Tutmaç çorbası tarifi, geleneksel lezzetlerden vazgeçmeyenlerin favorilerinden. Erişte, maydanoz, ıspanak, dereotu gibi malzemelerle hazırlanan tutmaç çorbası Anadolu mutfağının en eski ve en lezzetli yemekleri arasında. Kökeni Selçuklulara kadar dayanan tutmaç çorbası içindeki eriştesi ve yeşil mercimeği ile besin değeri yüksek yemeklerden. Peki, Tutmaç çorbası nasıl yapılır? İşte, kolay ve pratik tutmaç çorbası tarifi ve malzeme listesi.
#Tutmaç Çorbası Nasıl YapılırKayısı kenti Malatya’nın anılarımda özel yeri var.İlk ABC’yi burada öğrendim, sinemayla burada tanıştım. Son gidişimde bir yandan bol bol yeşil çağla yedim, buğulu anılarımın peşinde koşturdum, muhteşem lezzetlerle tanıştım. Dünün ve bugünün Malatya’sını bir kez daha çok sevdim.