Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün “ihtisas üniversitesi” olarak belirlediği üniversiteler bölgesel kalkınmaya katkı sunmak amacıyla ortaya koydukları ürünlerde markalaşma yolunda birbiriyle yarışıyor. Belirlenen 25 üniversitede teknolojiden enerjiye, gıdadan turizme kadar farklı alanlarda bulundukları bölgenin öz kaynaklarının değerlendirildiği projeler üretiliyor.
#Yükseköğretim KuruluYükseköğretim Kurulu (YÖK), üç üniversiteyi daha ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’ kapsamına aldı. Böylece üniversitelerin faaliyet performanslarının izlenmesi ve karşılıklı tecrübe paylaşımları yapılması amacıyla gerçekleştirilen programa dahil olan üniversite sayısı 25’e yükseldi.
#YÖKYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Üniversitelerimizin daha proaktif ve rekabetçi olması gerektiğine inanıyoruz. Rekabet sadece özel üniversiteler arasında yürütülmesi gereken bir süreç değil. Devlet üniversiteleri arasında da rekabetin artması gerekiyor" dedi.
#YÖKİYİ Parti aday listesi YSK'ya teslim edildi. Gelen ilk bilgilere göre İYİ Parti 9 şehirde aday göstermedi. Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin milletvekili aday listesinde yer aldı. Ayrıca Alpaslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş ile Gökhan Zan ve Ünal Karaman da listede bulunan isimler oldu.
#İYİ PARTİTürkiye ile Mısır arasındaki yeni dönemde Dışişleri’nden önemli bir atama yapıldı. İlişkilerin maslahatgüzar düzeyinde tutulduğu Mısır’a dokuz sene sonra, büyükelçi seviyesindeki İslam İşbirliği Teşkilatı Daimi Temsilciliği de yapan Büyükelçi Salih Mutlu Şen yeni ‘Kahire Maslahatgüzarı’ olarak atandı.
#MısırCumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman’da “Türkiye ablukaya alınsın istiyorlar. Biz işte buradayız. 20 Aralık’ta da bunların ayaklarını kestik mi? Ne oldu, bir anda döviz aşağı inmeye başladı mı? Bu oyunu da bozduk. Kurdaki müsilajı temizlediğimiz gibi enflasyondaki müsilajı da temizleyeceğiz” diye konuştu.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanSigortacılık; çağımızın en önemli kuruluşları arasındaki yerini almaktadır. Sizin için Sigortacılık bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkânları konularını tüm detaylarıyla hazırladık.
#Sigortacılık Bölümü Nedir?Ülkemizde toplam 29 üniversitede İslami İlimler bölümü bulunmaktadır. Bu bölümü bazı özel üniversitelerde burslu ve 0 Arapça okumak da mümkün. İslami İlimler bölümünün eğitim programında hangi dersler var, bölümden mezun olanların iş imkanları neler? Sizin için detaylı bir şekilde derledik.
#İslami İlimler Bölümü Nedir?Geleneksel el sanatları bölümü, Türk kültüründe yer alan motifler, yazılar, dokumalar ve daha pek çok sanat örneklerine karşı ilgi ve beceriye sahip Türk kültürüne hakim öğrenciler yetiştirmeyi amaçlar. Geleneksel el sanatları bölümü nedir? Geleneksel el sanatları bölümü mezunları ne iş yapar? Gibi en çok merak edilen soruların cevabını sizler için derledik.
#Geleneksel El Sanatları (Myo) Bölümü NedirBankacılık ve sigortacılık bölümünde öğrencilere bankacılık işlemleri, ürünleri, bölüm ve birimleri öğretilir. Bankacılık ve sigortacılık bölümü nedir? Mezunları ne iş yapar? Gibi pek çok sorunun cevabını sizler için yazımızda derledik.
#Bankacılık Ve Sigortacılık Bölümü Nedir?Ameliyathane hizmetleri bölümü, son zamanların en dikkat çeken meslekleri arasında yer alıyor. Üniversitesi hayatı için adım atacak olan kişilerin yararlanması için ameliyathane hizmetleri nedir? Mezunları ne iş yapar? Sizler için derledik.
#Ameliyathane Hizmetleri Bölümü Nedir?Fetret Devri, Osmanlı İmparatorluğu’nu parçalanma aşamasına getiren dönüm noktalarından biridir. Fetretin kelime manası iki olay arasındaki süre olduğu için de bu dönemi isimlendirilmek amacıyla kullanılmıştır. Peki, Fetret Devri nedir, Fetret Devri padişahı kimdir? Fetret Devri’nin sebepleri ve sonuçları nelerdir? İşte Fetret Devri ile ilgili sorulan tüm soruların detaylı cevapları.
#Fetret DevriYapay zekâ ve robot teknolojisi işgücü piyasasını tamamen dönüştürüyor ve bu etkinin giderek artması bekleniyor. Bu değişim sürecinde kuşkusuz üst düzey yöneticilere çok önemli sorumluluklar düşüyor. Çünkü, üst düzey yöneticiler artık sadece insanlara değil, robotlara da liderlik yapmak zorunda kalacaklar.
#Yapay ZekaTürk tarihinde önemli bir yeri olan Karamanoğlu Mehmet Bey'in kim olduğu ve neler yaptı merak konusu oldu. Geçmişi binlerce yıl önceye dayanan Türkçeyi ilk kez resmi dil olarak ilan eden Karamanoğlu Mehmet Bey'in hayatını merak eden vatandaşlar, konuya dair detayları internette araştırıyor. Peki, Karamanoğlu Mehmet Bey kimdir?
#Karamanoğlu Mehmet BeyYÖK'ten, engelli öğrencilerin YKS tercihlerini yaparken mekanda, sosyokültürel faaliyetlerde ve eğitimde erişilebilirlik konularında öne çıkan üniversiteleri takip etmeleri önerisi geldi. YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, "Bütün üniversitelerin tüm programlarının engelli öğrenciler için erişilebilir olması için gayret sarf ediyoruz ancak henüz tüm yükseköğretim kurumlarında yapısal ve içeriksel erişilebilirlik sağlanamadı. Dolayısıyla engelli öğrencilerin, tercihlerini yaparken ilgili üniversiteler ve programları hakkında güncel bilgileri takip etmeleri yararlı olur" dedi.
#YÖK