Çalıştığı bisküvi fabrikasındaki temizlik odasına küçük tuvaletini yapan işçi tazminatsız kovuldu. Haksız şekilde işten atıldığını öne süren işçiye Yargıtay'dan kötü haber geldi. Yüksek mahkeme, hijyenin öneminin tartışılmaz olduğu bisküvi fabrikasına çişini yaparak iş güvenliğini tehlikeye atan işçinin tazminat hak edemeyeceğine hükmetti.
#BisküviÇalışma hayatının yeni normalleri arasına ‘uzaktan ya da hibrit çalışma modeli’ ve ‘haftada dört gün çalışma’ tartışmalarından sonra ‘artan ek iş talebi’ de girdi. Türkiye’de ve dünya genelinde yapılan araştırmalar, artan yaşam maliyetleri karşısında çalışanların ek iş arayışlarının hızlandığını ortaya koydu. Avustralyalı çalışanların yüzde 32’si, Amerikalı çalışanların yüzde 40’ı, İngiliz çalışanların ise yüzde 44’ü ek bir işte çalıştığını söylüyor. Yurt içinde yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye’de bu oran yüzde 52. Ek işlere en çok yönelenlerin Y ve Z Kuşağı olduğu; en yüksek geliri de Y Kuşağı’nın sağladığı belirtiliyor. Ancak ‘Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan da olunabilir.’
#Ek İşYargıtay’dan tüm çalışanları ilgilendiren önemli bir karar geldi. Bir çalışanın ayrıldığı iş yerine açtığı dava sonucu alınan ve emsal niteliği taşıyan karar tartışmalara da sebep oldu. Davaya sebep olan olayda, işveren işten ayrılan çalışanının fazla kullandığı izinlerin parasını talep etmiş, iş mahkemesi işvereni haklı bulmuştu. Ancak karar Yargıtay'dan döndü. Biz de bu sonuçla ilgili kafa karıştıran detayları işin uzmanına sorduk.
#Yıllık İzin Ücreti Alınabilir Mi