Vali Günaydın'dan velilere uyarı

Güncelleme Tarihi:

Vali Günaydından velilere uyarı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 12:08

Vali Günaydın'dan velilere uyarı

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Valisi Şehmus Günaydın, adres taşımayla çocuğunu kendi bulunduğu mahalledeki okul yerine başka bir okula kayıt yaptıran veliler hakkında işlem yapılacağını belirterek, aileleri uyardı.
Vali Şehmus Günaydın, merkez mahalle ve köy muhtarlarıyla toplantıda bir araya geldi. Toplantıda İl Özel İdaresi ve belediye başkanlığı yetkilileri de hazır bulundu. Vali Günaydın, adres taşımayla öğrencinin kendi bulunduğu mahalledeki okula değil başka bir okula kayıt yaptırmasına tepki gösterdi. Vali Günaydın, "Bazı okulların bu nedenle aşırı şekilde öğrenci alması birçok sorunu gündeme getiriyor. Kapasitesi bin öğrenci olan okulları kontrol etmek, çocuklarımızın emniyetini temin etmek gittikçe zorlaşıyor. Bir okulumuzun sınıfında 12 öğrenci varken başka bir okulun sınıfında 38 öğrenci var ise bu yanlışı bir an önce düzeltmemiz lazım. Buradan ailelerimize sesleniyorum yarın okul kayıtlarımız başlayacak hiçbir aile adres taşıyarak veya misafir vatandaş olarak başka bir yere kaydını götürmesin. Bakın bu şekilde yapılan tüm kayıtlar incelenecek ve bu konuda bu şekilde öğrencisini kayıt yapan velimizle ilgili gerekli işlemler yapılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
Ailelerin mağdur olmaması için herkesin ikamet ettiği bölgedeki okula çocuğunu götürüp kaydettireceğini vurgulayan Vali Günaydın, "Eğitimde kaliteyi yükseltmemiz için, daha güvenli ortamda eğitim öğretim faaliyeti yürütebilmek için bu çalışmayı yapmak zorundayız. Bakın siz merkezdeki bir okula çocuğunuzu kaydettirip, merkezden çok uzak bir yerde ikamet ediyorsanız çocuğunuzu kontrol etme şansınız asgariye iner. Velilerimiz gönül rahatlığıyla bütün okullarımızda kayıtlarını yapabilir. Bizim buradaki görevimiz ilimizin genel olarak eğitim kalitesini yükseltmek. İki okulun kalitesini yükseltmekle eğitim kalitesini yükseltemeyiz. Bu son derece yanlış bu sorunu hep beraber çözeceğiz" diye konuştu.
Uyuşturucuyla mücadelenin de önemine değinen Vali Günaydın, şöyle dedi:
"Toplumuzda büyük yaralara neden olan illete çocukları bulaşmış aileler tüm enerjilerini ve zamanlarını harcayarak çocuklarını kurtarmaya çalışırlarken, bizler de kurumların yöneticileri olarak, muhtarlar olarak gereken desteği vermek zorundayız. Halk günlerinde her hafta istisnasız uyuşturucu maddeleriyle ilgili konu bizlere iletiliyor. Gençlerimizi bu illetten kurtarmak için, çocuklarımızı bu konuda bilinçlendirmek için hepimize büyük görevler düşüyor. Biz bu olayı bu mücadeleyi işlerimiz içerisinde birinci sıraya yazmalıyız. Bizim en önemli görevimiz bu. Özellikle metruk binaların Belediyemiz veya İl Özel İdaremiz tarafından bir an önce yıkılması gerekiyor. Bu konuda gereken talimatları verdik. Şartlar oluştuğu zaman kurumlarımız bu metruk binaları yıkıyorlar ve yıkmaya da devam edecekler."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!