Bir gayrimenkul satın alma aşamasında olan vatandaşlar, zahmetsiz bir şekilde tapu bilgilerini sorgulamak ister. Tapu sorgulama işlemleri ise online olarak kolaylıkla yapılabiliyor. Gayrimenkul alım satım işi olan kişiler başkasına ait olan tapuyu sorgulayarak bilgilerin doğruluğundan da emin olmak istiyor. Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır sizler için derledik.
#TapuTÜBİTAK destekli Kamu AR-GE projesi kapsamında yürütülen ve 2009 yılında tamamlanan Türkiye Ulusal Temel GNSS Ağı-Aktif (TUSAGA-Aktif) Sistemi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) ve Harita Genel Müdürlüğü (HGM) müşterek mülkiyetinde işletilmektedir. Peki tapu parsel sorgulama işlemi internette nasıl yapılır? İşte detaylar
#Tapu SorgulamaTapu parsel sorgulama işleminin nasıl yapılacağını merak eden yüz binlerce vatandaş büyük bir merakla konuyu araştırıyorlar. E-Devlet üzerinden tapu kadastro sorgulaması yapabilmek için özellikle Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi’ne kayıtlı olmanız gerekmektedir. Peki, Tapu parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar.
#Tapu SorgulamaTapu parsel sorgulama işleminin nasıl yapılacağını merak eden yüz binlerce vatandaşlar konuyla alakalı araştırmalarını sürdürüyorlar. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kurulan sistemle vatandaşlar parsel sorgulama işlemlerini oldukça kolay bir yoldan, online bir şekilde gerçekleştirebiliyor. İşte, tapu parsel sorgulama işleminin ayrıntıları.
#Tapu Sorgulama"e-Devlet" uygulamasındaki Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü sekmesi içerisinde bulunan Tapu Bilgileri Sorgulama sayesinde kuruma gitmeye gerek kalmadan kayıtlı taşınmaz bilgilerine kolayca ulaşılabiliyor. e-Devlet sisteminde tapu bilgilerine nasıl ulaşılır? Tapu kayıtları nasıl sorgulanır? İşte detaylar…
#E-Devlet Tapu Bilgileri SorgulamaTicaret Bakanlığı tarafından 15 Eylül’den itibaren devreye alınacak ‘doğrulanmış ilan’ düzenlemesiyle, aynı taşınmaz için birden fazla emlakçının yetkilendirilmesine imkan tanınırken, yetkilendirme süresi de 3 ay olarak belirlendi.
#Ticaret BakanlığıMERSİS, Türkiye'deki ticari işletmelerin kayıt işlemlerinin elektronik ortamda yürütülmesini sağlayan bir sistemdir. Her işletmeye özel bir MERSİS numarası tahsis edilir. Mersis numarası, borsa kurumlarında ve bakanlıklarda MERSİS numaralarının yer aldığı ortak veri tabanları bulunur. MERSİS no nedir, nasıl alınır ve sorgulanır sizler için derledik.
#Mersis NoÜlkemizde yaşanan e-Dönüşüm sürecinin en önemli projeleri içinde yer alan MERSİS, şirketlerin ve ticari işletmelerin ticaret sicil kayıtlarının dijital ortamda mecrada tutulması için hayata geçirildi. MERSİS ise, kamunun dijital hizmetlerini sağlamak için hazırlanan dört veri tabanından bir tanesidir. Mersis ise, Merkezi Sicil Kayıt Sistemi'nin kısaltılmış halidir. MERSİS no nedir, nasıl alınır ve sorgulanır sizler için derledik.
#Mersis NoCumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Antalya'daki 600 dairesinin olduğu iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Altınok, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden alınan resmi yazı ile cevap verdi. Altınok, 'Kimin yalancı kimin dosdoğru olduğunun belgesidir. Yavaş'ın zerre onuru varsa istifa etmesi lazım.’ dedi.
#AnkaraUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 18 Aralık 2008'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen e- Devlet Kapısı'nın 22 hizmetle başlayan yolculuğuna 15’inci yılda 7 bin 651 hizmetle devam ettiğini belirterek, “Yola çıktığımızda söylediğimiz gibi e-Devlet ile ülkemizde bürokrasi 'tuş' oldu. Artık vatandaşımız devletle olan işleri için saatlerini hatta günlerini harcamak yerine her yıl milyonlarca işlemi e-Devlet Kapısı üzerinden saniyeler içinde yapabiliyor. Türkiye.gov.tr, bugün 1.022 kuruma ait 7 bin 651 işleme ve 64 milyon 122 bin 503 kullanıcı sayısına ulaşmıştır. E-Devlet’e her ay yaklaşık 120 milyon giriş yapılmaktadır. E-Devlet kapısı sayesinde 15 yılda sadece basılı belge kullanımından kaynaklanan 587 milyon doların üzeninde tasarruf sağlandı” ifadelerine yer verdi.
#E-DevletKahramanmaraş merkezli deprem DASK kapsamında yapılan zorunlu deprem sigortasındaki acı gerçeği ortaya çıkardı. Maalesef, milyonlarca vatandaş, sigortaya az prim ödemek için konutunun bedelini düşük gösterdi; bunun bedeli de çok ağır oldu. Şimdilerde bu durumda olan konut sahipleri, DASK’tan az hasar aldıkları gerekçesiyle şikâyet üzerine şikâyet ediyor.
#Deprem10 bin TL hane başı destek ödeme tarihi, afetzede vatandaşların gündeminde yer alırken beklenen açıklama geldi. Kahramanmaraş depreminin ardından depremzedelere yıkık acil yıkılacak, ağır, orta veya az hasarlı tespit edilen konutlara yönelik olarak sağlanan hane başı 10 bin TL deprem yardımı ödemeleri AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü iş birliği ile kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleşiyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "1 milyon 376 bin 947 depremzede ailemizin hesaplarına yatırılmıştır" dedi. Peki, 10 bin TL hane başı destek ödemesi yattı mı? İşte, deprem yardımı başvurusu sorgulama ekranı ve ayrıntılar.
#Hane Başı Destek ÖdemesiTapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) parsel sorgulama ekranı aracılığıyla şehirlerde bulunan konut ve arsa parselleri görüntülenebiliyor. TKGM ada ve parsel sorgulama ekranı için taşınmaz no, ada parsel numarası, enlem boylam ve adres girerek de detay öğrenmek mümkün olabilecek. Peki, TKGM ada parsel sorgulama işlemi nasıl yapılabilir? İşte, TKGM detaylı ada ve parsel sorgulama ekranı kullanımı için detaylı bilgiler
#TkgmÜlkemizde yaşanan e-Dönüşüm sürecinin en önemli projeleri içinde yer alan MERSİS, şirketlerin ve ticari işletmelerin ticaret sicil kayıtlarının dijital ortamda mecrada tutulması için hayata geçirildi. MERSİS ise, kamunun dijital hizmetlerini sağlamak için hazırlanan dört veri tabanından bir tanesidir. Mersis ise, Merkezi Sicil Kayıt Sistemi'nin kısaltılmış halidir. MERSİS no nedir, nasıl alınır ve sorgulanır sizler için derledik.
#Mersis NoArsa değeri ilgili arazideki birim başına düşen fiyatı ifade etmektedir. Yani arsa değerine arsaların metrekare başına düşen fiyatı da diyebiliriz. Arsa değeri hesaplama konusuna emlak alanı yer vermektedir. Tarla gibi arsaların değerlerini hesaplamak amacıyla matematiksel formüllerden yararlanılmaktadır. Bir gayrimenkulün güncel piyasadaki alım ve satım bedeline ise rayiç bedeli denmektedir. Arsa rayiç bedeli ilgili arsanın güncel alım ve satım bedelidir. İşte, tüm detaylar.
#Arsaİmar durumu sorgulama işlemleri bizzat tapu kadastro müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Hızlı işlem yapmak isteyen vatandaşlar için e-devlet sistemi aracılıyla da yer için imar plan ve durumu sorgulaması tamamlanmaktadır. Belediyeye giderek imar planı sorgulaması yapılabilmektedir. Web üzerinden tapu kadastro internet adresi aracılıyla istenen yer için imar durumu sorgulaması ve plan çalışmaları da gerçekleşmektedir. İmar durumu sorgulaması nasıl yapılır ve e-devlet üzerinden tüm şehirler için imar durumu öğrenmek için ayrıntıları derledik.
#İmarİnşaat yaptıracak olan kişiler alan üzerinden imar plan ve parsel sorgulama işlemleri gerçekleştirmektedir. Yapılan imar ve parsel sorgulamasına göre yer işaretleri belirlenerek inşaat süreci başlatılmaktadır. E imar parsel sorgulama için online işlemler https://parselsorgu.tkgm.gov.tr adresi üzerinden hızlı şekilde tamamlanmaktadır. Parsel sorgulama işlemleri üstelik tapu kadastronun online sitesi üzerinden de hızla gerçekleşmektedir. E imar parsel sorgulama nasıl yapılır? Şehre göre e imar sorgulama işlemleri nasıl ilerler ayrıntıları ile derledik.
#E İmarMersis numarası, çağrı merkezleri tarafından sıklıkla tabir edilmesi dolayısıyla merak ediliyor. Ayrıca SMS'lerle de karşılaşılan MERSİS NO, birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki MERSİS NO nedir ve hangi amaçla kullanılır? İşte, o detaylar
#Mersis NoPandemi sonrası kendi evini yapmak isteyenlerin arsa alımına yöneldiğini belirten Tapu ve Kadastro Genel Müdür Zeki Adlı, tarım arazilerinde mantar gibi kaçak evler türediğini, bazı uyanıkların tarım arazilerini arsa gibi satarak vatandaşı kandırdığını söyledi. Adlı, noterdeki sözleşmelerin geçerliliği olmadığını, satışların tapu müdürlüklerinde olması gerektiğini vurguladı.
#Zeki AdlıTürkiye'de arsa ve arazi fiyatlarında artış yaşanırken bazı bölgeler ön plana çıktı. Özellikle bölgedeki projeler ve imar durumu arsa fiyatlarındaki gelişmeleri etkiledi. Ancak yatırım yaparken yine de dikkat edilmesi gereken önemli detaylar bulunuyor. İşte bu yaz değerlenecek bölgeler, yatırım yaparken dikkat edilmesi gerekenler...
#ArsaTayfun Pirselimoğlu’nun yeni romanı ‘Kadastrocu’ sağlam kurgusu, yazarın sevdiğimiz anlatım tarzıyla su gibi akan ve merakla okunan iyi bir edebiyat eseri. Pirselimoğlu’nun; insanları ve mekânları ayrıntılı bir şekilde betimleyerek bizi karlı ve puslu bir dünyaya soktuğu roman, günümüz Türkiye’sine göndermeler de yapıyor...
#Tayfun Pirselimoğluİstanbul'un en şu anda değerli semtleri her zaman ön plana çıksa da Marmara'da İstanbul dışında da değerli arsalar bulunuyor. Ancak arsa satın alırken özellikle dikkat etmeniz gereken birçok nokta bulunuyor. Uzmanlar Hurriyet.com.tr için detayları paylaştı.
#ArsaBütün dünya ile birlikte ülkemizde de başta özel sektör olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları internet ortamında hizmet vermeye başlamıştır. Son yıllarda her alanda hızlı bir dönüşüm olmuş ve insanlar ilk önce internet bankacılığı, mobil uygulamalar benzeri hayatı kolaylaştırıcı dijital uygulamalarla tanışmışlardır. Bu çerçevede TAKBİS kavramı sıklıkla karşılaşılan bir kavram olmaya başlamıştır. Gazetelerde, televizyonlarda TAKBİS uygulamasından bahsedildiğini işitilince bu kavramın ne demek olduğu, bu uygulamanın nasıl bir uygulama olduğu merak edilir olmuştur. İşte; TAKBİS nedir, nasıl bir uygulamadır, nasıl kullanılır ve konu hakkında çok daha fazlasını sizin için derledik.
#Takbis NedirParsel sorgu ekranı, TKGM aracılığıyla arsanın ebatları ve taşınmaz durumu hakkında bilgi veriyor. Arazi ve arsa sahibi olanlar ile yeni arazi ve arsa sahibi olacaklar, tapu parsel sorgulama işlemi aracılığıyla arsanın net konumunu görebiliyor. Eskiden Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne gidilerek gerçekleştirilen işlem, günümüzde teknolojinin gelişmesiyle beraber online olarak yapılabiliyor. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü liderliğinde kurulan Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ve e-Devlet üzerinden tapu parsel sorgulama işlemi gerçekleştirebiliyor. Vatandaşlara sunulan hizmette parsel konumu, pafta ve alan bilgilerine ulaşılabilir. Peki, e-Devlet üzerinden parsel sorgulama nasıl yapılır? Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) nedir? İşte, tüm detaylar
#Parsel