Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER), İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER), Makine İhracatçılar Birliği (MAİB) ve Türkiye Makina Federasyonu (MAKFED) işbirliğiyle hazırlanan ‘Makine ve Ekipman Kiralama Pazar Analizi Raporu’na göre, küresel piyasalarda ‘kiralama sektörü’ önümüzdeki 15 yıl içinde yüzde 50 büyüyecek.
#İMDERTÜRKİYE’deki iş ve inşaat makinaları sektörünün yüzde 93’ünü çatısı altında buluşturan Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) Başkan’ı Halil Tamer Öztoygar, inşaat makineleri alanında 1.2 milyar dolar civarındaki ihracatın 2023 yılında 10 milyar doların üzerine çıkacağını vurguladı.
#Halil Tamer ÖztoygarTürkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) Başkanı Halil Tamer Öztoygar, iş makinaları sektörünün Türkiye’nin önemli projeleri olan üçüncü havalimanı, üçüncü köprü ve otoyolları, İstanbul Kanal projesi ve kentsel dönüşümle hareketleneceğini söyledi.
Son dönemde en gözde yatırım araçlarından birisi de kule vinçler oldu. Artık neredeyse her inşaatta kullanılan ve fiyatları 110 bin eurodan başlayan kule vinçlere ev hanımlarından kuyumculara kadar bir çok yatırımcı ilgi gösteriyor. Hatta sanatçı Bülent Ersoy'un bile 22 tane kule vinci bulunuyor. Bu vinçleri alanlar kiralama için firmalara vererek yatırımlarını 36-48 ay arasında geri alabiliyor.
Türkiye’nin son dönemlerde iş makinası sektöründe önemli atılımlar gerçekleştirdiğini söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “Türk iş makinası sektörü, Avrupa’nın 4’üncü, dünyanın ise en büyük 11’inci sektörü konumunda. İş makinası ihracatı 10 yıl içinde sektör 8 kat artarak, 1,5 milyar dolara yaklaştı. 2023 hedefinde en az 10 milyar doları yakalayacak” dedi.
#Bakan Nihat ErgünTürkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER), dünya iş makinası sektörünü İstanbul’da bir araya getiriyor. Bilim ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün’ün katılımında ve himayesinde, Ekonomi Bakanlığı’nın desteğinde gerçekleşecek olan kongre 19 – 20 Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul Green Park Otel’de düzenlenecek.
#Uluslararası İş Makinaları KongresiKentsel Dönüşüm Projesi’ni yakın takibe alan iş makinecileri, Ar-Ge departmanlarına talimat vererek yıkım, ayrıştırma ve moloz kaldırma işlerinde kullanılmak üzere toplam 9 çeşit yeni iş makinesi tasarlattı. İş makinecileri 400 milyar dolarlık kentsel dönüşüm sayesinde sektörün yüzde 20 büyümesini bekliyor.
İMDER ve İSDER’in düzenlediği Vizyon 2023 toplantısında, aralarında Marmaray, Kanal İstanbul, Duble yol, afet çalışmaları doğrultusunda yapılacak yıkım ve yeniden inşası gibi alanları da içine alan 400 milyar dolarlık Kentsel Dönüşün Projesi’nde yerli markalara öncelik verileceği açıklandı.
İş ve inşaat makineleri sektörünün temsilcisi İMDER 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Genel Kurul’da Cüneyt Divriş başkanlık için güven tazelerken, toplantıya katılan Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu leasinglerde KDV’nin yüzde 1’e indirileceğini söyledi.
Türkiye’nin iş makineleri pazarında bu yıl 5’inciliğe yükselmesi yabancı yatırımcıların da ilgisini çekti. Kore İş Makinaları Derneği (KOCEMA) üyesi firmalar yatırım için Türkiye’ye gelirken Çinli, Portekizli, İtalyan, İspanyol ve Fransız firmaların da sırada beklediği ifade ediliyor.
İstif Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) ile Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği’nin (İMDER) organize ettiği, “2. Türkiye Vinç Sektör Zirvesi”nde alınan karar ile piyasadaki 300 vinç firması, “uygunsuz üretim ile kayıt dışılık” konularında gözetim ve denetim altına alınacak.