Hatay'da taş değirmende zeytinyağı üreten vatandaşlar hem binlerce yıllık geleneği sürdürüyor hem de pazar sıkıntısı yaşamadan kilosunu 65-70 liradan satıyor. Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı "Geleneksel yöntemlerle elde ettiğimiz su zeytini, yeni çıkan fabrikalarımızda teknolojiye bağlı olarak üretiyoruz ama bu bizim atalarımızdan, dedelerimizden kalan bir kültürümüz onun için bundan vazgeçemiyoruz" derken, üretici Nadia Çoban, "İstanbul, Adana, İzmir ve Ankara gibi illere gönderiyoruz. Yurt dışında da Almanya ve Yunanistan'da müşterilerim var. Müşteri sıkıntısı yaşamıyorum" diye konuşuyor.
#HatayHatay'da, geleneksel yöntem olan beygir gücüyle çevrilen taş değirmende ezilen zeytinlerden elde edilen zeytinyağı, yurt içinin yanı sıra Avrupa ülkelerine gönderiliyor. Farklı lezzeti ve aromasıyla büyük talep gören doğal zeytinyağları, yorucu ve zahmetli yapım aşamasından sonra kilosu 50 liradan satışa sunuluyor.
#Zeytin