Nusret Gökçe ve ortağı Mithat Erdem, İstanbul Etiler’in simgelerinden Venüs Pastanesi’nin mülkünü 20 milyon dolara almış, markaya da 2 milyon dolara ortak olmuştu. İki ortak 1973’ten beri hizmet veren Etiler’deki tarihi Venüs Pastanesi’nin yerine şampanya ve puro evi yapacak.
#Venüs PastanesiMutfağa çok sık girmeyen, en iyi yaptığı yemek yumurtalı makarna olan Hülya Avşar yemek yapmayı değil ama yemeyi çok seviyor. Geçmiş yıllarda antipatik bulduğu mutfakta erkek figürünü ise bugün sempatik buluyor. Ona göre, öpüşmek ve lezzetli yemek birbirine eşdeğer!
Dondurma, yazın bunaltıcı sıcağından kurtulmanın en leziz yolu. Artık kışın da dondurma çok yeniyor ama hálá Bostancı’daki Yaşar Usta’nın tezgahı gibi, sadece yazın çalışan dondurmacılar var. Tarihte ilk defa karın üzerine bal ve çeşitli meyve parçaları dökülerek yapıldığı söyleniyor dondurmanın. Türkiye’nin keçi veya koyun sütü, şeker ve sahlepten yapılan kaymaklı dondurması meşhur.
Ulus’a girip çıkmak zaten ölümdü. Yazıp şikayet etmiş, birbirinden haberi bile olmayan Valilik’ten, Emniyet’ten ve Belediye’den gelen tutarsız cevapları da burada yayımlamıştım. Bir seneden fazla oldu, söyledikleri kadarını bile yapamadılar. Ama, geçenlerde öyle bir tedbir aldılar ki, çıkamadığımız Ulus’a girmemizi de engellediler. ‘Madem ki Ulus’tan çıkmak çok zor, trafik sıkışık, biz de Ulus’a girişi zorlaştırırız!’ İstanbul’u yönetenlerden de ancak bu beklenirdi zaten.
Nazlı Eray, konuşurken elimden tuttu, beni de büyülü dünyasına çekti. Kitaplarındaki gibi hayatının gerçeklerini de “üzerine tül örterek” bir masal havasında anlattı. Sözcüklerle oynarken mutlu bir çocuk gibiydi. Anladım ki, o yazarken de aynı sevinci duyuyor. Her ne kadar yazarken hayat bulduğunu söylese de bence asıl besin kaynağı bizzat kendisi.