Sultan II. Abdülhamid Han'ın hayatı son dönemlere damga vuran Payitaht Abdülhamid dizisiyle beraber yeniden gündeme geldi. Tarihi olaylardan esinlenerek ekranlara gelen dizide II. Abdülhamid Han'ın hayatı ve tahtta kaldığı yıllarda yaşanan siyasi olaylar anlatılıyor. Osmanlı Devleti'nin 34. padişahı ve çöküş sürecindeki devlette mutlak hakimiyet sağlayan padişah olan Sultan Abdülhamid, tahtta olduğu dönemde bir çok proje gerçekleştirmiştir. Peki, Sultan Abdülhamid kimdir ne zaman öldü? İşte, II. Abdülhamid Han'ın hayatı ve tahtta kaldığı yıllarla ilgili ayrıntılar.
#Sultan Abdülhamid Ne Zaman Tahttan İndirildiAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Darülaceze’nin kuruluş süreci 1877 Osmanlı-Rus Savaşı’na kadar uzanmaktadır. Okullar, dernekler, vakıflar ve meslek odaları gibi kurum ve kuruluşlar belirtilen günler ve saatler arasında Darülaceze’yi ziyaret edebilir. Peki, Darülaceze nedir, nerede yer alıyor?
#Darülaceze NedirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Medeniyetimizi temsil eden eserlerin, yine medeniyet inşasında hizmete sokulması takdire şayandır. Bu serginin bize işaret ettiği önemli bir husus da koleksiyonerliğin önemidir. Zira koleksiyonerlik, geçmişle şimdi arasındaki devamlılığı sağlar. Buradaki eserler de aidiyet dünyamızın ne kadar geniş ve zengin olduğunu gösteriyor." dedi.
#HaberSultan II. Abdülhamid Han nasıl öldü sorusunun yanıtı birçok izleyici tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Osmanlı İmparatorluğu’nun 34. padişahı olan II. Abdülhamid gerçekleştirdiği projelerle adını duyuran padişahlar arasında yer alıyor. Peki, Sultan II. Abdülhamid nasıl öldü? İşte Sultan II. Abdülhamid'in hayatı hakkında bilgiler.
#Sultan II. AbdülhamidII. Abdülhamid demiryolu, ziraatın ıslahı ve okullaşma projesine ve maliyetlerine paralel olarak, Avrupa devletleri arasında entrikacı bir politika güttü. Alman İmparatorluğu’nun kurnaz başbakanı ve o imparatorluğun tarihindeki yegâne diplomat olan Bismarck’la baş eden bir tek odur. Doğrusu diplomaside Tanzimat ekolünün ilkelerini ve yöntemini iyi benimsemişti.
#İlber OrtaylıSultan II. Abdulhamid Han’ın 5. kuşak torunu Yavuz Selim Osmanoğlu’nun vatani görevi dedelerinin valilik yaptığı şehzadeler şehri olarak bilinen Amasya’ya çıktı. Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki birliğine katılmadan şehri dolaşan Yavuz Selim Osmanoğlu, “Görevim çıkarsa veya göndermek isterlerse Afrin’e seve seve gitmek isterim. Hiçbir şekilde korkum yok. Hiçbir şekilde korkmuyorum. Çünkü benim ailem askeri yapıda bir aile, siyasi yapıda bir aile. İsterim hemen göndersinler. Şimdi biz tepelerine bindikçe Allah’a şükür şehit sayımız düşüyor ve hiç olmayacakta” dedi.
#AfrinÜniversite hayali kuran milyonlarca öğrenci Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları ve yerleştirme puanlarının açıklanmasını heyecanla beklerken, onlar kadar heyecanlı bir bekleyişte üniversitelerde sürüyor. Adaylar iyi bir üniversiteye yerleşme hayali kurarken, üniversiteler de üstün başarılı öğrencilerin çekim merkezi olabilmek için kıyasıya yarışıyor.
#Mekteb-İ Tıbbiye-İ ŞahaneBursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen tarihî Hüsamettin Tekke Çeşmesi'nin restorasyonunda yeni malzemeler kullanılması tepkiye sebep oldu. Tarihî çeşmenin yok edildiğini ileri süren Bursa Kent Konseyi Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu Temsilcisi Ayşe Yandayan, "Kültürel mirasımız restorasyon adı altında yıkılarak yok ediliyor. Yerine tarih adı altında 2016 modelleri yapılıyor" dedi.
#Bursa10 Şubat 2016 Sultan II. Abdülhamid’in 98. ölüm yıldönümü. Peki, II. Abdülhamid kimdir? II. Abdülhamid’in gerçekleştirdiği projeler nelerdir? II. Abdülhamid nasıl bir kişiliğe sahiptir? Tüm detaylar haberimizde...
#II. Abdülhamid