Yüzlerce firmayı buluşturan KOMATEK Fuarı’nda doğru yer Ankara

Güncelleme Tarihi:

Yüzlerce firmayı buluşturan KOMATEK Fuarı’nda doğru yer Ankara
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2011 00:00

KOMATEK Fuarı için doğru mekanın Ankara olduğunu belirten İMDER Başkanı Cüneyt Divriş, “Başkent iş makineleri anlamında olması gereken yerde, fuarcılıkta ise gelişmeye açık” dedi.

Haberin Devamı

ATATÜRK Kültür Merkezi’nde Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ile OSTİM işbirliğinde kapılarını açan KOMATEK 2011 Fuarı, 400’ün üzerinde firmayı buluşturdu.
Ankara’nın iş makineleri anlamında gereken yerde olduğunu belirten SİF JCB İş Makinaları Genel Müdürü ve İMDER Başkanı Cüneyt Divriş, “Ankara, fuarcılık anlamında gelişmeye çok açık. Ulaşım imkanları arttıkça Başkent fuarcılık anlamında daha da ön plana çıkacak” dedi.
Ankara’da otel kapasitelerinin de her geçen gün arttığını ifade eden Divriş, “İstanbul artık sıkışmaya başladı. Mekanlar arasında ciddi mesafeler var. İstanbul’dan Ankara’ya gelmek bile kimi zaman İstanbul’da bir yerden bir yere ulaşmaktan daha kolay olabiliyor” diye konuştu.  Anadolu’dan herkesin fuara rahatlıkla gelebildiğinin altını çizen Divriş, şunları söyledi:
Pazar büyüyor
“Türk müteahhitlik sektörü devletle çok iç içe. Kamu alımları Ankara’da yapılıyor. Bu sebeple bu fuar için doğru mekanın Ankara olduğunu düşünüyoruz.
İş makineleri sektörü Türkiye’de ciddi bir hacim kaplıyor ve önemli mesafe kat etti. Ekonominin büyümesiyle iş makineleri pazarı da hızla büyüyor. Şu an Avrupa’nın beşinci, dünyanın 12. büyük pazarı. Çok kısa sürede Avrupa’da dördüncü sıraya ulaşıp, dünyada da ilk onun içine gireriz diye düşünüyorum. Fuarda 75 bin metrekaresi stand alanı olmak üzere, 125 bin metrekare alanımız var.  Vergisel düzenlemelerde iyileştirme yapmak gerekiyor. KDV oranları üründen ürüne değişiyor. KDV kimi malda yüzde sekiz, kimi malda yüzde 18. Hepsinin yüzde sekize indirilmesini istiyoruz. Eğitim alanında ciddi desteğe ihtiyaç var. Yetişmiş elemana ihtiyaç olduğu için, eğitime omuz vermek gerekiyor.”

Haberin Devamı

Belediyeye iş makinası baktı

YENİMAHALLE Belediye Başkanı Fethi Yaşar da, KOMATEK fuarını gezdi. Yaşar firma yetkilileri ile sohbet ederek makinalar hakkında bilgi aldı. Çoğunluğunu Ostim’de faaliyet gösteren firmaların oluşturduğu fuarı İÇASİFED Başkanı Mehmet Akyürek ile birlikte gezen Yaşar belediye için iş makinası bakmayı da ihmal etmedi.

Haberin Devamı

Dans eden kepçeler

FUARDAKİ sloganlarının “Onun Gücü, Senin Emrinde” olduğunu ve vahşi doğada yer alan hayvanlarla JCB marka iş makinalarını özdeşleştirerek, JCB’nin sektördeki gücünü vurguladıklarını belirten Divriş, “Sektörün en önemli fuarında, gücümüzü ve farkımızı tekrar ortaya koyacağımıza ve satış anlamında da iyi geri dönüş alacağımıza inanıyoruz” dedi.
SİF JCB İş Makinaları, KOMATEK Fuarı’na özel olarak ilk defa JCB Mini Ekskavatör serisinden 8018’i de fuar ziyaretçilerine tanıttı.
Fuarı boyunca düzenledikleri etkinliklerde de ziyaretçilerini şaşırtan SİF JCB İş Makinaları, Dans Eden Kepçeler Şovu’yla da ilgi topladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!