Gastronomi yazarı ve kahve danışmanı Cenk Remzi Girginol, 2002'de 250 gram olan kişi başı kahve tüketim miktarının bu yıl 1 kilograma ulaştığını belirterek, "Salgın sürecinde kahve, evde kalmanın ve internet sitelerinden daha rahat ulaşmanın verdiği kolaylıkla evlerimize daha çok girmeye ve tüketilmeye başladı" dedi.
#KahveKahvenin her türlüsü ayrı bir keyif kaynağı ama Türk kahvesinin yeri de bir başka. Mis kokulu bol köpüklü Türk kahvesinin hem lezzeti hem de ritüeli dünya tarafından kabul görmüş durumda. Peki Güzel bir Türk kahvesi yapmak için nelere dikkat edilmeli? İşte bol köpüklü lezzetli bir Türk kahvesi için bilmeniz gereken püf noktaları…
#Türk KahvesiAvrupa’ya ve hatta dünyaya kahveyi tanıtmış bir milletin torunları olarak hiçbirimiz güzel bir Türk kahvesine hayır diyemiyoruz. Ancak zaman zaman o kahveler nedense istediğimiz gibi olmuyor. Ya köpüğü kesiliyor, ya kıvamı su gibi oluyor ya da kahvenin aromasını dilediğimiz kadar alamıyoruz. Siz de bu problemlerden mustaripseniz gelin hep birlikte evde güzel bir Türk kahvesi yapmak için dikkat edilmesi gerekenlere bakalım…
#EvdehayatYemek yemek tıpkı nefes almak gibi vücudumuzun doğal bir ihtiyacıdır. Gün içerisinde zinde kalmamızı ve günü en iyi enerjiyle bitirmemizi sağlayan, yediğimiz besinlerden aldığımız enerjidir. Vücut enerjisini besinlerden karşıladığı için yemeklerden birkaç saat sonra ara öğün yapılmadığında acıkma hissinin oluşması çok normaldir fakat yemek yendikten hemen sonra oluşan acıkma hissi tehlikelidir ve altında başka sağlık sorunları çıkabilir. Diyetisyen Dilara Demirkan Erkek konu hakkında önemli bilgiler verdi.
#Neden Sık AcıkırızÜlkemizde hiç yetişmemesine rağmen, özel pişirme yöntemi ile tüm dünyaya nam salan Türk kahvesi, en çok tercih edilen kahve çeşitlerinin arasında yer alıyor. 5 Aralık ise bir süredir Türk Kahvesi Günü olarak kutlanıyor. Bugüne özel Türk kahvesi hakkında ilginç bilgileri paylaşıyoruz!
#Türk Kahvesi GünüPek çoğumuz için keyif kelimesinin karşılığıdır. Gün onunla başlar, yemekler onunla sonlanır. Cenk Girginol ‘Ahde Vefa’ kitabında farklı pişirme tekniklerinden kültürümüzdeki yerine, sağlık için faydalarından tarihine Türk kahvesini A’dan Z’ye anlatıyor. Kendisinden mis kokulu, bol köpüklü içeceğimizin hikâyesini dinledik.
#GazetehaberleriDr. Latif Çelik’in, 300 yıllık Almanya geçmişi olan Türk kahvesinin kültürel izlerine yönelik çalışması, kitap olarak yayınlandı. Türk kahvesinin Almanya yansımaları, Würzburg’da ilk defa denenmesi ve sevilmesi, şarap üreticilerinin kıskanması ve Alman toplumundaki yerinin resimli bilgilerle anlatıldığı ‘300, Türk Kahvesinin Üçyüz Yıllık Almanya Yolculuğu’ adlı kitapta, konunun uzmanı saygın bilim insanları tarafından kaleme alınan makaleler de yer alıyor.
#Türk Kahvesi 300 Yıldır Almanya'daİsmi 1980’lerde Danışman, sonra da Han Geçidi olarak değiştirilen, ancak İstanbulluların hálá sadakatle Hacopulo, ya da Hazzopulo olarak andığı han, 136 yıllık tarihinde pek çok olaya, insan hayatına tanıklık etti. Namık Kemal burada tutuklandı, Jöntürkler burayı mesken edindi, Ahmet Haşim pasajdaki İran lokantasının müdavimiydi. Bugün de yaşıyor Hacopulo. Gidip görün, keyifli bir zaman geçirin.