uygulamalı eğitim haberleri sayfasında uygulamalı eğitim hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 7329 uygulamalı eğitim haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
YÖK, milyonlarca öğrencinin kafasında oluşan soru işaretlerini gidermek amacıyla yeni bir bildiri yayınladı. Hangi bölümler uygulamalı eğitim veriyor sorusu da böylece yanıt bulmuş oldu. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sebebiyle birçok bölümde uzaktan eğitime geçildi. YÖK Başkanı Erol Özvar, bahar döneminde bazı bölümlerin uzaktan eğitime devam edeceğini bazılarının ise yüz yüze eğitim vereceğini açıkladı. Peki, Yüz yüze eğitim veren bölümler hangileri? Hangi bölümler uygulamalı eğitim veriyor?
#Uygulamalı EğitimYÖK, ‘Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği’ni askıya çıkardı. YÖK’ten yapılan açıklamaya göre, Yükseköğretim kurumlarının uygulamalı eğitimlerle ilgili farklı kavramlar kullandığı bunun da uygulamalarda sorunlara yol açtığı ve uygulamalı eğitimlerin amacına ulaşamadığı tespit edildi.
#YökYÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Öğrencilerimizin mesleki becerilerinin geliştirilmesi amacıyla uygulamalı eğitimlerinin arttırılması konusunu görüşerek, bu konunun da ele alınacağı MYO müdürlerinin katılımıyla bir çalıştay yapılmasını kararlaştırdık" dedi.
#Meslek YüksekokuluTürkiye’de artık hâkim ve savcı adaylığı tarihe karıştı. Hâkim-savcı yardımcılığı dönemi başladı. Yardımcıların usta-çırak ilişkisi içerisinde hâkim ve savcılar yanında mesleği öğrenmesini sağlayacak yeni model hayata geçti. Peki hâkim ve savcı yardımcılığı kaç yıl? Yardımcılar adliyeler ve Türkiye Adalet Akademisi’nde (TAA) nasıl eğitim görecek?
#HâkimHâkim ve savcı yardımcıları, Türkiye Adalet Akademisi’ndeki uygulamalı atölyede mesleğe hazırlanıyor. Delil toplamadan ölü muayenesine, otopsiden nezarethane denetimine kadar pek çok konuda pratik eğitim verilen atölye, kapılarını ilk kez Hürriyet’e açtı...
#Türkiye Adalet AkademisiAlmanya’nın Rheinland Pfalz eyaleti Mainz kentinde bulunan Mainz İlahiyat Meslek Okulu (BeMuF: Berufsfachschule Muslimischer Führungskräfte) 2024 yılı mezunlarını verdi. Mainz İlahiyat Meslek Okulu’ndan bu sene 9 öğrenci daha mezun olarak diplomalarını aldı.
#AlmanyaHerhangi bir üniversitede herhangi bir bölümü bitirip diploma sahibi olmak, gelecek planlarınız açısından sizi istediğiniz noktaya ulaştırmayabilir. İstediğiniz mesleki ihtisası, yetkin bir üniversitede alırsanız; işte diploma o zaman değerli hale gelir. Bu nedenle, üniversite seçerken bazı soruları mutlaka sormalı ve cevabını net bir şekilde almalısınız. İşte sizin için hazırladığımız mini rehberimiz!
#Sponsorlu İçerikCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Üniversiteye girişte yaşanan katsayı adaletsizliklerini ortadan kaldırarak, her bir öğrencimizin yarışa eşit şartlarda başlamasını sağladık. Yükseköğrenim dahil eğitim-öğretim bütçesini 2002'deki 10 milyar lira seviyesinden 1 trilyon 615 milyara taşımış durumdayız. 22 yılda üniversite sayımız 76'dan, 208'e, öğretim personeli sayımız 70 binden 185 bine yükselmiştir. Öğrenci sayımız ise 2002'de 1,6 milyon iken bugün 8 milyonu aşmış durumdadır" dedi.
#ÜniversiteSon zamanların en büyük sorunlarından biri başıboş sokak köpeği saldırıları. Özellikle büyük şehirlerde çeteler halinde saldırıyor, ciddi yaralanmalara ve hatta ölümlere neden olabiliyorlar. Kendi yetiştirdiği terapi köpekleriyle okullara giderek uygulamalı eğitim veren köpek eğitmeni Cihan Akın, Hürriyet okurları için de olası bir saldırı halinde yapılması gerekenleri adım adım anlattı...
#KöpekBatı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları (BASEK) Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, Batı Anadolu Okulları bünyesinde Bilim Teknik Ortaokullarının eğitim ve öğretime başlayacağını belirterek, bu okulların ortaokul eğitiminde yeni bir boyut getireceğini söyledi. Ortaokul eğitimine yeni bir boyut getirecek Bilim Teknik Ortaokulu’nda uygulanacak olan EGE (Eğilimine Göre Eğitim) projesiyle ilgili bilgiler veren Op. Dr. Özer Gürbüz, “Ülkemizin giderek daha çok ihtiyaç duyduğu mesleki ve teknik eğitimi ortaokul düzeyinden başlatmak oldukça önemli. 4+4+4 sistemi meslek liselerinin önündeki engeli kaldırdı. Türkiye’nin ihtiyacı olan teknik eğitimli eleman sayısı giderek artmaya başladı. Staj uygulamasıyla sanayinin ihtiyacı olan iş gücünü yetiştirmek mümkün kılındı” dedi.
#1Terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’ta yaptığı saldırıların ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Pençe-Kilit bölgesindeki terör yuvalarına yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada Pençe-Kilit Bölgesinde 71 hedef başarıyla imha edilirken, 59 terörist etkisiz hale getirildi. Millî Savunma Bakanlığı kaynakları ise Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde 12 askerin şehit olduğu saldırı ve sonrasında yaşanan gelişmeleri tüm detaylarıyla paylaştı.
#MSBMesleki eğitim okulları, ülkemizde, Tanzimat Fermanı’nın yayınlanmasını takiben, 1857’de Maarif Nezareti Nizamnamesi ile bölgesel ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak açılmaya başlandı.Askeri Baytar Mektebi, Orman Mektebi, Ziraat Talimnamesi o dönemin ilk meslek okulları arasında yer aldı. Cumhuriyet döneminin de öncü Mesleki ve Teknik Okulları olarak değerlendirilirler…
#Konuk YazarMillî Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokullarda seçmeli dersler kapsamına alınan 'yapay zekâ uygulamaları' dersinin müfredatını hazırladı. Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce 7 ve 8’inci sınıflar için hazırlanan müfredat, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onayından geçti. Öğrenciler, bu derste hem teorik hem uygulamalı eğitim alacak.
#MEBÖzdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nin 21 Kasım Salı günü gerçekleşen açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile çocuklar ve çok sayıda davetliler katıldı.
#Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim MerkeziTürk Neonatoloji Derneği, AstraZeneca Türkiye’nin koşulsuz desteğiyle anne/baba ile bebek arasında ten tene temas uygulamasını ülkemizde yaygınlaştıracak önemli bir proje başlattı. Proje hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Prof. Dr. Esin Koç, “Projemizin amacı ailenin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde yatan bebeği ile ten tene temasının mümkün olan en erken zamanda sağlanabilmesi için gereken eğitim ve fiziksel koşulları sağlamak, uygulamanın sağlık ekibi, aile ve bebekler için sonuçlarını değerlendirmektir.” dedi.
#Sponsorlu İçerikÇağımızın artan korkusu, Parkinson ve hareket bozuklukları. Tüm dünya genelinde 10 milyonu aşkın Parkinson hastası olduğu tahmin edilirken, Türkiye’de ise 180 binden fazla kişi Parkinson ile mücadele ediyor.
#ParkinsonTÜİK’e göre Türkiye’nin en çok kazandıran meslek grupları arasında ilk 5 sırada yer alan uçak mühendisliği dalları yoğun ilgi görüyor. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, bu alanda öğrencilerine nitelikli ve uygulamalı eğitim veriyor.
#Türkiye'nin En Çok Kazandıran MeslekleriTÜİK’e göre Türkiye’nin en çok kazandıran meslek grupları arasında ilk 5 sırada yer alan uçak mühendisliği dalları yoğun ilgi görüyor. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, bu alanda öğrencilerine nitelikli ve uygulamalı eğitim veriyor.
#TürkiyeAkkuyu Nükleer A.Ş. İnşaat Müdür Yardımcısı Dmitry Romanets, ilk güç ünitesinde genel inşaat çalışmalarının tamamlanmasına yaklaştıklarını ve yıl sonuna kadar devreye alma operasyonları aşamasına geçmeyi planladıklarını belirtti.
#Akkuyu NükleerDepremzede öğrenciler için düzenlenen Doğayla Yaşam Akademisi eğitim kampında herkesin kâbusu olan sivrisinekten kurtulmanın en doğal tarifi verildi: Bir bardak suya 10’ar damla okaliptüs, nane, lavanta yağı ile gliserin damlat ve çalkala. Püskürtmeli bir şişeye koy, sprey hazır...
#SivrisinekÇini sanatına gönül veren üstat çini sanatçısı İsmail Yiğit, Çark üstadı, Efsane Mehmet Yıldırım ve çini sanatçısı Arzu Balkan ile öğrencileri Melike Akova, Nurgül Güldoğuş, Seval Korkmaz, Mine Girgin, Kübra Topsak, Dilek Gökçen ve Berrin Temelli Yağcı'nın 17-25 Temmuz tarihleri arasında Burhaniye Hüsnü Pazarbaşı Gençlik ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği 'Toprağın Yol Hikayeleri' adlı karma sergisi Türk çini sanatını bütün ihtişamı ile geçmişten günümüze gözler önüne seriyor.
#ÇiniAkkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) sahasına, güç ve kontrol ünitelerinin bire bir kopyası olan tam ölçekli simülatör (TÖS) getirildiği duyuruldu. Bu eğitim ekipmanı ile santral işletmeye alınmadan önce güç ünitelerinde çalışacak personele uygulamalı bir eğitimin verilmesi hedefleniyor. Eğitimi tamamlayanların yetkinlik belgesine sahip olacağı bildirildi.
#Akkuyu