Tourette sendromu, çocukluk döneminde kendini gösteren bir rahatsızlık. İlk defa 1825 yılında tanımlanmış ve ismini de 1885 yılında Fransız Doktor Georges Gilles de la Tourette’den almıştır. Peki Tourette sendromu nedir ve neden olur? Tourette sendromu belirtileri nelerdir? Tourette sendromu nasıl tedavi edilir? İşte konu hakkında merak edilenler...
#Tourette Sendromu NedirKoprolali hastalığı Tourette Sendromu’nun bir parçasıdır. Tourette Sendromu, aralıklarla meydana gelen istemsiz, hızlı, âni bedensel tikler ve ses tiklerinin oluşturduğu nörolojik veya “nörokimyasal” kalıtsal bir rahatsızlıktır. Peki, koprolali nedir? Koprolali belirtileri nelerdir? İşte tourette sendromu ve koprolali hakkında detaylar...
#KoprolaliTourette sendromu, bedensel ve sesli tiklerin bir arada bulunduğu bir hastalıktır. Son günlerde adını sıkça duyduğumu Tourette (Tured) sendromu pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Tourette sendromu nedir? İşte Tourette sendromu hakkında bazı bilgiler.
#Tourette SendromuTourette sendromu nedir? Nörolojik veya “nörokimyasal” kalıtsal bir rahatsızlık olan tourette sendromu aniden ve istemsiz beliren bedensel tiklerle görülüyor. Belirtileri genellikle 5-6 yaşlarında ortaya çıkan turet yani tourette sendromunun bilinen kesin bir tedavisi ise mevcut değil. Tourette sendromunun semptomları ve belirtileri hastalık hakkında bilgi edinmek isteyenlerin odaklandığı konular arasında yer alıyor. İşte, tourette sendromu belirtileri ve tedavisiyle ilgili detaylar.
#Tourette Sendromu NedirGünümüzde modern yaşamın yol açtığı sorunlar son yıllarda çocukları da etkisine alıyor. Onlardan biri de tikler! Aileler çocuklarında baş gösteren ve fiziksel olarak da sıkıntıya yol açan çeşitli istemsiz davranışlar nedeniyle uzmanların kapısını artık daha sık çalıyor. Peki sürekli göz kırpmaktan diş gıcırdatmaya, tırnak yemeden kafa sallamaya dek bir çok istemsiz davranışa neler yol açıyor? Ailelerin hangi hataları bu sıkıntıları artırabiliyor?
#Tik TedavisiHıçkırık Hint filmi 9 Ekim Pazartesi akşamı TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşuyor. Başrollerinde Rani Mukerji’nin yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda Siddharth Malhotra oturuyor. Filmde turet sendromlu bir gencin öğretmen olmak için gösterdiği çaba duygusal bir dille izleyiciye aktarılıyor. Peki, Hıçkırık Hint filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte turet (hıçkırık) sendromu ile ilgili bilgiler!
#Hıçkırık Hint FilmiTik bozuklukları olarak adlandırılan ve bir diğer adıyla Tourette Sendromu olarak bilinen bu hastalık, en yaygın olarak 3 ila 9 yaş aralığında olan çocuklarda görülen bir durumdur. Bu belirtiler ilk olarak genel olarak kafa ve boyun bölgelerinde görülmektedir. Göz kırpma, başı ileri ya da geri bir şekilde sallama da tik bozukluklarının gösterdiği belirtiler arasında yer almaktadır. Hastalığın tanısı çocuklarda hemen verilmemeli ve tanının kesin olarak koyulabilmesi için belirtileri görülen çocuk belli bir süre takip edilmesi gerekir. Herhangi bir tedavisi olduğu bilinmeyen bir durum olsa da hafifletmek adına bazı yöntemler kullanılmaktadır. Peki, tik bozuklukları nedir ve çocuklarda tik bozuklukları neden olduğu ve tedavisi nelerdir merak edilen tüm ayrıntıları sizler için derledik.
#ÇocukDepresyon çok yakında beyne takılan bir cihazla tedavi edilecek. ABD'de 36 yaşındaki tedavilere cevap vermeyen kadın, beynine otomatik olarak elektrik darbeleri ileten bir implant yerleştirilmesi sonrası hızlı ve sürekli bir iyileşme gösterdi.
#DepresyonToplumda çoğu kişi tarafından bilinmeyen bir sinir sistemi sorunu olan Tourette Sendromu, kronik bir rahatsızlık şeklinde ömür boyu sürüyor. Turet sendromu, erkeklerde kadınlara oranla daha fazla görülüyor. Tourette Sendromu üzerinde genetik, nörobiyolojik, psikolojik, çevresel etkilerin varlığı tartışılmaktadır. Peki, Tourette Sendromu (tik bozuklukları) nedir? İşte Tourette Sendromu belirtileri...
#Tourette SendromuHer yaştan kadını etkileyebilen Sürekli Cinsel Uyarılma Sendromu (PSAS - Persistent Sexual Arousal Syndrome) genellikle doyumsuzluğa varan aşırı seks düşkünlüğü, yani hiperseksüalite anlamına gelen nefomani ile karıştırıldığından Sürekli Genital Uyarılma Bozukluğu (PGAD - Persistent Genital Arousal Disorder) olarak adlandırılmaya başlamıştır.
#Sürekli Cinsel Uyarılma Sendromu