Işkın otu, faydaları ve lezzeti dolayısıyla dikkat çekiyor. Işgın otu, pazarlarda erişilebilen ve yemek yapılabilen ot türleri arasında yer almaktadır. Ekşi ve biraz da mayhoş lezzette olan ışgının kiviye yakın bir tadı vardır. Kabuğu muz gibi soyulduktan sonra genelde tuza batırılıp çiğ olarak yenir. Peki, ışkın otu nedir, neye iyi gelir, faydaları nelerdir? İşte, o detaylar
#Işkın OtuDağlık alanlarda yetişen ışkın otu sağlığa faydaları ile dikkat çekiyor. Işgın otu olarak da bilinen ışkın salata ve yemeklerde kullanılmasının yanında alternatif tıpta da yer alıyor. Peki, ışkın otu nedir, neye iyi gelir? İşte, ışkın faydaları ve merak edilenler...
#Işgın OtuKaradeniz, bozkır ve Akdeniz gibi farklı iklim kuşaklarına sahip olması; sıradağlar, ovalar, yaylalar, vadiler gibi çok çeşitli coğrafi özelliklere ev sahipliği yapması Anadolu’yu doğa açısından ayrıcalıklı ve eşsiz kılıyor. Bu ayrıcalığı yaşamanın en güzel yöntemiyse baharda yola düşmek. Bugünlerde rotanızı nereye çevirirseniz çevirin karşınıza çiçeklerle bezeli rengârenk kırlar çıkacak.
#GazetehaberleriÜlkemizde birçok park alanı koruma altına alınmıştır. Munzur vadisi milli parkı da o parklardan bir tanesidir. Oldukça güzel bir milli park alanı olan Munzur vadisi milli parkında birçok imkan bulunmaktadır. Tatilini burada geçirmek isteyenler Munzur vadisi milli parkı ile birlikte ailecek çok güzel bir tatil deneyimi yaşamaktadırlar. Munzur vadisi milli parkı görülmeye değer bir milli parktır. Son günlerde arama motorlarında da sıkça araştırılan bir milli park olmuştur. Peki Munzur vadisi milli parkı nerededir? Munzur vadisi milli parkına nasıl gidilir? İşte Munzur vadisi milli parkı ile ilgili bütün bilinmesi gerekenler.
#Munzur Vadisi Milli Parkı NeredeTürkiye'de çok az bölgede yetişen ve halk arasında 'ağlayan gelin' olarak bilinen ters laleler, Tunceli'de jandarma tarafından sıkı korumaya alındı. Ters lale çiçeği, soğanlarının yurt dışına kaçırılmaması ve zarar verilmemesi için jandarma ekipleri tarafından korunuyor. Mayıs ayının ortalarında açılan ters lalenin sadece 15 günlük ömrü var.
#TunceliTunceli'de yürütülen kurbağa ve sürüngenlerin envanter çalışmaları kapsamında yeni bir alt tür keşfedildi. Russian Journal of Herpetology dergisinde yayımlanarak bilimsel olarak kabul edilen alt türe Munzur Nehri'nden dolayı "Neurergus Strauchii Munzurensis adı verildi.
#KurbağaGALİBA tam ‘hasat’ zamanında gitmişiz; o nedenle çok şey gördük. İstanbul’dan Tekirdağ’a giderken, yol üzerinde Silivri’ye bağlı Gümüşyaka Mahallesi’ne (eski köy/belde) sapıp, caminin yanından iki-üç km gidildiğinde sizi 255 dönüm üzerindeki ‘Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’ karşılıyor.
#Yalçın Bayer- Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Tunceli Şube Müdürü Gürsönmez: -"Çalışmalarda damarlı bitkiler konusunda vasküler bitki uzmanı tarafından 3 bin bitki örneği toplandı. Bu çalışmalar sayesinde ilimizdeki bitki envanterine kayıtlı olmayan bin 300 civarında bitki türü eklendi"- Yrd. Doç. Dr. Yüce: -"Bu bitkinin tıbbi açıdan faydalı yönlerinin de bulunduğu daha önce bilimsel olarak kanıtlanmış. Kenger bitkisi, kramp çözücüdür, hazımsızlığı giderir ve sinirleri güçlendirir"