Çorbalar, yemeklerin en güzel başlangıcı. Süzme mercimek çorbası da en sevilen lezzetlerden biri. Hazırlanışı pratik olduğu için de sık sık tercih ediliyor. Ayrıca içerisindeki sebzeleriyle de oldukça besleyici. Peki süzme mercimek çorbası nasıl yapılır? Adım adım süzme mercimek çorbasının yapılışı ve tarifi...
#Süzme Mercimek ÇorbasıBesleyici ve lezzetli bir çorba ramazan ayının en çok tercih edilen yemeği. Yapması pratik olsa da temel kuralları bilmeyenler için kıvamı tutturmak ya da miktarı ayarlamak bazen sorun olabiliyor. Yazarımız Gülay Barbaros Altan farklı yapım tekniklerini anlattı, Gaziantep’teki Mutfak Sanatları Merkezi’nin şefi Doğa Çitçi de birbirinden özel çorba tarifleri verdi.
#ÇorbaArapsaçı, ebegümeci, hardal otu, cibes... Ege otları da onlarla yapılan yemekler de saymakla bitmez. İster börek veya gözleme içine katın, ister kuzu etiyle yemeğini pişirin... Soğanla kavurup yoğurtla veya haşlayıp sarımsak-limon ve zeytinyağlı sosla servis etmek de mümkün. Bu otları artık sadece Ege’de değil, büyük şehirlerde de kolaylıkla temin edebiliyoruz, keza kabak çiçeğini de öyle... Ege otlarını ve kabak çiçeğini şefler anlattı.
#YeşillikRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on ikinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 24 Nisan Cumartesi Ramazan'ın 12. günü için iftar menüsü...
#12. Gün İftar MenüsüÇorbalar, akşam yemeğinin en güzel başlangıçlarından. Özellikle de mercimek çorbası, en sevilenlerden... Üzerindeki naneli ve pul biberli sosuyla da lezzeti daha da artıyor. Peki mercimek çorbası nasıl yapılır? İşte süzme mercimek çorbası tarifi...
#Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır