Damağınıza düşkünseniz, Ayvalık mutfağı ile mutlaka tanışmanız gerekir. Bence tüm Ege’nin, Akdeniz’in, hatta tüm Türkiye’nin en lezzetli mutfağı bu ilçede. Ayvalık yeme-içme turizminin en önemli merkezlerinden biri. Burada yenen yemekler insanın damağını şaşkına çevirir.
#AyvalıkMuammer Ketencoğlu (46), dünyayı dört duyusuyla keşfeden gezginlerden. Son 20 yılda Brezilya’dan Hindistan’a pek çok ülkeye gitti. “Görmenin yerini tam olarak tutamasa da, sesler, kokular, lezzetler ve insanlarla temas bir şehrin portresini çizmek için çok önemli ipuçları verir” diyor. Anlattıkları, sadece görüntülere odaklanan gezginlerin neler kaçırdığını gösteriyor. Ketencoğlu, bestelerine yerverdiği altıncı albümü “Gezgin”de yolculuk izlenimlerini müziğe dönüştürdü. Sanatçıyla dört duyuyla dünyayı keşfetmenin inceliklerini ve Ayvalık’tan ilhamla bestelediği “Cunda’da Akşamüstü”nü konuştuk.