerle startup’lar arasında köprü oluyor.
#StartupSık sık otomobilinizi yıkatıyorsanız, bu startup zamanınızdan tasarruf sağlayacak. Online olarak çağıracağınız OtoParlat, kapınıza kadar geliyor, otomobilinizi yıkıyor. En önemli özelliği ise bunu özel olarak geliştirdiği solüsyon sayesinde susuz olarak gerçekleştiriyor.
#GazetehaberleriOtizmli çocukların daha iyi eğitim alması için Türk girişimciler projelerini hayata geçiriyor. Can Yıldız ve Kağan Karadoğan tarafından kurulan Tolkido ile otizimli çocuklar günlük hayatta kullandıkları oyuncak, fotoğraf, eğitim materyali gibi nesneleri ailesinin veya eğiticisinin sesiyle tanıyarak zamanla tekrar etme alışkanlığı ediniyor.
#OtizmAktivite yapmak isteyenlere çözüm sunmak için Türk girişimciler devreye girdi. Erkmen Erakkuş, Ali Şenlen ve Buğra Erakkuş, ‘Alivex’ adında bir startup hayata geçirdi. Alivex’in 2018’de faaliyete başladığını belirten Erakkuş, “Dışarı çıkıp koşmak, bisiklete binmek, kitesurf eğitimi almak gibi aktivitelerle dolu bir yaşam sürmek isteyen herkese ‘bugün ne yapsam?’ sorusunun cevabını veriyoruz” dedi.
#GazetehaberleriSosyal medyada yeşertilen fikirler, büyüyerek startup haline dönüşebiliyor. ‘Hangi Üniversite Hangi Bölüm’ adındaki girişim bunlardan biri. Elif Aleyna Duman ve Berke Yağız Sevim tarafından hayata geçirilen girişim, öğrencilerin deneyimlerini aday öğrencilerle paylaşmalarına olanak sağlıyor.
#GazetehaberleriGeçirdiği bir trafik kazası sonrası tüm hayatı değişti. Gerçek problemleri olan, senin benim gibi biri ve o pes etmemeyi tercih etti. Yolun henüz başında iki harika girişimin öncüsü olabilmiş, binlerce insana ilham veren hikayesiyle Elif Aleyna Duman Kampüs’te.
#ÜniversiteWeb sitelerinin ziyaretçilerine daha iyi bir hizmet verebilmesi için harekete geçen UserGuiding, kullanıcıların tek satır kod yazmadan interaktif ürün odaklı rehberlik hazırlamasını sağlıyor. 2018 başında kurulan şirket, şimdiden 82 ülkedeki müşterilerine hizmet vermeye başladı.
#GazetehaberleriKadınların, gün geçtikçe daha da artan kıyafet fiyatları karşısında yaşadığı mağduriyet hepimizin kulağına çalınmıştır. Hele bir de sadece tek gece giyilip bir daha yüzüne bakılmayan ama tonla para dökülen kıyafetler yok mu! Ne olacak onlar? İşte cevap: Glamy! Glamy’yi yaratıcılarından Nilsu Sertatıl’dan dinleyelim.
#Glamy