teknoser haberleri sayfasında teknoser hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 40 teknoser haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Elon Musk'ın dört yılı aşkın bir süredir üzerinde çalıştığı Neuralink projesi, geçtiğimiz günlerde domuz deneyiyle birlikte gün yüzüne çıktı ve daha fazla detay paylaşıldı. Peki gelecekte bizi neler bekliyor? Özelikle de hukuksal açıdan Neuralink nasıl bir tartışmanın konusu olacak?
#Elon MuskGeçtiğimiz aylarda Çin’de başlayan ve tüm dünyayı saran Covid-19 salgını, etkisini artırarak devam ediyor. Salgına karşı, dünya çapında alınan önlemler arasında sokağa çıkma yasağı ve gündelik hayata kontrollü erişim başı çekerken, sağlık, gıda ve iletişim gibi hizmetler kesintisiz bir şekilde devam ediyor. İletişim ve ödeme sistemlerinde altyapının devamı, hayatın kesintisiz biçimde devam etmesi hayati bir önem taşıyor.
#TeknoserÖnümüzdeki 2 yılda 2 kat artması beklenen nesnelerin interneti uygulamalarıyla 20,4 milyar adet bağlantılı cihaz olacak. Taşıtların kullanım verilerinden perakendeye, akıllı binalardan inşaat ekipmanlarına kadar neredeyse her sektörde devrim yaşanacak.
#TeknoserHitay Holding bünyesinde sistem entegrasyon alanında faaliyet gösteren Teknoser, güvenli internet kullanımı için yapılması gerekenleri açıkladı. Buna göre, siber güvenlikte ilk adım olarak kurumlar proaktif güvenlik politikaları oluşturmalı; bireyler de kullanıcı şifrelerinde çok faktörlü doğrulama seçeneğini tercih etmeli.
#GüvenlikPerakende sektörü her gün satış rekorları kırarken AVM’lerin döviz cinsi kredi borçlarını ödeyemediğini söyleyen AYD Başkanı Nuri Şapkacı, “Türkiye’deki 445 AVM’nin 60-70’i borçlarından dolayı bankaların eline geçti. Kalanlar da direniyor. Biz zor dönemlerde hep markalara destek olduk; pandemide 3 ay kira almadık. Keser gibi ‘hep bana hep bana olmaz, testere gibi ‘bir sana bir bana’ olması gerek. Ciro rekorları kırarken kirayı artırmamak olmaz” dedi.
#Nuri ŞapkacıKoronavirüs sürecinde pek çok kişi evinden çalışmaya başladı ve işletmelerin bazıları bunu kalıcı hale getirmeye başladı. Ancak işlerin ofisten eve taşınmasıyla siber güvenlik daha önemli bir konu başlığı haline geldi. Peki kullanıcılar evlerinde çalışırken ve alışveriş yaparken siber güvenlik bazında nelere dikkat etmeli?
#GüvenlikYapay zeka teknolojisi hayatımızın hemen her alanına girmeye başladı. Gelecekte daha da yaygın olacak kullanılacak olan bu teknoloji, her ne kadar 'işsizliği artıracak' dense de, getireceği pek çok fayda da olacak. Sektörlerin baştan sona değişmesine aracılık eden yapay zeka, sağlık sektörüne de el atacak ve insan ömrünün dahi uzaması söz konusu olabilecek. Peki ama nasıl?
#Yapay ZekaKariyer gelişiminde, çalıştığınız şirketlerin kültürü, yöneticilerinizin tavrı, duruşu, karakteri, liderlik stili oldukça önemlidir. Özellikle, yeni mezun, tecrübesiz gençler açısından ilk çalıştıkları yöneticiler avantaj ya da dezavantaj olabilir. Ben, bu alanda çok şanslıydım, gerçekten bana güvenen, alan tanıyan, önerdiğim projeleri gerçekleştirmem için imkan sağlayan ve örnek teşkil eden çok önemli liderler ile çalışma imkanım oldu. Tabii herkesin çalışma hayatında olduğu gibi çok kötü (hem karakter, hem de iş yapış şekli olarak) yöneticiler ile de çalıştım ve onları da gözlemleme imkanım oldu. Bu da çok değerliydi. Negatif yöneticilerden de önemli dersler alıyorsunuz. Onlardan nelerin yapılmaması gerektiğini öğreniyorsunuz…
#HürriyetKoronavirüs salgını ile birlikte uzaktan çalışma modeli daha da yaygınlaştı ve bazı çalışanlar ofislerine dönmesine karşın, azımsanmayacak sayıda çalışan ise evlerinde işlerini sürdürüyor. Peki işletmeler uzaktan çalışma modelinde nelere dikkat etmeli?
#Uzaktan ÇalışmaElon Musk'ın dört yılı aşkın bir süredir üzerinde çalıştığı Neuralink projesi, geçtiğimiz günlerde domuz deneyiyle birlikte gün yüzüne çıktı ve daha fazla detay paylaşıldı. Peki gelecekte bizi neler bekliyor? Özelikle de hukuksal açıdan Neuralink nasıl bir tartışmanın konusu olacak?
#Elon MuskSon yıllarda kuruluşların ve bireylerin kullandıkları güvenlik çözümlerinin daha güçlü bir hale gelmesiyle birlikte siber saldırganlar güvenliğin en temel bileşeni olan insanlara insanlara odaklanmaya başladılar. Hedef aldıkları bilgi varlıklarını ele geçirerek maddi veya manevi çeşitli nedenlerle kötüye kullanmayı amaçlayan siber saldırganlar, özellikle elektronik posta altyapıları ve İnternet üzerinden oltalama (Phishing) adı verilen saldırı yöntemiyle insanları hedefliyorlar.
#PhishingGeçtiğimiz aylarda Çin’de başlayan ve tüm dünyayı saran Covid-19 salgını, etkisini artırarak devam ediyor. Salgına karşı, dünya çapında alınan önlemler arasında sokağa çıkma yasağı ve gündelik hayata kontrollü erişim başı çekerken, sağlık, gıda ve iletişim gibi hizmetler kesintisiz bir şekilde devam ediyor. İletişim ve ödeme sistemlerinde altyapının devamı, hayatın kesintisiz biçimde devam etmesi hayati bir önem taşıyor.
#TeknoserÖnümüzdeki 2 yılda 2 kat artması beklenen nesnelerin interneti uygulamalarıyla 20,4 milyar adet bağlantılı cihaz olacak. Taşıtların kullanım verilerinden perakendeye, akıllı binalardan inşaat ekipmanlarına kadar neredeyse her sektörde devrim yaşanacak.
#TeknoserHitay Holding bünyesinde sistem entegrasyon alanında faaliyet gösteren Teknoser, güvenli internet kullanımı için yapılması gerekenleri açıkladı. Buna göre, siber güvenlikte ilk adım olarak kurumlar proaktif güvenlik politikaları oluşturmalı; bireyler de kullanıcı şifrelerinde çok faktörlü doğrulama seçeneğini tercih etmeli.
#GüvenlikGirişimciliği ve çağdaş sanat koleksiyonerliğiyle bilinen Hitay Yatırım Holding’in patronu Emin Hitay Endonezya’da bir dizi enerji yatırımına hazırlanıyor. 2016 yılında 1 milyar liranın üzerinde ciro hedefi koyan Hitay, “Kurduğum hiçbir işle duygusal bağ kurmam, her işimi satabilirim” diyor. 22 yaşından bu yana 30’un üzerinde şirket kuran Hitay, artık yurtdışındaki fırsatları da değerlendiriyor.
#Hitay Yatırım HoldingKamu İhale Kurumu, Fransız Gemalto şirketinin 7,7 milyon Euro teklif vererek kazandığı e-pasaport ihalesini oybirliğiyle iptal etti. Zaman, firmanın 'şifresi kırılmış bir çip'le ihaleye girdiğine, sistemin güvenlik zafiyeti taşıdığına dikkat çekmişti. TÜBİTAK'ın raporu da iddiaları doğruladı. Karara göre e-pasaport işinin, ihalede üçüncü olan Malezyalı firmaya verilmesi bekleniyor.
Türkiye’yi barkod sistemi ile tanıştıran, İddaa gibi yeniliklere öncülük eden ve kurup büyüttüğü şirketleri her defasında satan Emin Hitay, “Ben sıfırdan geldim. Para olmadığı için yeni şeyler yaratmak zorundaydım. Şirketlerimle aşk yaşamam, değerini bulanı satarım” diyor.
Bugünün başarılı iş insanlarına ‘İlk kez bugün kendi işinizi kuracak olsaydınız ne yapardınız’ diye sorarak yeni iş kuracak girişimcilere yön göstermek isteyen Capital Dergisi, ilginç yanıtlar aldı. Duayen sanayici Asım Kocabıyık ‘Kimya sektörüne girerim’ derken, teknoloji alanında adını duyuran Alphan Manas, ‘Tarım’ yanıtını verdi. Tekstilci Cemalettin Sarar, vali olma hayalinden söz etti.
Türkiye’de yaklaşık 3 milyon satış uzmanına ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Asemble Eğitim Danışmanlık Genel Müdürü Sinan Ergin, iyi bir satış kadrosuna sahip olan şirketlerin cirosunu yüzde 40’a varan oranda artırdığına dikkat çekti. Ergin, bu ihtiyacı karşılamak için ’Satış Okulum’u kurduklarını belirtti.
Teknoloji Holding’in ödeme sistemlerinde çalışan Planet, 40 milyon doların üzerinde bir fiyatla Fransız Ingenico’ya satıldı. Teknoloji Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, Planet’in satışından elde edilen gelirin, yeni yatırımların finansmanı amacıyla kullanılacağını söyledi.