Otomotiv yan sanayinde faaliyet gösteren Teklas Kauçuk Sanayi'nin 600 milyon Euronun üzerinde olması beklenen satışı teklif veren iki yabancı yatırımcının, şirketin satış yaptığı otomotiv şirketlerinden biri olan Volkswagen'in yaşadığı sorunlar nedeniyle durdu.
#Teklas Kauçuk SanayiTürk şirketlerinin yabancı şirket alımları son 5 yılda hız kazandı. Dünya otomotiv devlerine üretim yapan Türk yan sanayi şirketlerinin küresel krizle birlikte hızlanan yurtdışı atağı sürerken, son dönemde 2 milyar doları aşan yatırımla dünyada sahip oldukları fabrika ve tesis sayısı 50’ye ulaştı.
TEKNOGİRİŞİM şirketlerine, ürünlerinin prototipini oluşturma ve ticarileştirme safhasında hibe desteği verileceğini açıklayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “Girişimcilerin, fikirden pazara kadar desteklenmesi gerekiyor. Toplam 550 bin liralık destek verilecek” dedi.
Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ve Teklas Kauçuk A.Ş'nin 227 bin TL'lik bütçeyle ortaklaşa geliştirdiği “yüksek performanslı yeni nesil fren hortumu” sayesinde BMW firmasıyla 30 milyon dolarlık ticari bağlantı yapıldı. Böylece Avrupa'da istenilen şartnameye uygun yeni nesil fren hortumları ilk kez üretilmiş oldu.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Sanayi Tezleri (San-Tez) kapsamında bugüne kadar toplam bedeli 110 milyon lira olan 317 projeye 33 milyon lira destek verildiğini belirterek, bir projenin geri dönüşümünün ise 30 milyon dolar olduğunu söyledi.
<B>T</B>eklas Kauçuk, dünya genelinde dokuz dev otomotiv şirketine ihracat yapıyor. 2000 yılı cirosu 25 milyon dolar olan şirket, ürünlerinin yüzde 80'ini ihraç ediyor. General Motors tarafından geçtiğimiz temmuzda 20 bin şirket arasından 'Yılın Tedarikçisi' seçilen Teklas, 15 Kasım’da verilecek Ulusal Kalite Ödülleri'nin 'Büyük Ölçekli Şirketler' kategorisinde yarışıyor.<br><br><br>Türkiye yılın ilk aylarında patlak veren ekonomik krizin etkilerini atlatmaya çalışıyor. Kriz pek çok sektörü derinden sarstı. Otomotiv sektörü bu sektörlerden biri. Sektörün yalnızca Türkiye'de değil, dünya genelinde global bir kriz etkisinde olması şirketleri umutsuzluğa itiyor.