Okyanusya kıtasında bulunan Avustralya, 25 milyon nüfusa sahiptir. Resmi ismi Avustralya Milletler Topluluğu olan ülkeye giriş yapılması için vize alınması şartı aranır. Avustralya vizesi nasıl alınır, vize başvuru ücreti ne kadar, gereken evraklar neler, başvuru şartları ve kaç günde çıkar sorularının yanıtlarını derledik.
#Avustralya VizesiUmut Kaşan’la Vitrin’de bu hafta Hisar Eğitim Danışmanlık Kurucu işletmecileri Melis Sarp Jajova ve İsmail Jajov ile Yurtdışında özellikle de Makedonya’da üniversite eğitimi almak üzerine bilgilendirici ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdim…
#1İskandinavya yarımadasında bulunan İsveç Krallığı, umuma mahsus (bordo) pasaportlu vatandaşlar için vize istiyor. Avrupa'da bulunan İsveç ülkesinin, batısında Norveç, doğusunda Finlandiya bulunuyor. İsveç vizesi nasıl alınır, başvuru ücreti ne kadar, gereken evraklar hangileri, kaç günde çıkar ve başvuru şartları hakkında bilgileri sizler için derledik.
#Seyahatİngiltere'ye seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları vize işlemleri hakkında araştırmak yapmaktadır. İngiltere vizesi nasıl alınır? Vize başvuru ücreti ne kadar? Vize için gerekli evraklar nelerdir? Vize kaç günde çıkar ve şartları nelerdir? Konu hakkında detaylı bilgileri sizler için derledik.
#İngiltereAile birleşimi vizesi aile bireylerinin birleşmesini sağlamaktadır. Ukrayna'da yasal olarak ikamet eden aile bireylerinin birleşimi için aile birleşimi vizesi olan D tipi vize gerekmektedir. Bu vizeyi almak istenen kişiler evraklarını hazırlayıp başvuru yapmaktadır. Peki Ukrayna aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir? İşte Ukrayna aile birleşimi vizesi hakkında merak edilenleri derledik.
Rusya oturma izni almak için iş kurmanız, eğitim almanız, gayrimenkul sahibi olmanız ya da Rus biri ile evlenmeniz gerekir. Bu koşulları taşıyorsanız ikamet edeceğiniz bölgedeki göçmenlik ofislerine oturma izni başvurusu yapmanız gerekir. Gereken evrakları edinerek başvuru gerçekleştirmeniz ve sonucu beklemeniz gerekir. Rusya oturma izninin nasıl alındığını ve şartlarını sizin için derledik.
Romanya aile birleşimi vizesi almak için; Romanya'nın Türkiye çapında yer alan temsilcilerine başvuru yapılması gerekmektedir. Romanya'nın Türkiye'deki temsilcilikleri ise; Romanya İzmir Başkonsolosluğu, Romanya İstanbul Başkonsolosluğu ve Romanya Ankara Büyükelçiliği'ne aittir. Romanya ile birleşimi vizesi için gerekli belgelerin hazırlanması gereklidir. Romanya aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Romanya aile birleşimi vizesi ne kadar süre içinde çıkar sizler için derledik.
Kişilerin aileleri Portekiz'de yaşıyor ise ve vatandaşlar ailelerin yanında kalmak istiyorlar ise aile birleşimi vizesi alınmalıdır. Portekiz ülkesi Schengen ülkelerinden birisi olmakta ve yıl içerisinde ülkesine farklı nedenlerden pek çok vatandaşı almaktadır. Aile birleşimi için ise kişiler başvurularını yaparak vize almaya hak kazanırlar. Peki Portekiz aile birleşimi vizesini alabilmek için gereken evraklar nelerdir? Aile birleşimi vizesi başvuruları nasıl yapılır? Portekiz aile birleşimi vizesi hakkında merak edilen tüm detaylar.
Norveç aile birleşimi vizesi, Norveç vatandaşı olan birisi ile evlenildiği zaman alınır. Norveç'te yaşamak isteyen kişiler de evlenerek aile birleşimi vizesi alabilirler. Norveç aile birleşimi vizesi uzun süreli bir oturma izni imkanı tanır. Norveç aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir? Tüm ayrıntıları ile derledik.
Macaristan oturma vizesi alacak vatandaşların D tipi vizesi almaları ve geçerlilik süresi içerisinde göçmenlik ofisine başvurmaları gerekmektedir. Oturma izni için gerekli olan evraklar göçmenlik ofisine getirilmeli ve yetkililer tarafından değerlendirilen sonuç olumlu olur ise Macaristan oturma izni alınabilmektedir. Peki Macaristan Oturma izni için alınması gereken vize türü ve hazırlanması gereken evraklar nelerdir? Başvuru işlemleri nasıl yapılır sizler için ayrıntılarıyla derledik.
Lüksemburg, Schengen Bölgesi'nin bir üyesidir. Schengen vizesi sahipleri, turizm veya iş amacıyla 90 güne kadar kısa süreli olarak eyaletler arasında serbestçe hareket edebilirler. Schengen vizesi ile bir ülkeye giriş yapmak ve Schengen bölgesinde özgürce seyahat etmek mümkündür. Diğer bazı ülkelerin pasaport sahipleri de aynı kuraldan yararlanabilir. Lüksemburg’da oturma izni nasıl alınır ayrıntıları ile derledik.
Lüksemburg aile birleşimi vizesi detaylı bir inceleme ile verildiğinden 6 ay sürebilir. Eğer sizden görüşme talep edilir ya da farklı belgeler de istenirse bu süre 12 aya kadar uzayabilir. Aile birleşimi D tipi uzun süreli vize olarak çıkarılır. En kısa 90 gün, en uzun ise 1 sene olarak verilir ve 1 sene dolduktan sonra ülkede uzatılması gerekir. Lüksemburg aile birleşimi vizesi ile ilgili merak edilen detaylar.
Başka bir ülkeye vize almak için geçerli birkaç nedeniniz bulunmak zorundadır. Bu nedenler biri de aile birleşimidir. Letonya ülkesine aile birleşimi vizesi almak için bu nedeninizi sağlam gerekçeler üzerine oturtmanız gerekmektedir. Bunlardan ilki söz konusu ülkede ailenizden bir yakınınızın bulunmasıdır. Böylece Letonya ülkesi için gereken aile birleşimi vizesi başvurusunu yapabilirsiniz. İşte, merak edilenler.
Yunanistan'dan oturma izni almak için eğitim, iş, gayrimenkul ya da yatırım amaçlı izin almanız gerekir. Eğitim ve iş geçici olurken gayrimenkul satın alarak ve gelirinizi ispat ederek Yunanistan'dan kalıcı oturma izni alabilirsiniz. Yunanistan oturma izni almanın şartları ve başvuru hakkında ayrıntıları sizler için derledik.
Her sene 200.000’in üzerinde kişi Kanada’da oturum izni alarak ve kalıcı bir olarak Kanada’da ikamet etme hakkını elde eder. Kanada oturum izni alarak Kanada’ya göç edebilir ve kalıcı olarak Kanada’da yaşama imkanı bulabilirsiniz. Kanada oturma izni nasıl alınır sizler için derledik.
Kanada aile birleşimi vizesinin diğer ismi evlilik vizesidir ve uzun süren bir sürece sahiptir. Aile birleşimi vizesinin çıkması ortalama 12 ay sürse de süre kişiden kişiye değişebilir. Kanada aile birleşimi vizesi için eşin gönderdiği davetiye vize için olmazsa olmaz belge niteliğindedir. Kanada aile birleşimi vizesi hakkında merak edilen tüm detaylar.
İzlanda'da yaşamak için 3 aydan daha uzun süreli konaklamak gerekir. Eğer 3 aydan kısa kalacaksanız vize yeterlidir fakat daha uzun sürede oturma izni alınması istenmektedir. 4 yıl boyunca kesintisiz İzlanda'da konaklayarak dilerseniz kalıcı oturum izni de alabilirsiniz. İzlanda'dan alınabilecek izinleri ve oturma izni hakkındaki merak edilenleri derledik.
İzlanda aile birleşimi vizesi Schengen vize türlerinden birisidir. Bu nedenle Schengen vize protokollerine uyulması gerekmektedir. Bu vizeyi alabilmek için belirli prosedürleri takip etmek ve konsolosluğun bazı kurallarına uyum sağlamak gerekir. Peki İzlanda aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir? İşte İzlanda ile birleşimi vizesi hakkında detaylar.
İsveç oturma izni almak için İsveç vatandaşı biriyle evlenmeniz, yasal partnerlik yaşamanız, eğitim görecek olmanız ya da çalışacak olmanız gerekir. Öncelikle hangi şartları sağladığınızı bulmanız ve buna göre evraklar ile başvuruda bulunmanız gerekir. Randevuyu online olarak alabilir ve size verilen randevu saatinde evraklar ile konsoloslukta olabilirsiniz. İsveç oturum izninin nasıl alınacağı ile beraber şartlarını da sizler için derledik.
İsveç aile birleşimi vizesine başvuran kişinin İsveç ülkesinde ikamet etmekte olan aile bireyleri ile İsveç içerisinde kanunlar çerçevesinde ikamet etmeleri sağlayan uzun süreli vize türüne İsveç aile birleşimi vizesi denilmektedir. Bu vize İsveç sınırları içerisinde kişilerin 90 günden fazla kalmalarını sağlamaktadır. Peki İsveç aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir ayrıntıları ile derledik.
İrlanda oturma izni herhangi bir İrlanda vize kapsamında 90 günden uzun süreli olarak ikamet edecek kişilere verilebilir. Geçerli bir vize kapsamında eğer 5 yıllık bir ikametiniz varsa başvuru yapabilirsiniz. 5 yıl İrlanda'da ikamet etmiş olan kişiler uzun süreli oturum izni için göçmenlik bürolarına başvuru yaparak bu hakkı alabilirler. İrlanda'dan oturma izni almak için yapılması gerekenler hakkında tüm detayları ayrıntıları ile derledik.
İngiltere vizesi 3 hafta ile 12 hafta arasında çıkar. Eğer geçerli sebebiniz varsa en hızlı 1 gün içinde vizenin çıkması da mümkündür. Seyahatinize uygun olan vizeye başvurmanız ve sonrasında vize sonucunu beklemeniz gerekir. İngiltere vizesinin ne kadar sürede çıktığı ile beraber en erken kaç günde alınabileceğini sizler için derledik.
İngiltere'de yaşayan aile bireylerinin yanına gitmek ve birlikte yaşamak isteyen kişilerin öncelikli olarak aile birleşimi vizesi alması gerekmektedir. İngiltere için vize almak isteyen kişilerin başvurularını online olarak gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Vize başvurusunu değerlendirecek olan ve kabul edecek olan yetkili birim ise Birleşik Krallık Konsolosluğu olarak ifade edilebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Hollanda aile birleşim vizesi, Hollanda’da yaşayan biri ile yapılan evlilikle birlikte hayatına orada devam etmek isteyen kişilerin başvuru yapması gereken bir vize türüdür. Hollanda aile birleşim vizesi, aynı zamanda 90 günden fazla bir konaklama olması nedeni ile Ulusal D tipi vize kategorisine de girer. Hollanda aile birleşimi vizesi nasıl alınır sizler için derledik.
Hırvatistan'da oturan eşin yanına yerleşmek veya ebeveynlerinin yanında yaşamak isteyen ve reşit olmayan çocuklar için Hırvatistan oturma izni alınması şartı bulunmaktadır. Oturma izni ulusal vize kapsamında verilir. Hırvatistan aile birleşimi vizesi alabilmek için ise evliliğin Hırvatistan'da yapılması daha kolaylık sağlamaktadır. Peki Hırvatistan aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir? İşte, Hırvatistan aile birleşimi vizesi hakkında merak edilen detaylar.
Fransa ziyareti yapacak ve bu ülke içerisinde yaşayacak olan kişilerin gerekli evrakları uygun bir şekilde hazırlaması gerekmektedir. Aile birleşimi vizesi almak isteyen kişiler Fransa hükümetinin gerekli gördüğü tüm belgeleri ülke içerisinde hazır hale getirmektedir. Ardından vize randevu ve görüşme işlemleri başlamaktadır. Fransa aile birleşimi vizesi için konsolosluğa başvuruda bulunulması gerekmektedir. Fransa aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar süre içerisinde vize çıkar ve gerekli evraklar nelerdir hakkındaki tüm detayları derledik.
Finlandiya aile birleşimi vizesi D tipi bir vize türüdür. 12 ay ile 4 yıl geçerliliği bulunan bu vize türünü alabilmek için öncelikle pasaport, sivil belgeler, finansal yeterlilik belgeleri, ikamet belgelerini almak ve başvuru yapmak gerekmektedir. Başvurular online olarak veya yerel Finlandiya misyonuna yapılabilmektedir. Peki Finlandiya aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir? Finlandiya aile birleşimi vizesi hakkında ayrıntıları derledik.
Bulgaristan aile birleşimi vizesi, Bulgaristan'da yaşayan aile üyelerin bir araya gelmesi için verilmektedir. Uzun süreli vizeler arasında olan aile birleşimi vizesi, eş birleşimi vizesi olarak adlandırılmaktadır. Peki, Bulgaristan aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir sizler için merak edilen tüm detayları derledik.