Geçen hafta bir yılı geride bırakırken tattığım ve beğendiğim lezzetler arasında Türkiye’den öne çıkanları paylaşmıştım. Bu hafta da yurtdışı seyahatlerimde deneyimlediğim ve unutamadığım tatları paylaşmak istiyorum. Tıpkı geçen haftaki gibi sıralamam 1’den 10’a değil, hepsi eşit…
#GastronomiPek dile getirilmese bile Michelin 3 yıldız sahipleri ve 50 Best listesinde önlerde olan şefler aralarına kolay kolay kimsenin katılamadığı elit bir kulübün üyeleri gibi. Ülke mutfaklarından çok birbirlerinden fikir alıp birbirlerini ve uluslararası ya da uluslarüstü gurmeleri etkilemek için yemek pişiriyorlar..
#Vedat MilorElimde olsa her okuyucumu benim için terapi niteliğinde olan dünyanın farklı köşelerine yollarım. Benim mutlu olmam için önkoşullar şunlar: Trafik olmayacak, doğa güzel, insanlar genelde yaşamlarından hoşnut ve birbirlerine saygılı olacak; kazıklanma korkusu olmadan iyi yiyip içebilecek ve gününü değerlendirebilecek uğraşılar bulabileceksin. Almanya’nın Moselle Nehri ve civarı bölgesinde bütün bu önkoşullar ve fazlası mevcut. Heim’s Restaurant, Zeltinger Hof gibi gastronomik cennet mekânlar da cabası...
#Vedat MilorElimde olsa her okuyucumu benim için terapi niteliğinde olan dünyanın farklı köşelerine yollarım. Benim mutlu olmam için ön koşullar şunlar: Trafik olmayacak, doğa güzel, insanlar genelde yaşamlarından hoşnut ve birbirlerine saygılı olacak; kazıklanma korkusu olmadan iyi yiyip içebilecek ve gününü değerlendirebilecek uğraşılar bulabileceksin. Almanya’nın Moselle Nehri ve civarı bölgesinde bütün bu ön koşullar ve fazlası mevcut. Heim’s Restaurant, Zeltinger Hof gibi gastronomik cennet mekânlar da cabası...
#ALMANYA