Geçen haftaki yazımda, Avrupa’da yaşayan Türklerin yaklaşan izin döneminde yabancı plakalı araçlarıyla yurda giriş şartlarını konu etmiştim. Hesaplama sonucunda kesintili veya kesintisiz son bir yılın toplamda 185 günden fazlasını yurt dışında geçiren ve olağan durumda yurt dışında ikamet eden kişilerin, yurt dışında yerleşik olma koşulunu sağlamış sayılacaklarından, taşıtlarına yurda giriş izni verileceğini de belirtmiştik.
#Avrupalı TürklerGeçtiğimiz günlerde Meclis'ten geçerek kanunlaşan ve Resmi Gazete'de yayımlanması beklenen KYK borç faizlerinin silinmesi, icra takibindeki 2 bin lira ve altı alacakların tasfiyesi, senet ve kredi borçları için sicil affı gibi değişiklikleri içerek ekonomik düzenlemeler resmen yürürlüğe girdi.
#BorçGeçtiğimiz günlerde Meclis'ten geçerek kanunlaşan ve Resmi Gazete'de yayımlanması beklenen KYK borç faizlerinin silinmesi, icra takibindeki 2 bin lira ve altı alacakların tasfiyesi, senet ve kredi borçları için sicil affı gibi değişiklikleri içerek ekonomik düzenlemeler resmen yürürlüğe girdi.
#BorçSon dakika haberine göre; KYK borç faizlerinin silinmesi, icra takibindeki 2 bin TL ve altı alacakların tasfiyesi, senet-kredi borçları için sicil affı gibi değişiklikleri içeren ekonomi düzenlemelerine ilişkin teklif TBMM'den geçerek yasalaştı.
#TBMMYurtdışından Türkiye’ye araba getirmek, gurbetçi vatandaşların en sık araştırdığı konuların başında gelmektedir. Bu araçlarla alakalı hususlar Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenmektedir. Peki, yurtdışından Türkiye’ye araba getirmek için istenen şartlar ve belgeler nelerdir? Sizler için yurtdışı araçların girişi konusunda merak edilen tüm detayları derledik.
#Yurtdışından Türkiye’Ye Araba Getirmek İçin İstenen Şartlar Ve Belgeler (2020)29/9/2009 tarihli ve 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca olağan durumda Türkiye Gümrük Bölgesi dışında ikamet eden, diğer bir ifadeyle yurtdışında yerleşik olan kişiler ikamet yerlerinde adlarına kayıtlı taşıtlarını turistik kolaylıklar kapsamında geçici olarak getirebilirler.
#ArabaGümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: - "Ham petrol cinsi eşyanın gümrük laboratuvarlarında her seferinde tahlile tabi tutulması uygulamasına son verdik. Bu sayede, ekonomimizin önemli bir girdisi olan ham petrolün ivedilikle üretim sürecine aktarılması sağlanmış oldu" açıklamasında bulundu.
#Petrol Üretimi185 gün şartı konusunda bir uyarı da Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekci’den geldi.Yabancı plakalı araçlara iki yıl Türkiye’de kalma hakkı tanındığını belirten Tüfekçi, “Yabancı plakalı aracınızı Türkiye’ye getirmek için son bir yılın 185 gününü yurt dışında geçirmiş olmanız gerekiyor. Sadece pasaport giriş çıkış kayıtlarına bakarak yapılacak süre hesabı, mağduriyetlerin önüne geçecektir.” dedi.
#Sınır KapısıGümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yabancı plakalı araçların Türkiye'ye getirilebilmesi için son 1 yılın 185 gününün yurt dışında geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Gerekli şartları sağlamayanların taşıt getirmelerine izin verilmemektedir." dedi.
#Yabancı Plakalı AraçGeçen yıl yürürlüğe giren bir düzenlemeyle, yabancı plakalı araçların Türkiye’de kalma süresi altı aydan 24 aya çıkartıldı. Düzenlemeye ilişkin 14 Eylül 2015 tarihli ve 2015/8113 sayılı Bakanlar Kurulu kararı, 29501 sayılı Resmi Gazete’de 13 Ekim 2015’te yayınlanarak yürürlüğe girdi.
#Hürdanışİran’da devleti 2.8 milyar dolar dolandırdığı iddiasıyla idam cezasıyla yargılanan İranlı işadamı Babek Zencani, dünkü duruşmada; Gana’dan yolcu uçağıyla İstanbul’a 1.5 ton altın getirdiklerini ve bu altını İstanbul’dan Dubai’ye götürdüklerini itiraf etti. Ancak Zencani Dubai’de altının ‘sahte çıktığını’ öne sürdü.
#Babek ZencaniİZMİR Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye Gümrük Bölgesi’ndeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, bedeli gönderi başına toplam 75 euro’yu geçmeyen eşyaya Bakanlar Kurulu kararıyla muafiyet tanındığını, bu düzenlemelerin suistimal edilerek ticari amaçlarla da kullanıldığına yönelik duyumlar aldıklarını söyledi.