Eş kelimesi hem benzer hem de ortak anlamına gelir. -Eş aynı zamanda yapım eki olarak kullanılır ve sonuna getirildiği kelimelerin anlamını değiştirir. Öz Türkçe olan kelimelerin dışında İngilizce, Farsça, Fransızca ve Almanca gibi Avrupa dillerinden Türkçeye geçen kelimelerden bazıları da -eş ile biter. Sonu -eş ile biten sözcükleri anlamları ile birlikte listeledik.
#EğitimB harfinden sonra gelen C, alfabenin 3. harfidir. İçinde C olan isimlerden bazıları şunlardır: 1- Cevdet 2- Cansu 3- Canan 4- Acun 5- Sercan 6- Cemal. İçince C harfinin geçtiği şehir ve ülke isimleri ise şu şekilde sıralanabilir: 1- Bilecik 2- Erzincan 3- Cezayir 4- Dominik Cumhuriyeti 5-Cibuti 6- Gürcistan 7- Macaristan. İçinde C harfi olan tüm kelimeleri harf sayısına göre derledik.
#HarfÖ harfinden sonra gelen P alfabenin 20. harfidir. Kimyada fosfor elementinin simgesi olan P harfinin içinde yer aldığı en kısa kelime ''Pa''dır. Pa, Farsçada ayak anlamına gelir. İçinde P olan şehir ve ülke isimleri ise şu şekilde sıralanabilir: 1- Pakistan 2- Pekin 3- Paris 4- Polonya 5- Prag. İçerisinde P harfi geçen kelimeleri detayları ile derledik.
#HarfA harfinden sonra gelen B, alfabemizin ikinci harfidir. Ülkemizde ilk harfi B olan şehirler şunlardır: 1- Bayburt 2- Bilecik 3- Bursa 4- Bartın 5- Bolu 6- Bingöl. Burak, Basri, Burcu, Binnur ve Birgül ise B ile başlayan en popüler isimler arasında yer alıyor. B ile başlayan kelimeler nelerdir tüm detayları ile derledik.
#B İle Başlayan Kelimeler Nelerdir?''D'' harfinden sonra gelen E, alfabemizin 6. harfidir. E, birçok kelimede kısaltma olarak kullanılır. Örneğin e-posta kelimesindeki ''e'' elektronik kelimesinin kısaltmasıdır. E harfi ile başlayan hayvan, şehir, ülke, isim, eşya, bitki, çiçek, meyve, kuş ve ünlü (artist) isimleri nelerdir? Sizin için ayrıntılı bir şekilde derledik.
#E Harfi İle Başlayan İsimlerAlfabenin 8. harfi olan G, F harfinden sonra gelir. Fizikte kütle çekim ivmesi ''g'' şeklinde gösterilir. Büyük harfle yazılan ''G'' ise kütle çekim sabitinin simgesidir. Merak edenler için G harfi ile başlayan hayvan, şehir, ülke, isim, eşya, bitki, çiçek, meyve, kuş ve ünlü (artist) isimlerini derledik.
#G Harfi İle Başlayan İsimlerİsim şehir hayvan oyunu 90'lı yılların en popüler oyunları arasında yer almaktadır. Günümüzde ise hala oynanmaya devam edilmektedir. Siz de eğer isim şehir hayvan oyunu oynamak istiyorsanız öncelikle nasıl oynandığını bilmeniz gerekir. İsim şehir hayvan oyunu nedir? J harfi ile başlayan kelimeler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#J Harfi İle Başlayan İsimlerÇ harfinden sonra gelen ''D'', alfabemizin beşinci harfidir. Fizikte ''d'' harfi öz kütlenin kısaltması olarak kullanılır. D harfi ile başlayan hayvan, şehir, ülke, isim, eşya, bitki, çiçek, meyve, kuş ve ünlü (artist) isimleri nelerdir? Merak eden okurlar için ayrıntılı bir şekilde derledik.
#D Harfi İle Başlayan İsimlerV harfinden sonra gelen Y, alfabenin 28. harfidir. Periyodik cetvel tablosunda İtriyum elementinin simgesi ''y'' olarak gösterilir. Y harfi ile başlayan hayvan, şehir, ülke, isim, eşya, bitki, çiçek, meyve, kuş ve ünlü (artist) isimleri nelerdir? Merak edenler için detaylı bir şekilde derledik.
#Y Harfi İle Başlayan İsimlerC harfinden sonra gelen Ç, alfabemizin 4. harfidir. ''Çe'' şeklinde okunan ''Ç'', kitaplarda ''Çevirmen'' kelimesinin kısaltması olarak kullanılır. Ç harfi ile başlayan hayvan, şehir, ülke, isim, eşya, bitki, çiçek, meyve, kuş ve ünlü (artist) isimleri nelerdir? Sizin için detaylı bir şekilde listeledik.
#Ç Harfi İle Başlayan İsimlerİsim şehir hayvan oyunu özellikle eski zamanlar da oldukça fazla oynanan oyunlar arasında yer almaktadır. Genel olarak eski yıllarda çok fazla oynanan bir oyun olmasına rağmen günümüzde de hala oynanmaya devam edilmektedir. İsim, şehir, hayvan oyunu nasıl oynanır tüm detayları sizler için derledik.
#H Harfi İle Başlayan İsimlerR harfinden sonra gelen O, alfabenin on sekizinci harfidir. Periyodik cetvelin 8. sırasında yer alan oksijen elementi ''O'' harfi ile gösterilir. O harfi ile başlayan hayvan, şehir, ülke, isim, eşya, bitki, çiçek, meyve, kuş ve ünlü (artist) isimleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#O Harfi İle Başlayan İsimlerU harfinden sonra gelen Ü, alfabenin 26. harfidir. Türkçe dışında birçok Avrupa dilinde de yer alan Ü harfi, Üniversite kelimesinin kısaltması olarak da kullanılmaktadır. Ü harfi ile başlayan hayvan, şehir, ülke, isim, eşya, bitki, çiçek, meyve, kuş ve ünlü (artist) isimleri nelerdir? Merak edenler için detaylı bir şekilde derledik.
#Ü Harfi İle Başlayan İsimlerVe kelimesi Türkçede en çok kullanılan bağlaçlardan biridir. Aynı türde olan kelimeleri ve sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için ve kullanılır. Örnek: Aytaç ve Ekrem doğum günü partisine gelemeyecek. (Ve, cümledeki iki öznenin arasına konmuş) Bu kelimeden türetilen diğer bağlaçlar ve kalıp ifadeler ise şu şekilde sıralanabilir: 1- Veya (Ya da) 2- Ve illa (Yoksa). Ve ile başlayan kelimeler nelerdir tüm detayları ile derledik.
#EğitimNe kelimesi soru cümlelerinde kullanılan bir kalıptır. Örnekler: 1- Ne zaman 2- Ne yaptın? 3- Neler? Bu kelimeden türetilen birçok sözcük de soru cümlelerinde yer alır. Örneğin: 1- Nerede 2- Neden 3- Ne için 4- Nasıl (Ne asıl). Ne işe başlayan kelimeleri harf sayısına göre derledik.
#EğitimF kelimesinden sonra gelen G, Latin alfabesinin 8. sırasında yer alır. Georgia eyaletinin simgesi olarak kullanılan Ga ile başlayan isimlerden bazıları şu şekilde sıralanabilir: 1- Gamze 2- Gazanfer 3- Gazi. Ga ile başlayan diğer kelimeleri sizler için derledik.
#EğitimC harfinden sonra D harfinden önce gelen Ç, alfabenin 4. harfidir. Çe ile başlayan isimlerden bazıları şunlardır: 1- Çetin 2- Çelik 3- Çelebi. İlk ki harfi Çe olan şehir, ilçe ve ülke isimleri ise şu şekilde sıralanabilir: 1- Çek Cumhuriyeti 2- Çekoslovayka 3- Çernobil 4- Çerkezköy 5- Çelikhan 6- Çeltekçi 7- Çekmeköy 8- Çeçenistan. Çe ile başlayan kelimeler nelerdir sizler için derledik.
#EğitimAlmanca dilinde aksan ve telaffuz diğer dillere göre biraz daha farklıdır. Kelimelerin gırtlaktan çıkarılma sesleri diğer dillere göre daha değişik gelebilmektedir. Almanca dilinin diğer dillerle ortak özellikleri bulunduğu gibi birbirinden ayıran özellikleri de yer almaktadır. Ülke isimlerinin okunuşlar da Almanca dilinin bir konusunu oluşturmaktadır. Almanca ülkeler ve dilleri, Almanca ülke isimlerinin okunuşları ve yazılışlarını derledik.
Yazım kuralları konusu Türkçe dersinin önemli konuları arasında yer almakta olup neredeyse her sınıf düzeyinde görülmektedir. Yazım kuralları noktasında sıkça karşılaşılan zorluklar yaşanmaktadır. Bunlardan biri de ülke isimlerinin yazılışı olmaktadır. Sizin için sıkça sorulan ülke isimleri büyük harfle mi ve nasıl yazılır tüm detayları ile derledik.
Özel isimlerin yazılışları cins isimlerine göre farklı olabilmektedir. Bu bağlamda bir takım hususların bilinmesi gerekmektedir. İnsan isimleri, şehir adları, ülke isimleri, diller, dinler gibi özel adların yazımında ve ek alması durumunda yazılışlarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Peki, Hristiyan kelimesinin yazımı nasıl olmalıdır? "H" harfinden sonra okunduğu gibi "ı" harfi getirilmeli midir? İşte, Hristiyan kelimesinin yazımı hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.
#Nasıl YazılırDünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) 1 Haziran 2021'de Kovid-19 varyantları için duyurduğu yeni adlandırma sistemi kapsamında ülke isimleri yerine Yunan alfabesindeki harflere göre sınıflamaya geçildi. Bu çerçevede İngiltere varyantı "Alfa", Güney Afrika varyantı "Beta", Brezilya varyantı "Gama" ve Hindistan varyantı da "Delta" olarak adlandırıldı. Peki, Delta varyantı nedir?
#Delta Varyantı Nedir?Koronavirüs salgını alınan sıkı tedbirler ve aşılama kampanyalarıyla kontrol altına alınmaya çalışılırken Dünya Sağlık Örgütü korku yaratan Kovid-19 varyantları için dikkat çeken bir adım attı. DSÖ, bu kararı dünyanın çeşitli yerlerinde örneklerine rastlanan 'coğrafi damgalama' vakalarının önüne geçmek için aldığını açıkladı.
#Koronavirüsİletişim, bütün canlıların birbirleriyle anlaşabilmesini sağlayan bir yoldur. Bunun için evrendeki her şeyin bir ismi olması gerekir. Bu nedenle isim oldukça önemli bir konudur. Peki isim nedir ve nasıl bulunur? İsim türleri (çeşitleri), özellikleri ve örnekleri konu anlatımı nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#İsim Nedir?Türkçede yazımı karıştırılan birçok sözcük bulunmaktadır. Yanlış yazılan kelimeler metnin daha zor okunmasına ve anlatım bozuklarına neden olur. 7. sınıflar için yazımı karıştırılan sözcükler konusunu örneklerle anlattık.
#7. Sınıf Türkçe Yazımı Karıştırılan Sözcükler Konu AnlatımıKısaltma, bir kelime ya da kelime grubunun içinde yer alan harflerle oluşturulur. Kısaltmalara ek getirirken dikkat edilmesi gereken birçok kural vardır. Yanlış yazılan kısaltmalar, kelimenin yanlış okunmasına ve anlaşılmasına neden olabilir. 7. sınıflar için kısaltmaların yazımı konusunu örneklerle anlattık.
#7. Sınıf Türkçe Kısaltmaların Yazımı Konu AnlatımıHaritalarda gördüğümüz, bazılarımızın da hayallerini süsleyen ülkelerin adlarının nereden geldiğini hiç düşündünüz mü? Hepimiz gün içinde çoğu zaman bu ülkelerin adlarını ansak da anlamlarını düşünmeyiz. Eğer siz de ülkelerin isimlerinin anlamlarını merak ediyorsanız bu haber tam size göre. İşte sizin için 8 ülke ve isimlerinin anlamları…
#Ülke İsimleriBursa'da, devlet kurumlarına kendi elemanlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ve İK departmanı gibi kullanıldığı öne sürülen dernekte FETÖ yöneticilerinin öğrencileri yerleştirmeyi düşündükleri askeri okulların isimlerini deşifre olmamak için daha çok ülke isimleriyle kodladıkları belirlendi. Subaylık sınavlarını "Su", Hava Kuvvetleri sınavlarını "Hollanda", Kara Kuvvetleri sınavlarını "Kanada", Deniz Kuvvetleri sınavlarını "Danimarka", Jandarma sınavlarını ise "Japonya" gibi isimlerle kodladıkları anlaşıldı.
#Fetö