Halısı, gülü ve son yıllarda turizmin lokomotifi haline gelen lavanta tarlalarıyla öne çıkan Isparta, sonbaharda da doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülemeyi başarıyor. Şehrin saklı hazinesi Yazılı Kanyon’a adını veren yazıttaki çağrıya kayıtsız kalamayacaksınız: “Ey yolcu, yol hazırlığını yap ve koyul yola, şunu bilerek: Hür kişi sadece karakterinde hür olan kişidir.”
#IspartaDokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için mezarının bulunduğu Çalcatepe'ye inşa edilen anıt mezarda, tamamlanma aşamasına gelindi. Yaklaşık 58 bin metrekarelik Çalcatepe'deki 3 bin 500 metrekare alana inşa edilen anıt mezara, 30 metrelik kulenin yanı sıra 9 bölmeden oluşan mini baraj ve yapay şelale yapıldı.
#IspartaSüleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencilere yönelik başlattığı "Keşif Isparta" projesinin son rotasını Burdur'un Ağlasun ilçesinde yer alan ve aynı zamanda "UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi"nde bulunan Sagalassos Antik Kenti'ne gerçekleştirdi. Nisan 2017'de başlayan "Keşif Isparta" kapsamında toplamda 15 rotada 10 gezi düzenlenerek 2 bin kilometre yol kat edildi. SDÜ'lü 900 genç kaşif, Batı Akdeniz Bölgesi'nin doğal ve tarihi değerlerini keşfetti.
#Süleyman Demirel ÜniversitesiSÜLEYMAN Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi Müdürü Osman Siviloğlu, referandumdan önce sosyal medya hesabından ''Bunların karıları ve kızları ganimet olarak ’Evet’çilere helaldir'' paylaşımıyla büyük tepki çeken ve daha sonra görevden alınan İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı Ömer Akbayrak hakkında suç duyurusunda bulundu. Siviloğlu, "2 kızım, 3 kız torunum var. Onları da ganimet durumuna düşürenlerden şikayetçiyim" dedi.
#IspartaDokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yeğeni işadamı Mesut Şener, cenaze töreni ve defin işlemleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Demirel için "Türkiye’nin babasıydı, üzüntümü tarif edemiyorum" diyen Mesut Şener, Demirel’in nereye defnedileceği konusunda son kararı kardeşi Şevket Demirel’in vereceğini söyledi.
Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in 50 yıllık siyasi yolculuğunun, memleketi İslamköy’den Çankaya’ya olan serüveninin bilgi ve belgeleriyle yer aldığı Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi, geçen ekim ayında açıldı. Son açılışına o gün katılan Demirel, müzenin girişinde ziyaretçileri karşılayan sandığın neden orada olduğunu ve anlamını açıklamıştı.
#SÜLEYMAN DEMİRELSüleyman Demirel için doğduğu topraklar İslamköy’de yapılan anıt mezarın inşası devam ediyor. 2000 yılında kardeşi inşaat yüksek mühendisi Şevket Demirel tarafından Çalca Tepe’ye çam ağaçları dikilerek 58 bin metrekare alan üzerine yapılan, Anıtkabir’den sonra kurulduğu alan bakımından Türkiye’nin ikinci en büyük anıt mezarı... Anıtkabir ise 750 bin metrekarelik alana kurulu.
#DemirelDOKUZUNCU Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Demirel’in vefat haberi memleketi Isparta’da ve doğduğu Atabey İlçesi’ne bağlı İslamköy’de büyük üzüntü yarattı. Demirel için anıt mezar yapılacak Çalca Tepe’deki alan, uzun süre önce hazırlanmıştı. Demirel’in önce İslamköy Mezarlığı’nda bulunan aile kabristanlığındaki eşi Nazmiye Demirel’in mezarının yanına, sonra anıt mezar yapılacak alana mı defnedileceği, yoksa doğrudan Çalca Tepe’de hazırlanan yere mi defnedileceği henüz netlik kazanmadı. Demirel’in cenazesi devlet töreninin ardından cuma günü İslamköy’de toprağa verilecek.
#Süleyman Demirel- Isparta'da 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in memurluktan cumhurbaşkanlığının sona erdiği döneme kadar kullandığı eşyaların sergilendiği Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'ndeki objeler, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor - Müzede bulunan ve "6 defa gidip 7 defa gelen 9. Cumhurbaşkanı Demirel" anlamına gelen "679" karikatürü ile demokrasinin kesintiye uğradığı dönemlerin anlatıldığı belgeler, en çok ilgi çeken objeler arasında yer alıyor