Vücut haberleri sayfasında Vücut hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 38170 Vücut haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yaşlanma ile birlikte meydana gelen hücresel kayıplar, ileri yaş hastalığı şeklinde bilinen ama genç yaşlarda da sıkça görülebilen eklem kireçlenmelerine yol açabilir. Yaşlılık dönemindeki hastaların hayat konforunu önemli ölçüde olumsuz etkileyen kireçlenme, eklemlerin bazı görevlerini yerine getirmesini engeller. Kireçlenmeye iyi gelen hareketler nelerdir sizler için derledik.
#KiriçlenmeVücut kitle indeksi sıklık ile merak edilmektedir. Özellikle spor yapan kişiler vücut kitle indekslerine oldukça önem vermektedir. Vücut içerisinde olan yağ oranının değerleri bir insan için oldukça önemlidir. Bu oranlar ile sağlıklı ve aynı zamanda ideal kiloya ne kadar yakın olunduğunu da göstermektedir. Peki, vücut kitle indeksi nedir? Kaç olmalı ve nasıl hesaplanır ayrıntıları ile derledik.
#Vücut Kitle İndeksiDuyusal güzellik trendi günümüzde etkisini giderek artırmaktadır. Bu alanda geleneksel tedavi yöntemlerinden bir tanesi olan aromaterapi oldukça ilgi görmeye başlamıştır. Aromaterapi kişilerin rahatlamasını sağlayan bir yöntemdir. Bu yöntem bitkisel yağlar ile uygulanmaktadır. Peki, Aromaterapi nedir? Ne işe yarar? Aromaterapi yağları nelerdir tüm detayları ile derledik.
#AromaterapiAbsorbiyon kelimesi Türkçede yer alan ve farklı alanlarda kullanılan bir sözcük olarak öne çıkar. Özellikle kullanıldığı alana bağlı olarak önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek mümkün. Peki absorbsiyon nedir, tıpta ne anlama gelir? Absorbsiyon nasıl oluşur tüm detayları ile derledik.
#AbsorbsiyonGünümüzde pek çok farklı hastalık bulunmaktadır. Bu hastalıkların çeşitleri ve tedavi şekilleri de birbirinden farklı olabiliyor. Özellikle otoimmün hastalıkların nedenleri ve tedavi yöntemleri çok merak ediliyor. Otoimmün hastalıklar nedir ve nelerdir? Otoimmün hastalıklar neden olur ve iyileşir mi? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Otoimmün Hastalıklarİnsan yaşamının devam edebilmesi için en temel ihtiyaç beslenmedir. Ancak bazı kişilerin sağlık nedeninden dolayı ya da vücut formunu korumak amaçlı beslenmelerine artı olarak özen göstermeleri gerekir. Bu özenli beslenmelerde karşımıza en sık çıkan yiyecek grubu ise lifli besinlerdir. Lifli besinler nelerdir ve ne işe yarar? Lifli yiyecekler kilo aldırır mı ya da zayıflatır mı tüm detayları ile derledik.
#Lifli BesinlerVücudumuzda bulunan yağların vücudumuz açısından bir takım faydaları bulunmaktadır. Yağların vücudumuzda ne gibi görevleri bulunduğunu merak ediyor ve öğrenmek istiyor olabilirsiniz. Yağların görevleri nelerdir? Maddeler halinde vücuttaki yağların görevleri nelerdir? Yağların vücuda sağladığı yararları ve görevlerini sizler için derledik.
#YağDoğada bulunan bütün canlılar açısından hayati bir öneme sahip olan maddelerin başında su gelmektedir. İnsan vücudunun büyük bir bölümü 2/3'ü sudan oluşmaktadır. Hayvanlar ve bitkilerde yaşamlarını devam ettirmek için suya ihtiyaç duymaktadırlar. Su vücuttaki bütün organ ve sistemlerin sağlıklı bir şekilde yaşaması için gerekli olan bir madde olarak ifade edilmektedir. Peki, suyun görevleri nelerdir? Maddeler halinde insan vücudu için suyun işlevleri neler olmaktadır? İşte, suyun görevleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için gerekli olan detaylar.
#SuVücutta omurilik en önemli sinyalleri taşıyan sistemdir. Özellikle omurilik görevleri de çok fazla merak edilmektedir. Omurilik görevleri nelerdir? Vücutta omuriliğin işlevleri ve kontrol ettiği refleksler nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#OmurilikMineral; vücuda alınmış olan besinlerin yakılması sonucu vücutta geriye kalan inorganik maddelerdir. İnsan vücudu mineralleri kendiliğinden üretememektedir. Minerallerin insan vücudunda birçok görevleri vardır. Vücudun mineral oranını karşılayabilmesi için meyve ve bazı yiyeceklerin tüketilmesi gerekmektedir. İnsan vücudu sağlıklı kalabilmesi için minerallere ihtiyaç duymaktadır. Sizin için minerallerin neler olduğunu ve görevlerinin detaylarını derledik.
#MineralVücutta birbirinden farklı çok sayıda kas bulunmaktadır. Kasların ise görevleri de oldukça önem taşır. Kasların görevleri nelerdir? Vücuttaki kasların çeşitleri, özellikleri ve işlevleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#KasCanlılar için çok önemli olan pek çok besin öğesi bulunur. Karbonhidratlar da o besin öğelerinde arasında yer alır. Karbonhidratların ise vücutta bazı görevleri bulunur. Canlılar için çok önemli olan karbonhidratlar, tüketilmesi çok önemlidir. Karbonhidratların görevleri ve önemi internet üzerinden de sıkça araştırılıyor. Karbonhidratların görevleri nelerdir sizler için derledik.
#KarbonhidratKaraciğer kesinlikle sağlıklı bir şekilde çalışması gereken çok önemli organlar arasında yer alır. En ufak bir sorun yaratmamalı ve hasar almaması çok önemlidir. Çünkü karaciğerin istenilen şekilde çalışmaması çok önemli sorunlara yol açabilir. Karaciğerin görevleri nelerdir sizler için derledik.
#Karaciğerİskelet sistemi birbirleri ile eklemler sayesinde birleşen kemiklerden oluşmaktadır. İnsan vücudunda bulunan iskelet sisteminin önemli görev ve fonksiyonları bulunmaktadır. Bu nedenle pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Peki, iskelet sisteminin görevleri nelerdir? Maddeler halinde vücuttaki fonksiyonu hakkında merak edilenleri sizlere derledik.
#İskelet SistemiCanlılar küçük hücrelerden oluşan anatomik yapılardaki meydana gelir. Bu hücreler, mikroskobik derecede küçük olduğu için gözle görülemez. Kendi içinde çok fazla özelliği olan hücrelerin en dikkat çeken bölümü ise, hücre zarıdır. Hücre zarı hakkında bilinenler olduğu kadar çok sayıda bilinmeyenler de bulunuyor. Hücre zarının görevleri nelerdir sizler için derledik.
#HücreHormon kelimesi “uyarmak, harekete geçirmek” anlamını taşımaktadır. Hormonlar insan vücudundaki üreme, büyüme, gelişme, bazı metabolik olayların gerçekleşmesi ve vücudun sağlıklı olarak görev yapmasında rol alan kimyasal habercilerdir. Sizin için Hormonlar nelerdir ve nerede üretilir? Vücutta salgılanan hormonlar ve görevleri konularını merak edilip araştırılan tüm detayları ile birlikte derledik.
#HormonTereyağı denince çoğumuzun aklına İskender kebabın üstüne dökülen ya da kızarmış ekmeğin üstünde eriyen enfes bir lezzet gelir. Sizce kahvenin içine atılan bir parça tereyağı kahveye nasıl bir tat verir? İşte çoğumuzun aklına asla gelmeyecek bu kombinasyon, birilerinin aklına gelmiş ve ortaya 'Bulletproof coffee' yani kurşun geçirmez kahve çıkmış. Oldukça popüler olan bu kahvenin yağ kaybına yardımcı olabileceği, enerji seviyelerini zihinsel berraklığı artırabileceği iddia ediliyor. Peki nedir bu kahveyi bu kadar özel kılan şey? İddialar doğru mu? Uzmanlar ne diyor?
#KahveGünlük hayatta sık karşılaşılan ve yaşamı zaman zaman olumsuz etkileyen diz eklemi ağrıları hakkında bilgiler veren Opr. Dr. Ruşen Demir, diz eklemindeki ağrıların genç ve yaşlılarda genellikle farklı sebeplerle ortaya çıktığını, gençlerde menisküs yırtığı, bağ yaralanması gibi sebepler ön planda iken yaş ilerledikçe diz kireçlenmesinin daha öne geçtiğini söyledi.
#1‘Düzen’, 80’lerde ırkçı bir hareket olarak öne çıkan bir örgütle onlara engel olmak isteyen FBI ajanının mücadelesini anlatıyor. Bu örgüt ABD’yi beyazların yönettiği ve başka kökenlere hayat hakkı tanımayan bir modele dönüştürmeye çalışıyor; suikast düzenleyip silahlı soygunlara girişiyor. Justin Kurzel’in filmi izleyiciye bir anlamda Donald Trump destekçisi kimi grupların yakın tarihteki uzantılarını da anımsatıyor.
#DüzenDiyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde son olarak avucunda ve üzerinde bulunan saç ve kıl örneklerine ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu, dava dosyasına eklenmişti. Soruşturmada gelişmeler devam ederken tutuklu Salim Güran’ın avukatı Onur Akdağ, müvekkilinin telefonunda bulunan adımsayar uygulamasına dikkat çekerek "Olayın aydınlatılmasında çok büyük katkı sunacak” ifadelerini kullandı.
#Narin GüranKış aylarında hastalıklara karşı korunabilmek için kırmızı renkli besinler tam bir şifa deposu! Sofralarımızda tükettiğimiz bu şifa deposu besinler neler ve onları tüketirken faydalarından nasıl yararlanabiliriz? İşte bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#Sağlıklı Yaşamİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca PKK/KCK silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturmada örgüte üye olmaktan tutuklanan eski Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ile tespit edilen 12 şüpheli tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe çıkarıldı.
#PKK/KCKBeşiktaş ve Athletic Bilbao yenilgileri sonrasında Başakşehir ile çok kritik bir maça çıktı Fenerbahçe. Olası bir puan kaybı hem şampiyonluk yarışındaki iddiasını etkileyecek hem yönetim karşıtı sesleri iyiden iyiye artıracak hem de Jose Mourinho'nun koltuğunu sallantıya sokacaktı.
#FENERBAHÇEİzmir Ekol Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Osman Gücük, toplumda her 10 kişiden birinde ömrünün herhangi bir aşamasında taş oluştuğunu, ancak özellikle beslenme, yaşam tarzı ve çevresel etkenlerdeki bozulmaların, hastalığın daha sık görülmesine sebep olduğunu söyledi. Tüm yaşam boyunca taş düşürme riskinin erkeklerde 10 erkekte 1 iken, bu sayının kadınlarda ise 30 kadında 1 olduğunu belirten Opr. Dr. Osman Gücük, “Taş hastalığı her yaş grubunda görülebilmekle birlikte, sıklık 20-50 yaşları arasında artmaktadır. Yaşamı boyunca bir kez üriner sisteminde taş problemi yaşamış bir kişinin 1 yıl içerisinde aynı problemle tekrar karşılaşma olasılığı yaklaşık yüzde 10, beşinci yılda yüzde 35 ve onuncu yılda yüzde 50’dir. Ailesinde üriner sistem taşı hikayesi olanlar yüksek risk grubundadırlar. Genetik yatkınlık, taş oluşumundaki önemli bir risk faktörüdür” dedi.
#1Sürekli duşa giriyor ama yine de kötü koktuğunuzu düşünüyor musunuz? Böyle bir şey mümkün değilmiş gibi gözükse de çok sık duşa girmek gerçekten kötü kokmanıza neden olabiliyor. Peki ne sıklıkla banyo yapılmalıyız? Çok sık banyo yapmak nasıl daha kötü kokmamıza neden olabilir? Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Nalan Kükürt tüm sorularımızı yanıtladı
#SağlıkBugüne kadar hep kendisinden iki yaş büyük ablasının bir adım gerisinde durdu... Zaten aksi de düşünülemezdi, böyle davranmak zorundaydı.. Sırf ablasının boyu kendisinden biraz daha kısa olduğu için onun yanında hep dümdüz topuklu ayakkabılar giydi... Kıyafetlerin gösterişli olanı onun değil ablasının oldu.. Babası ve annesi onu geride tutarken ablasını öne çıkardı. Böyle olması gerektiğini bildiği için de en azından dışarıya vurduğu herhangi bir rahatsızlığı görülmedi.
#Prenses LeonorProtein son dönemde beslenme dünyasının en popüler başlıklarından biri haline geldi. Spor salonlarında, market reyonlarında ya da sosyal medyada ‘yüksek proteinli’ ibaresini görmeden geçmek neredeyse imkânsız. Peki, protein neden bu kadar önemli? Gerçekten herkesin vazgeçilmezi mi, yoksa sadece dönemlik bir trend mi?
#Berrin Yiğit2024 yılının ocak ayında prostat kanserine yakalandığı açıklanan İngiltere Kralı 3. Charles'ın iyileşme sürecini hızlandırmak ve kanseri yenmek amacıyla kırmızı et tüketmeyi bıraktı. Her zaman yediğine içtiğine dikkat eden kral, artık daha özenli davranıyor ve kırmızı eti diyetinden tamamen çıkardı. Peki kırmızı et ile kanserin ilişkisi nedir? İşlenmemiş et de riskli mi? Ne sıklıkla tüketmeliyiz? Uzmanlar ne diyor?
#Kral CharlesBilim insanları, savaştan zarar gören Ukrayna'da birçok ilaca direnç gösteren ‘aşırı patojenik’ bakterilerin endişe verici artışına dair uyarıda bulundu. Özellikle ‘Klebsiella pneumoniae’ bakterisi korkuttu. Peki bu durum tüm Avrupa’ya yayılabilir mi? Klebsiella pneumonia tam olarak nedir ve hangi belirtilerle ortaya çıkıyor? Nasıl önlemler alınmalı?
#SağlıkNikâh işlemleri için istenen sağlık testlerini iki farklı hastanede yaptırıp, HIV pozitif olduğunu öğrenen ve raporları eşinden saklayıp, HIV olduğunu bildiği halde gizlice belediyeye teslim edip, yine de evlenen adam hakkında “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamasından 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
#HIV PozitifÇocukluğumuzda büyüklerimiz biz meyve yerken ‘Soyma kabuğunu çocuğum, vitamini kabuğunda…’ derdi de çoğumuz onları dinlemezdik. Portakalı soyduğumuzda etrafında kalan beyaz tabakayı ince ince soyar, mandalinanın arasındaki beyaz lifleri titizlikle ayıklardık. Meğer büyüklerimizin bir bildiği varmış. Meyvenin sadece kendisinin değil, kabuklarının da şifa deposu olduğunu bilim dünyası kanıtladı desek yanlış olmaz.
#SağlıkDışişleri Bakanı Hakan Fidan, 15. Büyükelçiler Konferansı kapsamında TBMM'de konuştu. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yaptığı konuşmada, "Gazze'deki soykırımın sona erdirilmesi, iki devletli çözümün hayata geçirilmesi ve Filistin'in giderek daha fazla sayıda ülke tarafından tanınması için çalışarak küresel ölçekte etki yaratıyor ve ülkemize dönük teveccühü artıran bir politika izliyoruz" dedi.
#Hakan Fidan