İyi beslenebilmek için yemeğin nasıl pişirildiği ve besinlerin içindeki vitamin ve minerallerin pişirme sırasında korunabilmesi büyük bir önem taşıyor. Bu noktada tavuk etini, doğru pişirmenin püf noktaları hakkında bilgi veren Diyetisyen Canan Aksoy, “Hayvansal protein tüketiminde öncelikli tercihlerimizden biri olan tavuk etini, besin değerini kaybetmeden doğru şekilde pişirmek, sağladığı faydadan tam olarak yararlanabilmenin en önemli koşuludur” diyor.
#Tavuk EtiEti yıkamanın mevcut mikroorganizma yükünü arttıracağını belirten Gıda Mühendisi Aslı Zuluğ önemli uyarılarda bulundu. Yıkanan etin tehlikeli olduğuna dikkat çeken Zuluğ, "Avuç içi sıcaklığı çok önemli. Etle ne kadar çok oynarsanız bu durum o kadar çok riske yol açıyor. Etle ne kadar haşır neşir olursanız içerdiği mikroorganizmaları çevreye dağıtırsınız. 30 dakikada hazırlama işlemini gerçekleştirin" uyarısında bulundu.
#Et Yıkanır MıAslında en düşkün olduğu mutfak Anadolu mutfağı. Tatar olduğu için çiğ börekten vazgeçemiyor. Ama Avivasa’nın CEO’su Meral Eredenk dünyayı iki kez dolaşacak kadar sık seyahat ediyor ve yeni lezzetlere de açık. İtalyan, Vietnam, Çin mutfaklarına düşkün, yılan eti de yemiş, timsah eti de.