- Ege Üniversitesi öğrencisi Ahmet Sunal "sanatın savaşa galip geleceğini" anlatmak için çektiği belgeselde, Suriye'den ailesiyle iki yıl önce Türkiye'ye gelen ve müzik otoritelerince "geleceğin dehası" olarak gösterilen piyanist 17 yaşındaki Cimuk'u örnek gösterdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas onuruna akşam yemeği verdi. Yemekte 'müzik dehası' olarak bilinen 16 yaşındaki piyanist Tambi Asaad Cimuk da mini konser verdi. Konser sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan Cimuk'a 'Bir numara olacaksın' dedi.
#Piyano- Müzik otoritelerinin "geleceğin dehası" olarak gösterdiği Suriyeli 17 yaşındaki piyanist Cimuk, Cumhurbaşkanlığınca Filistin Devlet Başkanı Abbas onuruna verilecek davette sahne alıp Filistin ezgilerini sunacak - Cimuk: "O gün için çok çalışacağım. Fırsatım olursa, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşabilirsem benim için çok güzel olur" - Piyanistin eğitim aldığı müzik firmasının sahibi Avcı: "Bu davet bizim için bir tanışma ve teşekkür anlamı taşıyor"
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ortadoğu ve dünyada barışın sağlanması için, başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere küresel kuruluşların yeniden yapılanması gerektiğini söyledi. Mevcut BM yapısının krizleri çözmeye ve savaşları sonlandırmaya müsait olmadığını savunan Kurtulmuş, "Tam tersine kim güçlüyse BM Güvenlik Konseyi’nde kim güçlü ülkelere sırtını dayadıysa borusunu öttürdüğü bir dünyada yaşıyoruz. 5 büyük ülkenin insafına tüm dünya bırakılamaz" dedi. NATO eski Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ise Ortadoğu’da şu anda en ciddi tehdit unsuru olan IŞİD’in durdurulması için bu örgüte karşı savaşanlara havadan olduğu gibi karadan da destek verilmesi gerektiğini ifade etti.
#Gaziantep- Eski NATO Genel Sekreteri Rasmussen: "Uluslararası camia Suriye'de de Bosna benzeri bir çözüm bulmak zorundadır. Esed'i iktidarı terk etmeye razı ederek, ülkenin etnik ve dinsel hatlar çerçevesinde paylaşılmasını sağlamak lazım" - "Türkiye, iç savaş, isyan ve terörizmle mücadele eden bir bölgede hakikaten bir istikrar, ilericilik, umut ve refah feneri gibi parıldamaktadır"
- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle Türk vatandaşlığına geçen Tambi Asaad Cimuk, Rusya'nın St. Petersburg şehrinde katıldığı yarışmanın kendisine önemli bir tecrübe kazandırdığına inanıyor - Cimuk: "Hatalarımı gördüm ve daha çok çalışmam gerektiğini anladım. Hedeflerim çok yüksek, 'dünyanın en iyisi' olmak için elimden geleni yapacağım"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile Türk vatandaşlığına geçen 16 yaşındaki piyanist Tambi Asaad Cimuk, uluslararası bir yarışmaya katılmak üzere tarifeli uçakla Rusya'nın Saint Petersburg kentine hareket etti - Cimuk: "Sayın Cumhurbaşkanı aradığı zaman çok mutlu oldum. Kendimle gurur duydum. 'Senin Türk kimliğini ve vatandaşlığını imzaladım. Artık Türkiye senin vatanın oldu. Şimdi daha çok çalışmalısın' dedi"
Suriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığındıktan sonra ailesiyle birlikte Bursa’ya gelen ve aldığı kısa süreli eğitimle 'müzik dehası' olduğu ortaya çıkan 16 yaşındaki Tambi Asaad, Türk vatandaşı oldu. Vatandaşlıkla birlikte Cimuk soyadını alan Tambi’ye haberi, dün saat 22.00’de telefonla arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Vatandaşlık haberi ile birlikte Bursa’da hızlı bir trafik yaşandı. Gece nüfus ve pasaport şubeleri açıldı. Nüfus cüzdanını saat 01.00’de alan Tambi, pasaport başvurusunun ardından Ankara’ya hareket etti. Tambi, yeni pasaportuyla bugün Rusya’nın St Petersburg kentine giderek Türkiye adına yarışmaya katılacak. DHA
#Müzik DehasıSuriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığındıktan sonra ailesiyle birlikte Bursa’ya gelen ve aldığı kısa süreli eğitimle 'müzik dehası' olduğu ortaya çıkan 16 yaşındaki Tambi Asaad, Türk vatandaşı oldu. Vatandaşlıkla birlikte Cimuk soyadını alan Tambi’ye haberi, dün saat 22.00’de telefonla arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Vatandaşlık haberi ile birlikte Bursa’da hızlı bir trafik yaşandı. Gece nüfus ve pasaport şubeleri açıldı. Nüfus cüzdanını saat 01.00’de alan Tambi, pasaport başvurusunun ardından Ankara’ya hareket etti. Tambi, yeni pasaportuyla bugün Rusya’nın St Petersburg kentine giderek Türkiye adına yarışmaya katılacak.
Suriye'den ailesiyle yaklaşık iki yıl önce Türkiye'ye gelip, geçen sene Bursa'ya yerleşen ve müzik otoritelerince "geleceğin dehası" olarak gösterilen Çerkez asıllı 16 yaşındaki piyanist Tambi Asaad'ın, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olamadığı, pasaportu bulunmadığı gerekçesiyle Rusya'da düzenlenecek yarışmaya katılamama riskiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.
- Müzik otoritelerince "geleceğin dehası" olarak gösterilen Çerkez asıllı piyanist Asaad'ın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olamadığı ve pasaportu bulunmadığı gerekçesiyle yurt dışına çıkamadığı için Rusya'da düzenlenecek yarışmaya katılamama riskiyle karşı karşıya olduğu bildirildi
- Ailesiyle yaklaşık iki yıldır Türkiye'de bulunan ve müzik otoriteleri tarafından "geleceğin dehası" olarak gösterilen Tambi Asaad, hedeflerini anlattı - Piyanist Asaad: "Geçen mayıs ayında İstanbul'da gerçekleştirilen bir festivalde, New York Konservatuvarı Piyano Bölüm Başkanı Tamada Poddubnaya beni dinledi ve çok beğendiğini söyledi. Beni ABD'ye davet etti" - "Hedefim; dünyanın bir numarası olup hem Türkiye'yi temsil etmek hem de dünya barışı için mücadele vermek. Çünkü ülkemde yaşananlar çok kötüydü. Allah, kimseye savaş günleri göstermesin"
Suriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığındıktan sonra ailesiyle birlikte Bursa'ya gelen 16 yaşındaki Tambi Asaad'ın öyküsü film senaryolarını aratmadı. Bursa'da geçen yıl gezerken gördüğü müzik merkezine giren Asaqd'ın yeteneğini piyano öğretmeni Rus Elena Yudina keşfetti. Bir yıllık eğitimin ardından, kendisinden 10 yıl önce müziğe başlayan yaşıtlarıyla Moskova ve St Petersburg'daki uluslararası yarışmalarda piyano çalan Asaad birinci oldu. New York Konservatuarı Piyano Bölüm Başkanı Tamara Poddubroya'dan da övgüler alan Tambi'nin hedefi, eğitimini ABD'de sürdürmek.
#Tambi AsaadSuriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığındıktan sonra ailesiyle birlikte Bursa’ya gelen 16 yaşındaki Tambi Asaqd’ın öyküsü film senaryolarını aratmadı. Bursa’da geçen yıl gezerken gördüğü müzik merkezine giren Asaad’ın yeteneğini piyano öğretmeni Rus Elena Yudina keşfetti. Bir yıllık eğitimin ardından, kendisinden 10 yıl önce müziğe başlayan yaşıtlarıyla Moskova ve St Petersburg’daki uluslararası yarışmalarda piyano çalan Asaad birinci oldu. New York Konservatuarı Piyano Bölüm Başkanı Tamara Poddubroya’dan da övgüler alan Tambi’nin hedefi, eğitimini ABD’de sürdürmek.