Güncelleme Tarihi:
EĞİTiM, organizasyon ve bunun gibi etkinlik sonrası sertifikaların dağıtımı gerçekleştiriliyor. Kişilerin veya kurumların becerilerini kanıtlayan bu sertifikalara ihtiyaç duyulduğunda dijital ortama aktarılması zor iken, aynı zamanda kaybolma riski de bulunuyor. Bu sorundan yola çıkan bir girişim var. Adı Sertifier. Ağustos 2018’de Arda Helvacılar, Bengisu Doğan ve Sarp Çubukçuoğlu tarafından kurulan Sertifier, dijital ortamda akıllı sertifikalar geliştiriyor.
Sertifier’ın üniversitede organize ettikleri ve katıldıkları etkinliklerde tespit ettikleri sertifika operasyon sorunları neticesinde ortaya çıktığını anlatan Arda Helvacılar, sonraki dönemde ise ekiplerine Ege Yalçınkaya, Mert Akın ve Barış Bingöl’ün dahil olduğunu ifade etti.
DÖNÜŞÜME KATKI
Helvacılar, “Eğitim, organizasyon ve benzeri etkinlikler sonrası dağıtımı gerçekleştirilen baskı sertifikaların dijital ortama geçirilmesi. Böylelikle iki taraflı bir değer teklifi ortaya çıkıyor. Sertifika dağıtan kuruluşlar tarafında para, zaman ve malzeme tasarrufu sağlanmakla birlikte, kuruluşların kurumsal kimliklerini barındıran dokümanları takip edilebilirken, sertifikayı edinenler tarafında, sertifikaya istenildiğinde ulaşım, doğrulama altyapısı ve en nihayetinde sertifikanın temel işlevi olan, ilgili belge üzerinden hangi becerilerin edinildiği anlaşılabiliyor. Tüm bu dijital araçların mevcudiyeti itibariyle, Sertifier’da üretilen sertifikalara ‘akıllı sertifika’ deniliyor” dedi.
Global dijital dönüşüm hareketi ve BM Küresel Kalkınma Planı bünyesinde yer edinen yenilikçi, çevreci ve sürdürülebilir eylemlere yönelen kuruluşlar için Sertifier mühim bir araç haline geldiğini belirten Helvacılar, şunları söyledi: “Rakiplerinden en temelde kullanış kolaylığı, fiyat avantajı ve sertifika edinenlere doğrudan ücretsiz hizmet modeliyle ayrılıyor.”
Geride kalan altı ay içerisinde 52 farklı kuruluşla iş birliği sağlayarak web uygulaması üzerinden 13 bin akıllı sertifika üretimi gerçekleştirdiğini ifade eden Helvacılar, gelecekle ilgili planlarını şöyle anlattı: “Ağustosta aylık 200 bin akıllı sertifika dağıtımı gerçekleştiren bir doğrulama ve denetleme otoritesi haline gelmek istiyoruz. Buna ek olarak mayısta lansmanını gerçekleştireceğimiz ve bireylerin tüm öğrenim bilgilerini tek merkezde toplayarak, onaylı sertifikalar (verified) yayınlamak hedeflerimiz arasında.”
MENTOR DESTEĞİYLE HIZLI BÜYÜYOR
İŞ Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup programında yer aldıklarını belirten Helvacılar, “Sunulan mentor desteği, ofis ve diğer faydaların yanı sıra bizimle benzer problemleri aşmaya çalışan girişimlerle aynı ortamda bulunarak birlikte sorulara cevaplar buluyor ve hem kendimizi hem de girişimimizi daha iyi noktalara taşımaya çalışıyoruz” dedi.