Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, yüz yüze eğitim öncesi velileri uyararak "Çocuklara yüksek ateş, burun akıntısı, boğaz ağrısı gibi bir şikayeti var mı diyerek sabah ve akşam sormak gerekiyor" dedi. Semptom takibinin de önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özkan "Velilerin ve yaşı gelen çocukların aşılanmasını, ayrıca mutlaka semptom takibi yapılmasını öneriyorum. Bu konuda duyarlı olmalıyız" dedi.
#Bilim KuruluToplumsal bağışıklık için nüfusun yüzde 20'sini oluşturan çocukların da aşılanmasının önemine dikkat çeken Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, "Çocuklar çok hafif geçiriyor ama bulaşta faktör olabilirler, bu bulaşı engellemek için çocukların aşılanmaları oldukça önemli" dedi.
#KoronavirusTürkiye Mart ayı itibarıyla salgında kademeli normalleşme sürecine giderken vatandaşlar tedbirlere de bir yandan dikkat ediyor. Prof. Dr. Bülent Tutluoğlu'nun bir yıl aradan sonra koronavirüse yakalanmasının ardından 'ikinci kez' hastalığa yakalanmanın nedeni merak edilen başlıklar arasında yer aldı. Uzman Doktor Cengiz Uzun konu ile ilgili olarak, “Bir kişi aşı oldu ya da koronavirüsü atlattıysa ve buna rağmen tekrar hastalığa yakalanıyorsa nedeni mutasyon olabilir" ifadelerini kullandı.
#İstanbulBilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, yüz yüze eğitime başlayan öğrencilerin velilerine uyarıda bulundu. İlhan vatandaşların okul çıkış saatlerinde maskelerini takmayıp sigara içmelerini eleştirerek ''koronavirüs bulaştırmaları için kötü örnek'' dedi.
#VeliSAĞLIK Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, kış ayları ile birlikte kaloriferlerin yanmaya başlayacağını belirterek, "Evlerde kaloriferleri bir süre sonra yakacağız. Evlerde havanın kurumasına izin vermemek gerekiyor. Çünkü kuru havada partiküller daha çok havada asılı kaldığı için haliyle virüs aşağı doğru düşmüyor, bulaş ihtimali artıyor" dedi.
#SAĞLIK Bakanlığı Toplum Bilimleri KuruluSAĞLIK Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, kış ayları ile birlikte kaloriferlerin yanmaya başlayacağını belirterek, "Evlerde kaloriferleri bir süre sonra yakacağız. Evlerde havanın kurumasına izin vermemek gerekiyor. Çünkü kuru havada partiküller daha çok havada asılı kaldığı için haliyle virüs aşağı doğru düşmüyor, bulaş ihtimali artıyor" dedi.
#Toplum Bilimleri Kuruluİlk kez okula başlayacak çocukların, okula uyum süreçleri hakkında velilere uyarılarda bulunan Doç. Dr. Berna Güloğlu, çocukların her türlü korkularının dinlenmesini ve bu korkularının normal olduğunun çocuğa anlatılması gerektiğini söyledi. Güloğlu, “Okula yeni başlayan çocuk, okula gitmek istemiyorsa, anne-babadan ayrılmak istemez. Çocuğu öğretmenle korkutmak da doğru değil. Öğretmenin korkulacak biri olmadığını göstermek gerekir” dedi.
#İlkokulKarneler bugün saat kaçta verilecek sorusu, dönemi bitirecek olan öğrenciler için büyük heyecana neden oldu. Karnelerini aldıktan sonra yaz tatiline giriş yapacak olan öğrenciler, yaklaşık üç aylık tatilin ardından yeniden okullardaki yerini alacak. Mezun olan öğrenciler ise yeni bir hayata giriş yapacak. Peki, karneler bugün saat kaçta verilecek? İşte, karne günü hakkında uzmanların görüşü
#Karne Notu HesaplamaOkulların açılmasına kısa bir süre kalan alışveriş telaşına giren velilere yönelik TÜKİD Başkanı Vecdet F. Şendil uyarıda bulundu. Şendil, “Merdiven altından, ne olduğu belli olmayan, ucuz ürünleri almayın. Çünkü bunlar çok sağlıksız” dedi.
#Tüm Kırtasiyeciler DerneğiMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul ya da ortaokul öğrencilerine yönelik özel etüt merkezlerinin faaliyetlerinin 1 Temmuz'dan sonra "yasa dışı" kapsama girecek olması nedeniyle, velilere bu kurumlarla sözleşme imzalamamaları gerektiği uyarısında bulundu.
#Etüt MerkezleriTEOG matematik sınavı öncesinde uzmanlardan öğrenci ve velilere uyarı geldi. TEOG'da soruların sınav stresiyle alelacele çözülmemesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, matematik sorularının iyi okunup anlanması gerektiğini vurguladı. TEOG İngilizce sınavında ise bazı hedef kelimelerin yer aldığı, bu kelime detaylarını yakalayan öğrencilerin soruları doğru cevaplama ihtimalinin arttığı da uzmanlar tarafından vurgulanan bir diğer konu olarak yer alıyor
#TEOGTürk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, "Okul araç gereçlerinde çocuklarınız için seçtiğiniz markasız ve kaynağı belirsiz ürünler, başta kanser olmak üzere obezite, hiperaktivite, sinir sistemi ve bağışıklık sistemi gibi pek çok sağlık sorununa davetiye çıkarmak anlamına geliyor. Çocuklarımızı kırtasiye malzemelerindeki olası risklerden korumanın en güvenilir yolu, alışverişlerde TSE markalı ürünleri tercih etmektir" değerlendirmesinde bulundu.
#Türk Standartları Enstitüsü