11-13 Ağustos tarihleri arasında dördüncü kez düzenlenecek Bergama Tiyatro Festivali, programında 'neşeli' oyunlara, işinin ehli isimlerden özel atölyelere, bu sene ilk kez düzenlenecek buluşmalara, konser ve kültürel yürüyüşlere yer veriyor.
#Bergama Tiyatro FestivaliDünya çapında üniversiteler arasındaki en etkin bilimsel işbirliği ağı olan ‘UNESCO Kürsüleri Programı’na Türkiye’den bir kürsü daha eklendi. İstanbul’da bir vakıf üniversitesine kurulan ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kültür Kürsüsü’, toplumsal cinsiyet sorunlarını tespit etmek ve çözüm üretmek üzere 25 Ekim’de açılıyor.
#Meltapa ÜniversitesiGalatasaray Lisesi’nin tarihçesi 1481 yılında Sultan II. Beyazıd tarafından kurulan “Galata Sarayı Ocağı”na uzanıyor. 1868’de “Mekteb-i Sultani” adıyla, Fransa’daki liselere denk bir kurum olarak eğitim vermeye başlandı. 1924’te Galatasaray Lisesi adını alarak, Cumhuriyet devrimleri doğrultusunda eğitime devam edildi.
#Galatasaray LisesiProf. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı ‘İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü’ için başvuru süreci başladı. Ödül için katılımcılar, 1 Mart’a kadar başvuru yapabilecek. Seçilen araştırma sahibi 25 bin TL para ödülünün de sahibi olacak.
#Koç ÜniversitesiÖğretmen subaylık yaptıktan sonra dershane açan, daha sonra meslek yüksekokulu ve üniversite kuran 43 yıllık eğitimci İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, kendisini “eğitimci doğmuş” biri olarak nitelendiriyor. “Önemli olan, performans, hesap verebilirlik ve rekabet” diyen Aydın, performans sisteminin eğitim kurumlarına girmesi ve yöneticilerin hesap vermesi gerektiği düşüncesinde. Toplamda 52 bin öğrenci ve 5 bine yakın çalışanı olan Mustafa Aydın ile eğitim dünyasını konuştuk:
#Mustafa AydınHürriyet Ankara’nın, üniversitelerle kenti buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 10’uncu oturum adresi Başkent Üniversitesi oldu. Eskişehir Yolu üzerindeki hızlı gelişmeyle birlikte trafik sorununa dikkat çeken Rektör Ali Haberal, “Bu yoğun trafik sorununun çözümünde toplu taşımanın ön planda tutulması gerekir” dedi.
#AnkademiKendi alanında bir numara olduğu kadar Türkiye’nin yüz akıydı. Akademisyenlerin zorlandığı sosyal bilimler alanında yaptığı çalışmaları dünyaca ünlü bilim dergilerinde yayınlanmakla kalmadı, binlerce atıf aldı, adını altın harflerle yazdırdı. Okul öncesi eğitim denince akla gelen isimlerden biri oldu. 1982-1991 yılları arasında Prof. Dr. Sevda Bekman ve Prof. Dr. Diane Sunar ile yaptığı dünyanın en uzun soluklu araştırmasıyla yine farkını ortaya koyarak dünya akademik camiasında sesini duyurdu.
#Prof. Dr. Çiğdem KağıtçıbaşıKendi alanında bir numara olduğu kadar Türkiye’nin yüz akıydı. Akademisyenlerin zorlandığı sosyal bilimler alanında yaptığı çalışmaları dünyaca ünlü bilim dergilerinde yayınlanmakla kalmadı, binlerce atıf aldı, adını altın harflerle yazdırdı. Okul öncesi eğitim denince akla gelen isimlerden biri oldu. 1982-1991 yılları arasında Prof. Dr. Sevda Bekman ve Prof. Dr. Diane Sunar ile yaptığı dünyanın en uzun soluklu araştırmasıyla yine farkını ortaya koyarak dünya akademik camiasında sesini duyurdu.
#Nuran ÇakmakçıDünya çapında da tanınan Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı’nın hayatını kaybetti. Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı, Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Peki, kariyeri boyunca pek çok ödüle layık görülen Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı kimdir?
#Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı