İnsanların daha çok eğlenmeleri ve iyi vakit geçirmeleri için birçok oyun çeşidi bulunmaktadır. Bu oyunların kimi eğitici olurken kimi ise zekayı çalıştırmaya yarar. Sevilen oyunlardan biriside UNO isimli eğlenceli oyundur. UNO oyunu nedir ve nasıl oynanır? UNO oyun kartları ve kuralları nelerdir detayları ile derledik.
7'den 70'e herkesin oynayabileceği en eğlenceli kağıt türleri içerisinde Uno gelmektedir. Ailece oynanabilecek olan bu güzel oyun artık dijital dünya üzerinden de değerlendirme imkanı tanımaktadır. Hiçbir kesinti olmadan bilgisayar ile telefon vasıtasıyla oynama şansı bulunuyor. Basit kurallarını öğrendikten sonra en az 2 kişi olmak suretiyle 3 ya da 4 kişi ile bu güzel oyun değerlendirilebilir. Uno oyununu şimdi Hürriyet Oyun üzerinden ücretsiz ve online olarak oynayabilirsiniz!
#Uno OyunuYaz tatili devam ediyor. Çocuklar evde. Günler birbirinin aynı olmaya başladıkça sıkılıyor, eğlenmenin yeni yollarını arıyorlar. Ailece ya da arkadaşlarıyla oynayabileceği, aynı zamanda gelişimlerine katkıda bulunacak kutu oyunlarını uzmanlarımıza sorduk.
#Çocuklar İçin En İyi 10 Kutu OyunuBayram tatilini ailesiyle birlikte geçirenler için birbirinden eğlenceli tavsiyelerimiz var. Film önerilerini Hürriyet sinema yazarımız Uğur Vardan hazırladı. Ailece oynayabileceğiniz heyecanlı kutu oyunlarını ve açık hava sineması önerilerini de derledik. Bayram sofralarında dikkat etmemiz gerekenleriyse iç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya anlattı.
#Bayram TatiliBu yaz da bizim gibi çocuklu aile dostlarımızla mavi tura çıktık. Bozburun’dan hareket etmek üzere kaptan, aşçı ve iki gemiciden oluşan dört kişilik mürettebatlı bir gulet kiraladık. Çocuklar ayakkabılarını tekneye binerken çıkardı ve neredeyse bir daha hiç giymedi. Tüm gün serin suların, geceleri gökyüzünün tadını çıkardık ve hiç sıkılmadık.
#GazetehaberleriKimi için strateji, kimi için dikkat, kimi için de hayal gücü önemli... Ama hepsi eğlence garantili. Yılbaşı gecesi evde ailece bir oyunun etrafında toplanıp keyifli bir akşam geçirebilirsiniz. Tombala her zaman baş tacımız. Nisanda yaptığımız En İyi 10 Kutu Oyunu haberinde de başı Tabu, Carcassone ve Monopoly gibi klasikler çekmişti. İster tercihinizi bu klasiklerden yana kullanın isterseniz yenileri keşfedin.
#GazetehaberleriBazı video oyunlarının çocukları şiddete yönlendirdiği uzun yıllardır dillendirilen bir iddia. Ne yazık ki bu iddiayı güçlendiren olaylar da yaşıyoruz. Ancak Oxford Üniversitesi’nin bir araştırması video oyunu oynayan kişilerin oynamayanlara göre kendilerini daha iyi hissettiğini ortaya koyuyor. Uzmanlar oyuncak seçer gibi oyunlarda da yaş aralığına dikkat edilmesi gerektiği fikrinde... Doğru oyun çocuğun gelişimine katkı sağlar. Ayrıca büyüklere de yarar.
#GazetehaberleriÜlkemizde ve dünyada hızla yayılan salgın hastalık sebebiyle aileler evde daha çok vakit geçiriyor ve kimi zaman yapacak etkinlik bulmakta, oynayacak oyun seçmekte zorluk çekiyor. Bu süreçte anne babalar çocukları ile evde nasıl kaliteli vakit geçirebileceğini daha çok merak ediyor.
#ÇocukÇocuklu aileler genellikle yolculuk sırasında sıkıntı yaratabilecek, hem kendilerini hem de varsa diğer yolcuları rahatsız edebilecekuzun araba, tren ya da uçak etaplarından uzak duruyorlar. Böyle olunca rotalar da mecburen sınırlı kalıyor. Eğer siz de yol boyunca sürekli çocuk şarkıları dinlemekten, ufaklıkların çeşitli tonlarda mızmızlanmalarına maruz kalmaktan ya da “Daha varmadık mı?” sorusunu yüz kez cevaplamaktan yorulduysanız etkili çocuk oyalama önerilerime kulak verin.
#Seyahat10. yaşını kutlayan App Store bu hafta bizi 80’lerin ve 90’ların kült mertebesine erişmiş oyunları, retro görünümlü yeni nesil maceralar, analog sihrini iPhone ve iPad’lerimize taşıyan fotoğraf ve video uygulamaları geçmişe götürüyor.
#App StoreCumartesi geldi. Sinemaya gitmeye gönlünüz yok. Dışarıya çıkmayı da istemiyorsunuz. Çünkü ya bir gece önce sıkı eğlenmişsiniz ya da hava keyif vermiyor. O zaman oturun evinizde, çağırın kankalarınızı, çıkartın oyunları. Ama kağıt veya kahve oyunlarından söz etmiyoruz. Önerimiz, onlarca farklı çeşidi olan kutu oyunları.
<B>YANILMIYORSAM</B> 1991 yılıydı. İletişim Araştırmaları dersinde sınıfta dikkatimi çeken bir öğrenci vardı: <B>Ersan Özer</B>. <B>Ersan</B>, gündemdeki konu ne olursa olsun döndürür dolaştırır sonunda belden aşağı bir yerini bulur, ince espri anlayışıyla da taşı gediğine koyardı.