Endüstri 4.0 olgunlaşıyor. 2011 yılında Hannover Messe’de ‘öncü Alman projesi’ olarak başlayan proje, Bosch’un çalışmalarının da katkısıyla küresel ilgi odağı oldu. Endüstri 4.0 ile ağa bağlı üretimin kendisini otomatik olarak optimize etmesi ve tek bir üründen oluşan bir parti bile olsa özelleştirilmiş ürünler üretilmesini ekonomik hale getirmek amaçlanıyor. Bosch, 2012 yılından bu yana hem kendi hem de müşterilerinin fabrikalarını bu yeni sanayi çağında sistematik olarak yönetiyor ve bu taahhüt karşılığını veriyor. Şirket son on yılda, Endüstri 4.0 ile 4 milyar Euro’nun üzerinde satış gerçekleştirdi. Bu satışın, ağa bağlı üretim çözümleriyle 700 milyon Euro’nun üzerindeki kısmı sadece 2020 yılında yapıldı.
#BoschKripto para piyasalarında, Pazartesi günü 77 milyar dolara kadar indikten sonra, hafta ortasında toparlanarak 111,29 milyar dolar ile bir hafta önceki düzeyine dönen 24 saatlik işlem hacmi, son 24 saatte 92.04 milyar dolar ile yeniden 100 milyar doların altına geriledi.
#BitcoinÇin Dünya'nın en büyük ülkelerinden biridir. Hem nüfusu itibari ile hem de yüzölçümü itibari ile Dünya'da ki en güçlü ülkeler arasında yer almaktadır. Üretim alanında en fazla üretim yapan ülkelerden biri olan Çin bambaşka bir kültüre sahip olan ülkedir. Çin tarih boyunca pek çok kez savaş yaşamış ve bu savaşın izlerini günümüzde dahi hala taşıyan bir ülkedir. Peki, Çin'in şehirleri neler? Çin başkenti, nüfusu, yüzölçümü ve telefon posta kodu bilgileri nedir? Çin ülkesine dair bütün detaylı olan bilgileri derledik.
#Çin'in Şehirleri Neler?A Milli Erkek Basketbol Takımı, Çin'in ev sahipliğinde 31 Ağustos-15 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 2019 FIBA Dünya Kupası'nın hazırlıkları kapsamında katıldığı Atlas Challenge Turnuvası'nda Dominik Cumhuriyeti'ni 87-59 yenerek üçüncü oldu.
#Türkiye‘Dünyanın kapalı kutusu’ iken 1980’lerden bu yana uyguladığı açılım politikası sonucu büyüyen ekonomisi, askeri gücü ve siyasi etkisiyle en çok merak edilen ülkeler arasında yer alan Çin, bugün eski yerleşim yerlerinin yanlarına kurduğu ‘şantiye’ kentlerle hem içeride hem dünya pazarında rekabeti alevlendiriyor. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde dünyanın 1 numarası olacağı tahmin edilen bu ‘süper güç’, siyasette ise sosyalizmi ve merkezi denetimi hâkim kılıyor. Ülke her şehirde farklı bir yüzünü sunuyor ziyaretçilerine. Şanghay’ın yanı başındaki Nantong, dünyanın en genç sanayi kenti. Kartpostallardaki Çin’i görmek için Suzhou’ya gitmek gerek. Pekin ise devletin her adımda kendini hissettirdiği, yüksek güvenlikli bir başkent.
#ÇinYıllardır baş döndürücü silueti, hareketli eğlence hayatı, iyimser atmosferiyle dikkat çekiyordu. Fakat kültürel açıdan iddiası yoktu. Çin’in ticaret merkezi Şanghay son yıllarda bu eksiğini tamamladı. Birbiri ardına açılan önemli müzeler, ART021, West Bund Art & Design, Photofairs Shanghai gibi sanat fuarları, Şanghay Senfoni Konser Salonu gibi yapılar, tiyatrolar kentin çehresini değiştirdi. Evet, hâlâ çok sayıda AVM var, lükse, Ferrari’lere harcanan paralar göze batıyor. Bununla birlikte kitapçıların, galerilerin, gerçekten güzel kafelerin sayısı da artıyor.
#Şanghay