Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde ‘Tat ve Sanat: Lezzetli Resimler’ adlı sergi geçen hafta açıldı, 1 Eylül 2025’e kadar görülebilecek. Sergi doğadan, denizden, pazaryerlerinden, balıkçılardan ve sofralardan ilham alan eserleriyle tüm duyularımıza hitap ediyor.
#Türkiye İş BankasıBir yanda Feyhaman Duran’ın kıpkırmızı elmaları, diğer yanda Şeker Ahmet Paşa’nın sapsarı ayvaları, Leopold Levy’nin dolgun taneli üzümleri, Hikmet Onat’ın elinize alıp yiyebileceğiniz hissi uyandıracak denli gerçekçi karpuz dilimleri, Hasan Vecih Bereketoğlu’nun ağız sulandıran kavunları...
#Tat Ve Sanat: Lezzetli ResimlerTürkçe’de yemekle ilgili ne çok deyim olduğunun farkında mısınız? Bu hafta kafamın içinde dolaşan deyimlerin yanında bir de atasözü var: Marifet iltifata tabidir. Zira geçen haftaki yazıma, fikirlerine çok önem verdiğim yemek ve yazı çevresinden çok güzel tepkiler aldım. Beğenilme duygusu herkes için önemli, bu haftanın tarifi pestilli çıtır tavuğun beğenilme ihtimali de epey yüksek
Gülsin Onay yaklaşık 30 yıldır dünyayı geziyor. Yılda 70 konser veren sanatçı bugüne kadar Antarktika hariç tüm kıtalara ayak basmış, toplam 57 ülke görmüş. Uzakdoğu’yu daha çekici buluyor. Onay, ilk kez 1985’te konser için gittiği, 2003’te eşinin görevi nedeniyle iki ay kaldığı Seul’ü anlattı.