İzmir’in kalbinde yükselen Ege Yapı Alsancak, modern yaşamın konforunu güvenli bir yaşam ile birleştiriyor. Şehrin dinamik yapısına uyum sağlayan ve yaşam kalitesini artırmaya odaklanan proje, Ege Yapı’nın kalitesini ve mühendislik tecrübesini İzmir’e taşıyor. Depreme dayanıklı yapısı, sürdürülebilir mimarisi ve akıllı yaşam teknolojileriyle öne çıkan Ege Yapı Alsancak, güvenli ve prestijli bir yaşam arayışında olanlar için benzersiz bir fırsat sunuyor. 48 ay taksit, %1,99 vade oranı ve lansmana özel avantajlarla satışa sunulan proje, ayrıcalıklı bir yaşamın kapılarını aralıyor.
#1Bursa'da, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda ruhsatı olmayan, iş yeri açma belgesi bulunmayan ve tesislerinde eksiklikler olan, aralarında Uludağ'daki 25 köşk evinin de bulunduğu 161 otel, konaklama yeri ve tesis mühürlendi.
#UludağKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dün akşam CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu ‘Tarafsız Bölge Özel’ programına konuk oldu, Grand Kartal Otel yangınıyla ilgili sorulara yanıt verdi. Bakan Ersoy, “Bolu itfaiyesi otelde eksikler tespit ettiğini bildirseydi o otel kapatılırdı. Yangın yeterlilik belgesini hangi itfaiye veriyorsa otomatik olarak o itfaiye denetlemekle sorumludur” dedi.
#Mehmet Nuri ErsoyKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dün akşam CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu ‘Tarafsız Bölge Özel’ programına konuk oldu, Grand Kartal Otel yangınıyla ilgili sorulara yanıt verdi. Bakan Ersoy, “Bolu itfaiyesi otelde eksikler tespit ettiğini bildirseydi o otel kapatılırdı. Yangın yeterlilik belgesini hangi itfaiye veriyorsa otomatik olarak o itfaiye denetlemekle sorumludur” dedi.
#Mehmet Nuri ErsoyBUNDAN önceki iki yazımızda yangınla mücadele alanındaki mevcut mevzuattan yola çıkarak, can ve mal güvenliğini sağlamaya dönük kuralların yönetmeliklerde ayrıntılı bir şekilde düzenlenmiş olmasına karşılık, sorununun büyük ölçüde uygulamadan ve etkili bir denetim yapılmamasından kaynaklandığı görüşünü işlemiştik.
#Yangınla Mücadele2021 tarihli yeni yangın yönetmeliğinde mevcut binalara önlemler için 2024 sonuna kadar süre verildi. Grand Kartal’ın sahibi ancak son hafta yangın yeterlilik belgesi almak için harekete geçti. Ancak eksikleri çoktu, itfaiyeden rapor alamadı. Yangın alarmı, yağmurlama sistemi gibi 8 hayati eksiği tamamlamak yerine başvurusunu çekti. Otelin son iki katı kaçak. Ayrıca para yangın önlemleri yerine aynı patronun iki otelini bağlayan tünele yatırılmış.
#Grand Kartal OteliMARİNA işletmeciliği ve inşaat başta olmak üzere, hafriyat, madencilik, kalıp teknolojileri, emlak, tekstil, turizm ve otelcilik sektörlerinde Türkiye’nin dört bir yanında çalışmalarını sürdüren Filoğlu Group’un son olarak geçtiğimiz yıl faaliyete geçirdiği MarinAlaçatı, “Yaza Merhaba” partisi düzenledi.
#1Müzik sektörünün en önemli problemlerimden biri olan otel, motel, pansiyon ve konaklama tesislerinde çalınan müzikler için lisans alma sorunu çözüldü. Sorunun çözülmesi üzerine Musiki Eserleri Sahipleri Grubu Meslek Birliği, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür etti.
#MüzikÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 30 Kasım 2022 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliği” kapsamındaki müzik yayını yapan işyerlerine ve deniz araçlarına müzik yayın izni verilmesi yönünde düzenlemeye gidildi. Buna göre; Müzik Yayın İzin Belgesi’ne ilişkin iş ve işlemlere yönelik usul ve esaslar yeniden belirlendi. Yine aynı düzenlemeyle açık hava faaliyetleri; 10.00-01.00 saatleri arasında, müzik yayını yapan işyerleri için getirilen sınır değerler sağlanacak şekilde, en fazla peş peşe 5 gün düzenlenebilecek. Bu sürelerin aşılması durumunda müzik yayını yapan işyerleri için getirilen hükümlere tabi olacak.
#Müzik Yayın İzin Belgesiİstanbul Barosu, hafta sonu yeni başkanını seçmeye hazırlanırken 'gece kulübü' olarak işletildiği iddialarıyla gündeme gelen ve tartışma yaratan Balmumcu'daki sosyal tesisiyle ilgili sorunu da çözdü. Ruhsatsız içki satışı yapıldığı tespit edilerek mühürlenen ve aylardır kapalı olan bina için, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 2 Eylül tarihinde turizm işletme belgesi alındığı belirlendi.
#İstanbul BarosuTürkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu'nca (TAMPF), "Güvenli Turizm Sertifikası' alan birçok üye işletmemiz, sektörün tüm paydaşları için öncü bir model olarak daha çok sayıda işletmenin bu sertifikayı alması için çaba gösterdi. Salgın karşısında geliştirilen tüm koşullarının tam ve eksiksiz uygulanması konusunda üstlendiğimiz misyonu yerine getirmeye devam edeceğiz." denildi.
#Türkiye Alışveriş Merkezleri Ve Perakendeciler FederasyonuTüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, Ziraat Bankası'nın turistik restoran ve işletmelere sağladığı kredinin sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli değil, sektörde faaliyet gösteren tüm restoran ve kafelere verilmesi gerektiğini bildirdi.
#Tüm Restoranlar Ve Turizmciler DerneğiEkonomiye mini paket geliyor. Önümüzdeki günlerde meclise sevk edilmesi planlanan yasa teklifiyle ilgili çalışmalar hızlandı. Teklif taslağında birçok kesimi yakından ilgilendiren düzenlemeler yer alıyor. Taslakta son dakikada bir değişiklik yapılmazsa, esnaflardan her ay düzenli kesinti yapılmasını içeren esnaf ahilik fonu uygulaması 2 yıl ötelenecek. İşverene 75 TL’lik asgari ücret desteğine yasal zemin kazandırılacak. Dernek üyeliklerine bildirim zorunluluğu gelecek. KOBİ’lere kredi imkanlarının artırılması için de düzenleme yapılacak.
#Gazetehaberiİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, hükümetin UBER’le ilgili altığı karara destek verip, İstanbul’a gelen yabancı turistleri gezdirmek amacıyla verdikleri Turizm İşletme Belgesi’ni amacı dışında kullananlara yaptırım uygulayıp, belgelerini iptal edeceklerini açıkladı.
#UBERGÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, turizm işletme belgesi olmadan yıldız tanıtımı yaptığı veya belgesindeki sınıftan farklı tanıtımda bulunduğu tespit edilen firmalara yaptırım uygulandığını belirterek, “Reklam Kurulunca 7 ayda turizm sektöründe 41 dosyada reklam durdurma, 2 dosyada idari para ve durdurma cezası uygulanmasına karar verildi” dedi. Tüfenkci, turizm işletmelerinin yıldız sınıflarının, tesislerin kapasite ve fiziki özellikleri, işletme ve hizmet kaliteleri gibi ölçütlerin değerlendirilmesiyle belirlendiğini söyledi.
#Bülent Tüfenkci