Sirke şifasıyla ve lezzetiyle mutfaklarımızın olmazsa olmazlarından. Özellikle son dönemde fermente gıda tüketimine verilen önemin artmasıyla sirke de daha bir öne çıktı. Üzümden elmaya, alıçtan böğürtlene çeşit çeşit meyveyle yapılabilen sirkeyi biz son olarak vişneyle yapmayı denedik. Gayet de güzel oldu. Sağlığa faydaları da pek çok olan vişne sirkesinin yapılışı ve püf noktaları hemen aşağıda.
#Vişne SirkesiYazın son demlerinde tezgâhlardaki erik çeşitleri de arttı. Anjelika, mürdüm, mirabelle... Kekten tarta, crumble’dan pestile erikler içine girdiği her şeyin lezzetini katlıyor. Yahnilere de çok yakışan bu nefis meyveyle Uzakdoğu usulü bir sos yapıp tavuk yemeklerinin veya böreklerin yanında sunabilirsiniz.
#ErikHem lezzeti hem de rengiyle her mevsim sofralarımızı süslüyorlar. Bazen kızarmış ekmeğe terayağıyla birlikte sürüp yiyoruz, bazen de lor peynirinin üzerine dökerek... Kimilerine göre peynir tabaklarının da mutlak eşlikçisi onlar. Mevsim meyve ve sebzeleriyle çeşit çeşit reçel kaynatmanın tam zamanı. Kakuleli patlıcan reçelinden gece bekletmeden hazırlayabileceğimiz böğürtlen reçeline 9 önerimiz var.
#KayısıHamur işi tariflerinin en sevilenlerinden biri olan turta (tart), özellikle beş çayları ve doğum günü kutlamalarında sık sık yapılan tatlılardan biri. Birçok hamur işlerinden farklı olarak üzeri kapalı olan turtayı yaparken en önemli noktaların başında hamuru geliyor. Peki, turta nasıl yapılır, turta hamuru nasıl olmalı? İşte püf noktalarıyla vişneli turta tarifi…
#Turta“Çileğin sirkesi olur mu?” demeyin. Vitamin ve mineral deposu olan çileğin de sirkesi oluyor. Hem de yemek sofralarından tutun da kişisel bakıma kadar birçok alanda fayda sağlıyor. Peki çilek sirkesi nasıl yapılır? Çilek sirkesi yaparken nelere dikkat edilmelidir? Bu soruların cevapları ve çilek sirkesi tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…
#Çilek Sirkesi Nasıl YapılırReztoran.com kokteyli ile ünlü olan 10 mekânı sizler için derledi. Yeni kokteyl mekânları keşfetmek, klasik adreslerde farklı tatlar denemek istiyorum diyorsanız bu liste sizin için. Kokteyller nasıl hazırlanıyor, içinde neler var gibi detayları da bu listede bulabilirsiniz. Ne de olsa havalar ısınmaya günler uzamaya başladı. İş çıkışlarında bir şeyler içip sohbet etmek, hafta sonunda güzel müziklerle eğlenmek lazım. İşte tüm bunlar için bol kokteylli 10 mekân!
#KokteylPolonya’nın Avrupa Birliği’ne girmesinden bu yana geçen 11.5 yılda, başkenti birkaç kez yükseliş ve düşüş dönemleri yaşadı. Gelişen kültür ve eğlence yaşamı, iddialı mimari projeleri, açılan müzelerle Varşova, Avrupa’nın kültür başkentleri arasında anılmaya başladı. Tematik mağazalar, barlar, sanat galerilerini Atelier Amaro’nun ülkeye getirdiği ilk Michelin yıldızı izledi.
#Polonya Varşova