Sağlık Bakanlığı, COVID-19 pandemisinde oluşan varyantlar ve özellikle son dönemde gündemde olan Omikron varyantının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yakından takip edildiğini, referans laboratuvarlarında tarama programı başlatıldığını açıkladı. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Ulusal Viroloji Referans Laboratuvarları’nda varyantların tespitine yönelik sekans analizleri yapılarak uluslararası platformlarla paylaşılıyor.
#KoronavirüsCOVID-19 pandemisinde oluşan varyantlar ve özellikle son dönemde gündemde olan Omicron varyantı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yakından takip ediliyor. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Ulusal Viroloji Referans Laboratuvarlarında varyantların tespitine yönelik sekans analizleri yapılarak uluslararası platformlarla paylaşılıyor.
#Ulusal Viroloji Referans LaboratuvarıSağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, dünyanın önde gelen hakemli tıp dergilerinden The Lancet'te yayımlanan makalesinde, Türkiye'de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ilişkin "bilimsel çalışmalara müdahale edildiği" iddialarına karşı çıkarak, "Türkiye'de herhangi bir araştırmacının çalışmasına yönelik herhangi bir kısıtlama yoktur. Sağlık Bakanlığı, daha önce olduğu gibi bilime ve bilimsel çabalara verdiği önemi ve desteği sürdürecek." ifadelerini kullandı.
#Fahrettin KocaSAĞLIK Bakanlığı, koronavirüsün Türkiye'de mutasyona uğrayıp uğramadığının belirlenmesi için çalışma başlattı. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Ulusal Viroloji Referans Laboratuvarı'nda 1 ayda tamamlanması beklenen çalışmanın sonucunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklayacak.
#Halk Sağlığı Genel MüdürlüğüSağlık Bakanlığı, koronavirüsün Türkiye'de mutasyona uğrayıp uğramadığının belirlenmesi için çalışma başlattı. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Ulusal Viroloji Referans Laboratuvarı'nda 1 ayda tamamlanması beklenen çalışmanın sonucunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklayacak. Laboratuvar Sorumlusu Doç. Dr. Gülay Korukluoğlu, "Türkiye'de şu an virüsün mutasyona uğradığını söylemek için erken. Kolay bir virüs değil. Benim meslek hayatımda karşılaştığım en zor virüslerden biri bu" dedi.
#KoronaKoronavirüs pandemisinde oluşan varyantlar ve özellikle son dönemde gündemde olan omicron varyantı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yakından takip ediliyor. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Ulusal Viroloji Referans Laboratuvarlarında varyantların tespitine yönelik sekans analizleri yapılarak uluslararası platformlarla paylaşılıyor.
#KoronavirüsKoronavirüs COVID-19 ile ilgili güncel gelişmeleri izlemeye çalışırken, bir taraftan da geriye doğru giderek kendini gösterdiği ilk dönemde salgına karşı önlemlerin alınma sürecini değerlendirmeye çalışıyorum. Virüsün kaçınılmaz gelişi öncesinde ne gibi hazırlıkların yapıldığı, ayrıca tehlike kapıdan içeri girdikten sonra hangi adımların, nasıl bir zamanlamada atıldığı sorularının yanıtlarına bakıyorum.
#Yazar2019'un Aralık ayında Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni Corona virüsü (Kovid-19) dünya geneline yayılırken, her ülke virüsle mücadele yöntemlerini geliştirmeye devam ediyor. Corona virüsü ile mücadele kapsamında alınan tedbirler, Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan ve alanında ülkemizin en yetkin isimlerinden oluşan Bilim Kurulu tarafından belirleniyor. İşte, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu hakkında tüm merak edilenler...
#Bilim Kurulu Nedir?Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Bugüne kadar 10 bini geçen test yaptık. Test sayımızın çok artacağını düşünüyoruz. Günlük en az 10-15 bin test yapabilir hale gelmek istiyoruz. Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde hızlı tanı kiti devreye girecek' dedi. Bu gelişmenin ardından yerli tanı kiti hakkında vatandaşların araştırmaları hız kazandı. Peki, Corona virüsü yerli tanı kiti nedir? Hızlı tanı kiti nerede yaptırılır?
#Corona Virüsü Yerli Tanı Kiti Nedir?İstanbul Tıp Fakültesi Viroloji ve Temel İmmünoloji Bilim Dalı bünyesinde yer alan ve Dünya Sağlık Örgütü’ne bağlı Ulusal Influenza Referans Laboratuvarı koordinatörü Prof. Dr. Selim Badur, sıradan bir grip mevsimi yaşadığımızı ve bugün için sıra dışı bir durum sözkonusu olmadığını söyledi.
Doğubeyazıt’ta tavuk eti yedikten sonra hastalanan ve zatürree teşhisi konulduktan sonra hayatını kaybeden 14 yaşındaki Mehmet Ali Koçyiğit’in ’kuş gribi’nden öldüğü ortaya çıktı. Türkiye’de kuş gribinden ilk ölümü Sağlık Bakanı Recep Akdağ, basın toplantısı yaparak resmen açıkladı.