Erzurum mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan Tatar böreği tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Yapım aşaması su böreğini andırsa da üstüne konulan kıymalı harcı ve yoğurtlu sosuyla ondan ayrılarak ortaya farklı bir lezzet çıkıyor. Peki, Erzurum Tatar böreği nasıl yapılır? İşte, Tatar böreği tarifi ve malzemeleri...
#Tatar BöreğiBabaannesi ve dedesini kaybettikten sonra bayram kutlamalarına hasret kaldığını söylüyor, “Dilerim her günü bayram gibi yaşar, sevgimizi bayramların dışında da paylaşırız” diye ekliyor. Yazarımız Vedat Milor, pek az kutlayabildiği bayram günlerini yâd ediyor, geniş aile özlemini ve bayram sofrasında görmek istediklerini anlatıyor: “Çibörek! Ninemiz yapardı. Isırdığın zaman et suyu akardı. Hayatım boyunca çok iyi dolmalar, baklavalar yedim; hiçbiri bu çiböreğin yerini tutamaz.”
#Vedat MilorYufka ile hazırlanan pratik ve bir o kadar da lezzetli bir börek olan göbetenin nasıl yapıldığı ve tarifi merak konusu oldu. Özellikle Eskişehir yöresinde sevilerek tüketilen bir çeşit tatar böreği olan göbete, tek tek açılmış çok katlı yufkaların içerisine etli yada tavuklu pilav konularak yapılan bir lezzet. Peki, göbete nasıl yapılır?
#Göbete Nasıl Yapılır?