Maldivler'in ünlü Yıldız Denizi kısmen gerçek, kısmen kurgu. Bu durum, ülkenin en çok turist çeken yerlerinden birinin gizemini daha da artırıyor. Kafanız karıştı değil mi?
#MaldivlerDuygusal anların ve romantizmin en önemli araçlarından olan yakamoz hakkında pek çok yanlış bilgi bulunuyor. Sahil kenarında ay ışığı ve dalgalar eşliğindeki muhteşem yakamoz görüntüsünün nasıl oluştuğu hakkında yanlış bilgiler bulunuyor. Bu yazıda yakamoz hakkında detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.
#Türkiye’De YakamozMaldivler, pudra beyazı kumsalları, turkuaz denizi, tropikal iklimi, bungalov mimarisi tesisleri ile hayalleri süsleyen bir tatil cenneti. Genelde yeni evli çiftlerin balayı rotası tercihi olsa da “Deniz, kum ve güneşsiz yapamam” diyenler için tam yeryüzündeki cenneti burası. İşte tam da bugünlerde okyanusa inci gibi dizilmiş adalardan birine gitmek için altı neden..
#Maldivler Gezi RehberiDoğa, dünyanın dört bir yanında paha biçilemez pek çok güzellik sunuyor. Gökkuşağı renklerinde dağ veya ağaç, denizin ortasında büyük bir çukur, dinmek bilmeyen yıldırımlar… Üstelik bu büyülü güzellikte ki yerlerden biride Türkiye’de… İşte size dünyanın en etkileyici 10 doğa olayı.
#İskandinav ÜlkeleriBiyoyansıma, ateş böcekleri ve benzeri türdeki canlıların tamamen doğal şekilde kendiliğinden ışık saçması ve bu sebeple denizin parlaması olayına verilen addır. Biyoyansımanın en belirgin hali ve en güzel örneği Maldivler‘in Vaadhoo Adası’nda gerçekleşmektedir. Vaadho Adası’nın kıyılarına yayılan fitoplanktonların biyoluminisens gösterisi suların ışıltılarla kaplanmasına ve dışarıdan parlak görülmesine neden olmaktadır.
#BiyoyansımaVaadhoo Adası, Maldivler'de yer alan en özel adalardan birisi. Adada geceleri gelgit olayının yaşandığı sırada ortaya çıkan mavi renkli sürpriz ışıltı görenleri hayrete düşürdü. Sahilde yaşanan bu muhteşem olayın nedeni ise kıyıya vuran dalgalarda bulunan ışıklı planktonlardır. Yakamoz ay ışığının veya şehir ışıklarının denize yansıması ya da geminin pervanesinden çıkan beyaz köpükler değildir. Şarkılara konu olan "Denize her gece vurur yakamoz" sözü hiç doğru değildir. Çünkü, yakamoz denize vurmaz. Denizin içinden çıkar. Tek hücreli bir canlıdır. Aysız gecelerde olur çünkü, kendi ışığından daha güçlü bir ışık varsa onu göremezseniz. Latince adı Bioluminescent Phytoplankton. Türkçesi ise Yakamoz! Yoğun olarak biraya gelip, su hareket ettiğinde ATEŞ gibi yanmaya başlar. Şayet denize girerseniz, milyonlarca yanan boncuğun üzerinizden döküldüğünü görürsünüz. Yakamoz denizlerin ateş böceğidir..
#Maldivler