Bilim alanında çalışma yapmış olan herkesin insanlığa küçükte olsa bir katkı sağladığı bilinmektedir. Hatta bazı icatlar şu an günümüzde hayati öneme sahip olarak dikkat çekmektedir. Wilhelm Conrad Röntgen neyi buldu ya da icat etti? Wilhelm Röntgen buluşları ve bilime katkıları nelerdir detayları ile derledik.
#Wilhelm Conrad RöntgenAFP'de yer alan son dakika gelişmesine göre, Nobel Fizik Ödülü'nün bu yılki sahipleri Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann ve Giorgio Parisi oldu. Komiteden yapılan açıklamada bu isimlerin küresel ısınmayı tahmin etmede ve karmaşık fiziksel sistemlerin anlaşılması için 'çığır açan çalışmalara' imza attığı ve bu yüzdem ödüle layık görüldükleri bilgisinin altı çizildi.
#Nobel Fizik ÖdülüAFP'de yer alan son dakika gelişmesine göre, Nobel Fizik Ödülü'nün bu yılki sahipleri Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann ve Giorgio Parisi oldu. Komiteden yapılan açıklamada bu isimlerin küresel ısınmayı tahmin etmede ve karmaşık fiziksel sistemlerin anlaşılması için 'çığır açan çalışmalara' imza attığı ve bu yüzdem ödüle layık görüldükleri bilgisinin altı çizildi.
#NobelGünümüzde hastalıkların belirlenmesinde ve tedavi edilmesinde farklı yöntemler kullanılmaktadır. Özellikle de elektronik görüntüleme cihazları bu işlemler için önemli bir yere sahiptir. Röntgen nedir ve nasıl çalışır? Röntgen neden ve nasıl çekilir? Röngen kim tarafından bulunmuştur? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Röntgen Nedir Ve Nasıl Çalışır?Alman fizikçi Wilhelm Conrad Röntgen, 1895 yılında X ışınlarını keşfetmese; Siemens, 24 Mart 1896’da X-ray tüpünü icat edip patentini hızlıca alarak röntgen cihazlar üreten ilk firma olmasa, dünya sağlık alanında bambaşka bir durumda olacaktı. Akciğer filmi çektirmedikçe akıllara dahi gelmeyen görüntüleme cihazları, teknolojik değişimlerle teşhis ve tedavide yeri doldurulamaz bir konuma geldi.
#X-RayHastalıkların teşhisindeki hayati önemi nedeniyle 'tıbbın gören gözü' denilen radyoloji işlemlerinin Türkiye'deki en önemli temsilcilerinden Prof. Dr. Okan Akhan, Avrupa Kardiyovasküler ve Girişimsel Radyoloji Derneği (CIRSE) tarafından Onur Ödülü'ne layık görüldü.
İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Kliniği Şefi Dr. Yüksel Barut, X ışınları konusunda hastaları uyarıyor. Yüksek doz X ışını alındığında, lösemi başta olmak üzere tiroid, meme, sindirim sistemi ve akciğer gibi birçok organda kanser görülme olasılığının arttığına dikkat çeken Barut, "Bilgisayarlı tomografi istemedi diye hekimi suçlamamak gerekiyor." diyor. Barut'un hurriyet.com.tr'ye yaptığı çok önemli açıklama şöyle: