Türkiye'nin zengin tarihî mirası arasında öne çıkan antik kentlerden biri olan Termessos, Antalya'nın kuzeydoğusundaki Toros Dağları'nda, yüksek bir kartal yuvası gibi konumlanıyor. MÖ 3. yüzyılda kurulan ve Roma İmparatorluğu döneminde bile büyük ölçüde el değmemiş bu kent, Büyük İskender'in fethetmeye çalışıp başaramadığı bir yer olarak dikkat çekiyor. CNN Travel editörü Barry Neild'in son ziyaretinde hayran kaldığı bu tarihi mekân, keşfetmeye istekli ziyaretçilerini adeta bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. İşte Termessos’un sıra dışı hikâyesi…
#SeyahatMetrobüslerin İstanbul toplu taşımasında oldukça büyük bir önemi bulunmaktadır. Bundan dolayı metrobüs durağı sayısı oldukça fazladır. Bu durum İstanbul'da yaşayan insanların ulaşım ihtiyaçlarının karşılanması noktasında önemli bir katkı sunmaktadır. Sizin için İstanbul metrobüs durakları ve isimleri nelerdir? Kaç tane metrobüs durağı vardır sorularının yanıtlarını tüm merak edilen detayları ile derledik.
#Metrobüs DuraklarıGüneş bir kere battıktan sonra aylar süren geceler. Asla ısınmayan bir hava. Her an karşınıza çıkabilecek kutup ayıları ve morslar. Böyle bir hayat yaşamak ister miydiniz? Cecilie Blomdahl'ın yaptığı tam olarak bu...
#SvalbardHatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde, sanatçıların, iş insanlarının ve gönüllülerin desteğiyle kampüs içinde depremzedeler için sosyal imkanların bulunduğu yaşam alanı inşa ediliyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından da desteklenen 100’ncü Yıl Köyü isimli proje kapsamında üniversite öğrencilerine de burs sağlanacak.
#YÖKTürkiye’nin ABD Büyükelçisi Hasan Murat Mercan’ın katılım sağladığı, Yunus Emre Enstitüsü ve USC Annenberg tarafından Los Angeles’ta ortak düzenlenen “Türk Dış Politikasında Kamu Diplomasisinin Rolü” başlıklı konferansta bir grup radikal Ermeni protestocu, tehlikeli bir provokasyona imza attı.
#Los AngelesMilli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Ada’daki Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü, her iki tarafa da eşit yaklaşarak anlaşmazlıklara çözüm bulmak maksadıyla kurulmuş olmasına rağmen, öyle çalışmamaktadır. Pile köyünde yaşayan yurttaşlarımız için insani ihtiyaçlarla yapımına başlanan yol inşasına yönelik engelleme girişimi ve tek taraflı tutumu asla kabul edilemez.” dedi.
#Milli Savunma BakanıBu hafta sizlere TUSAŞ’a yaptığım son geziyle ilgili bir yazı hazırlamıştım. Ancak Rusya’da yaşanan ‘Wagner krizi’, dosyayı iki kısma bölmeme neden oldu. İnternete girip araştırma yaptığınızda konu ile ilgili olarak önünüze özel askeri şirketlerin tarihçesi çıkacaktır. Sanıldığının aksine, yeni döneme ait bir olgu olmadığını yalnızca isim kodlamasının günümüze uyarlandığını fark edeceksiniz. Oysa bakın ben size internette bulamayacağınız neler anlatacağım.
#TUSAŞÜniversite birinci sınıf öğrencisi gencecik bir kadındı Kristin Smart. 1996 yılında ılık bir Mayıs akşamı bir anda ortadan kayboldu. Bir daha kendisini gören olmadığı gibi, öldüğünü gösteren bir kanıt da bulunamadı. Çeyrek asırdır ABD gündeminden düşmeyen bu olay nihayet bu hafta içinde bir sonuca bağlandı. İşte tüm ayrıntılar...
#Kristin SmartÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, 16 Mart 2020'de Ankara, Karabük, Bursa ve İstanbul'da pilot olarak hayata geçirdiği, 'Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi' ile 30 kamu binasında 2 yılda ortalama yüzde 50 enerji tasarrufu sağlandı. Yenilenebilir enerji üretimin ön planda tutulduğu kamu binalarında, enerji tasarrufunun yanı sıra binaların çatılarına kurulan güneş enerjisi santralleriyle de 3 bin 50 kilovat kurulu güç elektrik üretimi gerçekleştirildi.
#Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği BakanlığıYaşar Üniversitesi, Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (AB Merkezi), Avrupa Komisyonu tarafından Jean Monnet Programı kapsamında ‘Mükemmeliyet Merkezi’ olarak kabul edildi. Bu çerçevede, Yaşar Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi, son 5 yıl içerisinde Türkiye’den mükemmeliyet merkezi olmaya hak kazanan ilk araştırma merkezi oldu.
#Yaşar ÜniversitesiYerli, yenilikçi, yeşil, yüksek teknolojili ve yalın (5Y) ilkelerinden yola çıkan Türkiye’nin en kapsamlı organize sanayi bölgesi olma yolunda ilerleyen Yalova Makine İhtisas OSB, 4 milyar doları ihracat olmak üzere yıllık 12 milyar dolarlık üretim gerçekleştirmeyi hedefliyor. Yalova Makine İhtisas OSB’nin Türkiye’nin yeni nesil ilk üretim üssü olacağını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, 1’inci etabın 2022’nin ortasında faaliyete geçeceğini söyledi.
#Sponsorlu İçerikHizmete girdiğinde Türkiye’nin yenilikçi, çevreci ve yüksek teknolojili üretim merkezlerinden bir tanesi olması beklenen Yalova Makine İhtisas OSB, eğitim çalışmalarına hız verdi. Resmi kurumlar arasında imzalanan protokole göre Yalova Üniversitesi’nin Endüstri Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği bölümleri OSB içinde yer alacak ve maliyetleri Yalova Makine İhtisas OSB tarafından karşılanacak. Eğitime büyük önem veren OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile de pilot okul protokolü imzalamıştı.
#Sponsorlu İçerikSağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, 15-35 yaş grubunun aşıya uyma oranlarının düşük olduğunu söyledi. Aydın, "Gençler 'Gencim, dinamiğim, hastalığı atlatırım' diye düşünüyor. Hastalığı atlatırsınız ama 'uzun Covid' dediğimiz tablo var; 2-3 sene sonra akciğerdeki performans düşüklükleri gibi geri kalan hayatınızı hastalıklar silsilesi ile geçirme riskine sahipsiniz. Aşıyla hiç hasta olmamak en doğrusu. Hem büyüklerinize hem topluma hem de kendi sağlığınıza sorumluluğunuz gereği üniversite gençliğinin mutlaka aşılanması lazım" dedi.
#KoronavirüsTürkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Kazakistan’daki temaslarının son gününde iki ülke ortaklığıyla kurulan ve Türkistan’da faaliyet gösteren Uluslararası Ahmet Yesevi Üniversitesinin öğrenci ve akademisyenleriyle bir araya geldi.
#Mustafa ŞentopSıradan görünüşlü, sessiz, sakin tavırlı bir adam, nasıl dünyanın en büyük metamfetamin operasyonlarından birinin arkasındaki beyin haline geldi? İşte karşınızda günümüzün Pablo Escobar'ı diye nitelendirilen, El Chapo'yla karşılaştırılan Tse Chi Lop'un film gibi hikayesi…
#Tse Chi Lopİstanbul'da okullarda yüz yüze eğitimin ilk gününde sabahın erken saatlerinden itibaren trafik yoğunluğu oluştu. İBB trafik haritasına göre saat 08.00'de yoğunluk yüzde 62 olarak ölçüldü. Saat 09.10'da ise trafik yoğunluğu yüzde 56'ya düştü.
#İstanbulTürkiye’de büyükelçilerin önemli bir kısmı meslek hayatlarını özetleyen, yaptıklarını anlatan anılarını kaleme alıyorlar. Bu bakımdan bürokrasi ve üniversite üyeleri içinde bir istisna sayılırlar. Hiç şüphesiz ki bütün gruplar gibi bu hatırat yazanların içinde de iyisi var, çok iyi yazanlar da var. Bu çok iyilerden biri Ömer Önhon’un “Büyükelçinin Gözünden Suriye” (Remzi Kitabevi) kitabıdır.
#YAZARÖğrenciler hayallerini süsleyen üniversitelere gidebilmek için yoğun bir maratonu geride bıraktı. Şimdi artık tercih zamanı. Kampüsler yeni gelecek öğrencileri beklerken okul yönetimleri de 2021-2022 akademik yılı için hazırlıklara başladı. Biz de üniversitelerin rektörlerinden üniversite hayatının ne demek olduğu ve gençlere neler katacağına yönelik görüş aldık.
#RektörlerdenYARIN bayram. Geçen yıldan farklı olarak bu sene umut dolu, yüzlerimiz gülerek sevdiklerimizle beraber Kurban Bayramı’nı kutlayacağız. Bir yıl önce bayramı evlere kapanarak geçirmiştik. Çok değil, iki ay önceki bayramda da evlerde kapalıydık. Evlerinde yalnız kalmış büyüklerimizin yanına gidememiş, çocuklarımız-torunlarımız yanımıza gelememiş, şeker gibi bayramı hüzün içerisinde geçirmiştik.
#İzmirBilim kurulu üyeleri başka olmak üzere uzmanlar virüs yayılımında İstanbul'daki toplu ulaşıma dikkat çekiyor. Ancak metrobüs, tramvay, otobüs gibi toplu taşıma araçlarında yoğunluğun önüne geçilemiyor. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının ardından ilk iş gününde de İstanbul'da toplu ulaşımda araçları ve duraklarda yoğunluk yaşandı. Avcılar ve Cevizlibağ'daki duraklarda oluşan yoğunluk dikkat çekti.
#İstanbulProf. Dr. İlber Ortaylı "Pandemi dönemi boyunca cama konuşmaktan bıktım, öğrencileri kanlı canlı görmek istiyorum" deyince bir üniversite tarafından düzenlenen söyleşi pandemi koşullarına uygun olarak yüz yüze gerçekleştirildi.
#İstanbul Ayvansaray ÜniversitesiVizesiz girilebilen ülkeler listesinde yer alması ve birçok noktaya sağladığı uçuş alternatifleri nedeniyle Katar, kısa bir mola için sıklıkla tercih ediliyor. Mimari yapıları, sanata olan ilgisi nedeniyle ziyaretçileri oldukça şaşırtan Katar’ın başkenti Doha, ezberinizi bozacak bir gezi rotası. Kısıtlı bir zamanınız varsa ve Doha’yı hızlı bir şekilde keşfetmek istiyorsanız bu yazı tam size göre.
#Katar