Geçen hafta gittiğim Kastamonu’da yeni bir ekşi ile tanıştım: Kızamık bitkisinin meyvelerinden elde edilen muhteşem bir şeydi. Bu çok özel tatla da ‘kara çorba’ sayesinde tanıştım. Düğünlerde, bayramlarda içilen bir şölen çorbası. Karalığı, içine konan kızamık ekşisinin koyu renginden kaynaklanıyor.
#KastamonuYaz sıcağında kuşkusuz en iyi serinletici içecek su. Ama katkısız meyve sularından içmek de çok faydalı. Şeftali, vişne, kayısı, elma, portakal yıllardır bildiğimiz meyve suları. Bu geleneksel tatlara her yıl yenileri ekleniyor. Mango, nar, kuşburnu, ananas ve turunç örneğin. Bir de "karışık meyveli" olarak anılan karma meyve suları da var. Ama yılın en trendi içeceği kuşburnu ve nar suyu.