Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında genç kızlara eğitimler vererek kapsayıcılığı teşvik etmek ve Türkiye'de bilişim sektöründeki cinsiyet eşitsizliğini azaltma hedefiyle yola çıkan "Future for Girls" (Kızlar için Gelecek) projesinin ilk etabında ortaya çıkan yaratıcı eserler sergileniyor.
#Kızlar İçin Gelecek SergisiTeknoloji Üreten bir Türkiye Hedefiyle sloganı ile yola çıkan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), yüksek katma değerli ürün ve hizmetler geliştiren teknoloji girişimlerini desteklemeye devam ediyor. Seçilen teknoloji girişimlerine danışmanlık, ücretsiz ofis, teknik uzmanlık destekleri ile birlikte ilk aşamada 100 bin TL’ye kadar yatırım imkanı sunuluyor. Girişim destek programına başvurular, 21 Aralık’a kadar devam edecek.
#Türkiye Teknoloji Takımı VakfıMEB tarafından düzenlenen ve kodlama, geleceğin teknolojik sınıfları, üç boyutlu teknolojiler, robotik eğitimi, dil öğretiminde teknoloji kullanımı, yapay zeka gibi konuların ele alınacağı ‘FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ başladı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Eğer teknoloji amaç haline gelirse ve bizim işimizin başlatıcı ögesi haline gelirse o zaman bir sorunumuz var demektir. Teknoloji, şekerin suyun içine sızdığı gibi bizim bütün süreçlerimize işler olarak yansırsa, o zaman biz teknolojiyle çok daha sağlıklı bir ilişki kurmuş oluruz" dedi.
#Milli Eğitim BakanlığıMEB tarafından düzenlenecek olan ‘FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nin dördüncüsü, 2-3 Kasım'da Ankara'da düzenlenecek. Zirvede kodlama ve kod eğitimi, geleceğin teknolojik sınıfları, oyun tabanlı öğrenme ve oyunlaştırma, eğitimde mobil öğrenme, e-içerik geliştirme, üç boyutlu teknolojiler, eğitimde bilinçli ve güvenli internet kullanımı gibi konular ele alınacak
#Fatih ProjesiYusuf Ziya Paşa, Gazi Ahmed Muhtar Paşa, Vidinli Hüseyin Tevfik Paşa, Sakızlı Ahmet Esat Paşa ve Ali Naki Efendi tarafından 'Cemiyet-i Tedrisiye-i İslamiye' adlı dernek, 30 Mart 1863 tarihli padişah fermanıyla kuruldu. Amacı yoksul ve yetim çocukların eğitim-öğretimine destek olmaktı. Bugüne kadar binlerce maddi durumu yetersiz, annesini ya da babasını kaybetmiş çocuğa kucak açtı. “Darüşşafaka sadece bir okul değil, adı gibi şefkatli bir yuva ve büyük bir aile” diyen Darüşşafaka Cemiyeti’nin Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş, "Biz, çocuklarımızı 10 yaşında ailelerinden emanet alıyor, üzerlerine titreye titreye büyütüyor ve 19 yaşında gencecik bireyler olarak uğurluyoruz" diyor.
#DarüşşafaÖzel okullar, liseye geçişte etkili olan TEOG kaldırılmasının ardından yerine öğrenci yerleştirmelerinde izlenmesi gereken yolu belirlemek için çalıştay düzenliyor. Akademisyen ve eğitimcilerin katılacağı etkinlik 30 Eylül’de Antalya’da olacak.
#Bahçeşehir KolejiTürkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın düzenlediği bir etkinlik için İstanbul’a gelen Prof. Dr. Sascha Stowasser, dijitalleşmenin önüne geçilemeyeceğini ancak bunun bir gecede olmayacağını, sürekli devam eden bir süreç olduğunu belirtiyor. İnsanlar, hemen yarın işlerini robotlara kaptıracakları telaşına kapılmamalılar ancak hiçbir şey yapmadan da oturmamalılar. Bu konuda şirket yöneticilerin sorumluluğu büyük.
#Dijitalleşme