Oldukça değerli bir bitki olan tarhun, yeşil altın olarak tanımlanır. Genellikle boyu 12-150 cm arasında değişen Tarhun, 2-8 cm uzunluğunda yaprak uzunluğuna sahiptir. Genelde baharat olarak kullanılan Tarhun, faydaları ile de popülerdir. Peki, tarhun nedir, nasıl kullanılır? İşte tarhun otunun mucizevi faydaları...
#TarhunGenel olarak Bayburt'ta popüler olan Tarhun, bölgeye kazanç sağlaması dolayısıyla yeşil altın olarak tanımlanmaktadır. Genellikle boyu 12-150 cm arasında değişen Tarhun, 2-8 cm uzunluğunda yaprak uzunluğuna sahiptir. Genelde baharat olarak kullanılan Tarhun, faydaları ile de popülerdir. Peki, Tarhun nedir ve Tarhun'un faydaları nelerdir? İşte, o detaylar
#Tarhun FaydalarıTarhun; lezzetli aroması ve keskin kokusuyla beraber Fransız mutfağında çok sık kullanılan bir baharattır. Ülkemiz çapında yeşil altın, ejder otu ve dargun olarak da isimlendirilmektedir. Mineral ve vitamin bakımından çok zengin olan tarhunun, insan sağlığı açısından birçok faydası bulunmaktadır. Peki, tarhun otu nedir, ne işe yarar ve nerede yetişir? Tarhun otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tarhun OtuTurşular geleneksel mutfağımızın en önemli parçalarından. Buna bir de sağlığa faydaları eklendiğinde turşuyu soframızdan neden eksik etmememiz gerektiğini anlıyoruz. Fermente bir gıda olan turşu, bağışıklık sistemini güçlendirmekten kilo kontrolünü desteklemeye vücudumuza birçok yarar sağlıyor. Ancak dışarıdan alınan turşular içindeki olası katkı maddeleri nedeniyle kafa karıştırabiliyor. Bu nedenle ev yapımı turşunun yerini hiçbir şey tutmuyor. Peki evde turşu yaparken nelere dikkat edilmeli? Turşu yapmanın püf noktaları hakkında merak ettiğiniz her şeyi bu yazıda bulabilirsiniz…
#Turşu Nasıl YapılırKliniğimizdeki haftalık toplantıların favori konusu; “kilo programına katılanların karşılaştıkları problemler ve çözüm önerileri”dir. Bu haftaki toplantıda da ilk sırada aynı konu vardı. Kilo programlarına katılanların yaklaşık üçte birinde altıncı haftadan sonra bıkkınlık, bezginlik işaretleri başlıyor. Bunun başlıca nedeni de “mahrumiyet duygusu”!
Kliniğimizdeki haftalık toplantıların favori konusu; “kilo programına katılanların karşılaştıkları problemler ve çözüm önerileri”dir. Bu haftaki toplantıda da ilk sırada aynı konu vardı. Kilo programlarına katılanların yaklaşık üçte birinde altıncı haftadan sonra bıkkınlık, bezginlik işaretleri başlıyor. Bunun başlıca nedeni de “mahrumiyet duygusu”!