Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu İnternet ansiklopedisi Wikipedia ile ilgili kararını duyurdu. Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu siteye erişimin engellenmesini ihlal olarak değerlendiren kararının UYAP sistemi üzerinden gönderildiği hakimlik, erişimin engellenmesine ilişkin kararı tekrar ele aldı. Türkiye'deki kullanıcılar bu gelişmenin ardından Wikipedia erişim engeli kaldırıldı mı? sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Peki, Wikipedia açıldı mı? Wikipedia ne zaman kapandı? İşte, konuyla ilgili tüm detaylar.
#Wikipedia Ne Zaman AçılacakHayatın her alanına dair bilgilerin kullanıcılar tarafından kaynak belirtilerek derlenmesi ve yayınlanmasına olanak sağlayan Wikipedia erişim engeli BTK'nın duyurusu sonrası erişime açıldı. Wikipedia nedir sorusu Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın ardından merak konusu oldu. Peki, Wikipedia nedir ne demek? İşte, Wikipedia'nın analamı ve konuyla ilgili detaylar.
#WikipediaWikipedia, Anayasa Mahkemesinin 'Engeli hak ihlalidir' açıklamasının ardından yeniden gündeme geldi. Anayasa Mahkemesinin açıklamasının ardından birçok kişi Wikipedia açıldı mı sorusuna yanıt ararken, bazı internet kullanıcıları ise Wikipedia neden yasaklandı sorusuna cevap aradı. Peki, Wikipedia neden yasaklandı ve ne zaman açılacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#Wikipedia Açıldı MıAdalet Bakanı Abdulhamit Gül, CNN Türk'te yayınlanan Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına katıldı. Adalet Bakanı Gül; Nissan ve Renault’un eski CEO’su Ghosn’un kaçışı, Libya tezkeresi, yargıdaki son durum, FETÖ ile mücadele, süresiz nafaka ve infaz kanununda düzenlemeyle ilgili birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. İşte Gül'ün açıklamalarından satır başları:
#Adalet BakanıAdalet Bakanlığı’nın AB üyelik müzakereleri çerçevesinde ilkini 2009’da, ikincisini 2015’te kamuoyuna duyurduğu Yargı Reformu Stratejisi Belgesi’nin üçüncüsü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Belge hazırlanırken görüşüne başvurulan isimlerden biri de 2004’te yapılan Türk Ceza Hukuku reformunun mimarlarından, İstanbul Üniversitesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer’di. “Türkiye’nin yaptığı reformları ne kadar hayata geçirdiği önemli. Bunun için başta siyasi irade olmak üzere, tüm yargı ve ilgili devlet kurumlarının isteği gerekiyor” diyen Prof. Sözüer’e göre Cumhuriyet savcıları ile avukatlar aynı şartlarda ve aynı süreçlerden geçerek mahkeme ve adliyelere erişebildiklerinde sistem bir dengeye kavuşacak.
#Gazetehaberleri