Mantının en önemli unsuru hamurudur. Mantı yapılacak hamurun iyice yoğurulması ve doğru kalınlıkta açılması şarttır. Siz de evinizde mantı yapmayı düşünüyorsanız, mantı hamuruyla ilgili ipuçlarımıza mutlaka bir göz atın. İşte mükemmel bir mantı için mantı hamuru tarifi ve püf noktaları…
#Mantı Hamuru Nasıl YapılırMantı deyince akla ilk olarak meşhur Kayseri mantısı gelir. Ancak tepsi mantısı da bir o kadar lezzetli ve hamurunun katlaması daha kolay. Üzerine eklenen sarımsaklı yoğurt ve baharatlarla da tadını katlıyor. Peki tepsi mantısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte adım adım tepsi mantısı tarifi ve yapılış aşamaları...
#Tepsi Mantısı TarifiTepsi mantısı, hem görünümü hem de lezzetiyle öne çıkıyor. Çıtır çıtır ve sulu kıvamıyla tadına bayılacaksınız. Herkesin sevdiği mantıyı bir de bu şekilde denemelisiniz. İşte tepsi mantısı tarifi ve malzemeleri...
#Tepsi Mantısı Nasıl YapılırÖzellikle Kayseri yöresine ait bir hamur işi tarifi olan mantının, aslında Sinop mantısı, Tepsi mantısı, Boşnak mantısı, kolay mantı, çıtır mantı gibi pek çok çeşidi bulunuyor. Bugün sizlere en çok aranan Kayseri mantısının evde kolay yapımı için püf noktalarından ve lezzetli mantı sosunun hazırlanışından bahsedeceğiz. Eğer siz de akşam yemeğinde sofralarınızı şenlendirmek istiyor ve mantı nasıl yapılır, nasıl pişirilir merak ediyorsanız, işte sizlere evde kolay Kayseri mantısı tarifi ve yapımı için püf noktaları.
#MantıHamuru, bohçasının katlama biçimi, iç harcı, pişirme yöntemi, sosu ve nasıl ikram edildiği yöreden yöreye değişse de değişmeyen tek şey mantının lezzeti. Miktarına bağlı olarak genellikle yapımı imece gerektiren mantı yöresel ve geleneksel Anadolu mutfağının sosyal terapi yemeklerinden de biri.
#Nilhan ArasGeçen hafta Cunda’ya gittim, sabaha karşı balığa çıktım, harika anılar biriktirdim. Boşnak mantısı yeme şansım da oldu. Halk arasında bayram yemeği olarak bilinen, aileyi özel günlerde bir araya getiren bir lezzet. Biliyorsunuz, aileyi bir araya getiren yemekleri severiz.
#Yazarİncecik ve sağlıklı görüntüsünün yanı sıra kültürel birikimiyle de Türkiye’yi defalarca yurtdışında temsil eden manken Tülin Şahin tam bir yemek tutkunu. Yemekle ilişkisini “Aramızda bir aşk var” diye tanımlayan Şahin, canının istediğini yediğini söylüyor ve ekliyor: Yemekten hiç korkmam. Yemekten korkanları ve benim de korkmam gerektiğini düşünenleri anlamam. Spor yapıyorsanız isteğinizi korkusuzca yiyebilirsiniz. Bu kadar basit bu iş