Dilimize Arapçadan geçen tenvir kelimesi, nevr sözcüğünden türetilmiştir. Nevr, aydınlık ve görünür olmak anlamına gelirken tenvir, aydınlatmak demektir. Bu kelimeyle aynı kökten türemiş olan münevver ise, aydın, düşünür ve kanaat önderi manasına gelir. Tenvir sözcüğü mecazen, tam olarak anlaşılmayan bir konuya açıklık getirmek anlamında kullanılır. Tenvir ne demek, ne anlama gelir? Sizin için Tenvir kelimesinin TDK sözlük anlamını örnek kelimeler ve cümlelerle derledik.
#TDKDilimize Arapçadan geçmiş olan tavzih kelimesi, vuzuh sözcüğünden türetilmiştir. Vuzuh, herkesin gözü önünde olan, açık ve aşikar anlamına gelirken tavzih kelimesi de bir şeyi herkesin anlayabileceği şekilde, açıkça anlatmak demektir. Osmanlı döneminde belli başlı konularda bilgi veren yazılar için de aynı kelime kullanılırdı. Tavzih ne demek? Tavzih TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.
Dilimize Arapçadan geçmiş olan İşrak kelimesi şark sözcüğünden türetilmiştir. Şark, güneşin doğduğu yer anlamına gelirken işrak da, aydınlatma, nurlandırma, açıklama ve izah etme demektir. Tasavvufta, dervişlerin feyz ve ilham yoluyla aydınlanmasına ve gizli hakikatlerin sırrına vakıf olmasına da işrak denir. İşrak ne demek, TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.
#Ne Demek